voorleesboeken

De leukste voorleesboeken over vakanties

Van 27 januari t/m 6 februari 2016 zijn de Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen. Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Wij lezen onze peuter graag voor, en natuurlijk zijn boeken over vakanties daarbij onze favoriet. We delen daarom onze top 6 met boeken voor peuters en kleuters over vakanties en dagjes uit.

  1. Ikke gaat Vliegen
  2. Het grote boek van de hele wereld
  3. Wie woont er in de dierentuin, Nijntje?
  4. Liselotje gaat kamperen
  5. De gele ballon
  6. Nijntje in de tent

Voorleesboeken

Ikke gaat vliegen

Ikke gaat vliegen is een fantastisch prentenboek voor peuters die met het vliegtuig op vakantie gaan. Samen met papa, mama en haar lievelingsknuffel stapt het meisje Ikke voor het eerst het vliegtuig in. Ze kijkt haar ogen uit. Na het inchecken, de douane en de gate mag ze eindelijk door de slurf het vliegtuig in. Wat is het vliegtuig groot! Samen met haar grappige knuffel laat ze zien wat er allemaal komt kijken bij een vliegreis. Dit boekje is al jaren de grote favoriet bij mijn peuter. Te koop bij o.a. Bol.com

Het grote boek van de hele wereld

In dit grote aanwijsboek kun je de dieren van de hele wereld leren. In een reis rond de wereld zie je dieren in de omgeving waar ze wonen: zebra’s in de savanne, de panda in China, haaien in de zee en ijsberen op de Noordpool. Maar dat is nog niet alles! Je kind leert ook over de tent, de vulkaan, de woestijn en de wereldstad. De grote kartonnen platen zijn lekker stevig, dus mijn peuter kan zelf de dieren zoeken zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze een bladzijde uit het boek scheurt. Echt een aanrader! ‘Het grote boek van de hele wereld’ kun je hier bestellen voor €13,95.

Wie woont er in de dierentuin, Nijntje?

Nog zo’n lekker stevig prentenboek. Nijntje gaat met haar vriendjes naar de dierentuin en bezoekt de krokodil, ijsbeer, octopus, papegaaien, apen en nog veel meer. Een leuk eerste voorleesboek voor de kleintjes die van dieren houden. Hier lees je meer over dit mooie boek van Dick Bruna.

Voorleesboeken

Liselotje gaat kamperen

Liselotje is een prinses die met haar gekke vader en haar moeder, de koning en koningin, gaat kamperen. Alle kampeerspullen gaan in de fietskar mee naar de camping. In het boek staan vrolijke tekeningen en alle teksten zijn op rijm. Erg grappig boek, als we gaan kamperen gaat Liselotje zeker mee. In het grote Liselotje voorleesboek van Marianne Busser staan behalve het kampeeravontuur nog meer leuke verhalen.

De gele ballon

Vorige week heb ik deze klassieker van Charlotte Dematons voor het eerst met mijn peuter van 2,5 jaar bekeken. Het zoekboek leek mij nog een beetje te moeilijk, maar mijn dochter vond de vliegende fakir, de gele ballon en de blauwe auto steeds heel snel. Ondertussen vertelde ik wat er gebeurde in de grote stad, op het platteland, in de bergen, op het strand en in de woestijn. Een echte wereldreis in prachtige tekeningen! Van dit boek gaan we nog heel veel jaren plezier hebben.

Nijntje in de tent

Nijntje mag van haar moeder in de tent spelen. Ze eet boterhammen, speelt in het opblaasbadje en mag zelfs slapen in de tent. Een echt Nijntje boekje voor kindjes tot twee jaar. ‘Nijntje in de tent’ is ook bij Bol.com verkrijgbaar.

#Voorleesdagen

Wat is jouw favoriete voorleesboek over vakanties? Deel hier onder je tip met ons! In onze blog over de Kinderboekenweek staan nog meer boekentips voor kids.

 

1 reactie

  1. Daar staan veel leuke boeken tussen! Het grote boek van de hele wereld lijkt me heel leuk. Hier zijn op reisgebied ‘Vakantie!’ (Voorleesverhalen, een oude al), Vriendjes van overal, een boek over vliegtuigen en een kijkboek over Nederland favoriet. Ik zet ze wel even op de foto. Plaats ik ze in een reactie op twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.