Playmobil Lego vakantie

De leukste Playmobil en Lego voor jonge reizigers

Zijn jouw kinderen net als wij dol op vakanties, en ben je op zoek naar cadeau-inspiratie? Dan mogen de speelgoedvliegtuigen, campers, skiërs en reisspelletjes natuurlijk niet ontbreken in de zak of onder de boom. Wij zetten onze favoriete vakantieseries van Playmobil en Lego voor je op een rij.

Playmobil Family fun

Playmobil en Duplo vliegtuigen

Onze favoriet is het grote Playmobil 4310 vliegtuig. Helaas is deze nieuw al heel lang niet meer te koop, maar tweedehands is hij wel goed te vinden. Mooie alternatieven zijn het Summer Fun vakantievliegtuig 6081 en het chartervliegtuig 5395 van Playmobil. Maak voor je kleine piloot het vliegveld compleet met een verkeerstoren en de luchtverkeersleiders.

Is je kind nog iets te jong voor de Playmobil vliegveld serie? Dan is het Samen op reis vliegtuig van Little People een echte aanrader. Onze dreumes speelt er elke dag mee. Het Duplo vliegveld zit dit jaar voor hem in de zak van Sinterklaas, hopelijk is dit net zo’n succes. Het Duplo vliegtuigje  is ook zonder vliegveld verkrijgbaar. De VTech Toet Toet vliegtuig en helikopter zijn leuke kleine cadeautjes die je vliegtuigserie compleet maken.

Gelukkig hebben we niet alleen maar felgekleurde plastic vliegtuigjes in huis. Het houten vliegveld van Brio ligt al klaar voor de verjaardag, deze past perfect op de houten treinbaan die we al hebben. De houten voertuigen puzzel van PlanToys kreeg onze kleine reiziger al voor zijn 1e verjaardag.

vliegtuig speelgoed

Lego vliegtuigen voor 5+

Onze reizigster van zes jaar is een beetje uitgekeken op de Duplo en Playmobil vakantie vliegtuigen. Zij speelt nu graag met Lego Friends. Gelukkig heeft Lego ook voor de grotere reizigers leuke vliegtuigsets. De grote Lego City vliegtuigen zijn nogal boven ons decemberbudget, maar dit kleine vliegtuigje is een leuk schoencadeautje. Het prachtige Lego Friends vliegtuig staat op het verlanglijstje voor haar verjaardag. Super leuk voor stoere meiden!

Kamperen met Playmobil

Ik geef het toe, ik speel net zo graag met de Playmobil Summer Fun serie als mijn kinderen. Dat komt vast door de antieke Fischer Price vouwwagen uit mijn jeugd die ik nog steeds heb. Ik vind het zo leuk dat Playmobil een uitgebreide kampeerserie heeft! We hebben hem bijna compleet, en grotendeels via Marktplaats gekocht. Het tentenkamp met kampvuurtje en de kampeervakantie met tent zijn mijn favorieten. Samen met mijn dochter laten we de poppetjes regelmatig picknicken bij het kampvuur.

Playmobil Summer Fun

De grote familiecamper vind ik ook geweldig, misschien koop ik deze over enkele jaren als we zelf een camper aanschaffen. De Summer Fun serie kun je makkelijk uitbreiden met de vele kleine sets zoals de badmeester, toepasselijk als klein cadeautje voor het zwemdiploma of onderweg op vakantie. Wij hebben het babyzwembadje en de kano om mee te spelen bij de Playmobil kampeerset.

Relaxen met een cocktail aan het strand

Hou jij helemaal niet van kamperen? Geen zorgen, je kunt met Playmobil ook heerlijk relaxen aan het strand of logeren in een luxe vakantievilla. En als je dorst hebt een cocktail halen bij de strandbar… Het is bijna jammer dat je de idyllische plekjes niet in het echt kan boeken hè?

Playmobil vakantie in de sneeuw

De Playmobil kampeersets zijn gaaf, maar voor de kleine wintersporters is er gelukkig ook een leuke serie, Family Fun Wintersporters. Het skischooltje kreeg mijn dochter vorig jaar in de auto onderweg naar de wintersport. Ze heeft er in de vakantie elke dag mee gespeeld in ons appartement. Met de drie wintersporters of de grote skihut kun je de set met cadeaus voor elk budget uitbreiden. Tijd voor een pauze? Dan houden we een sneeuwballengevecht!

Voor stoere jongens en meiden die van auto’s houden zijn de sneeuwruimer en sneeuwscooter gaaf, of de 4×4 met dakkoffer. De complete serie staat garant voor uren speelplezier in de winter.

Gezelschapsspellen en boeken op vakantie

De vakantie is niet alleen leuk om te zwemmen of met Playmobil te spelen, maar ook de ideale gelegenheid om met z’n allen gezelschapsspelletjes te spelen en te lezen. Bij ons ligt dit jaar het bordspel Ticket to Ride onder de kerstboom. Voor mezelf heb ik stiekem al het ‘Bucketlist boek voor op reis’ ingepakt. De jongste krijgt het boekje ‘Ikke gaat vliegen’. Een geweldig prentenboekje die inmiddels stukgelezen is door de oudste. Zoek jij nog een leuk cadeauboekje? Wij hebben het unieke vliegtuiglogboekje ‘Simply for Flying’ te koop in de webshop. Een must voor kleine reizigers die vaak met het vliegtuig op reis gaan.

Meer cadeau-inspiratie voor kleine reizigers