speelgoed camping peuter

Campingspeelgoed voor peuters & kleuters

Heb jij al zin om te gaan kamperen met je kids? Welk speelgoed neem je dan eigenlijk mee? Wij vertellen je over ons favoriete campingspeelgoed voor peuters en kleuters.

speelgoed zandbak camping

1. Zandbakspeelgoed

Mijn peuter speelt op vakantie het liefst de hele dag in de zandbak of op het strand. Emmers, schepjes en zandvormpjes nemen we daarom standaard mee op reis. De zandbakvormpjes in de vorm van ijsjes, met ijslepel, staan met stip op 1. Hier wordt echt elke dag door alle kindjes in de zandbak mee gespeeld. Ze zijn ook makkelijk mee te nemen naar het strand.

zandijsjes zandbakvorm
zandijsjes maken in Zweden

 

Emmers zijn helaas wel relatief groot om mee te nemen. Als je alleen met de auto en tent op pad gaat en minimalisisch moet inpakken, is een emmer als snel te groot. Het opvouwbare emmertje ‘Scrunch bucket’ vinden we daarom een heel handige uitvinding.

2. Fisher price vouwwagen

Deze auto met vouwwagen, picknickset en barbecue is inmiddels al bijna 35 jaar oud, maar wordt nog steeds veel gebruikt. Hij is helaas niet meer nieuw leverbaar, maar de caravan of camping van Playmobil vinden we leuke alternatieven.

Een klassieker: de vouwwagen van Fisher-Price

 

3. Draagbare Aquaplay set

De draagbare Aquaplay sets ‘Sluizenbox 1516 en ‘Aqualand 512’ zijn makkelijk mee te nemen en snel op te zetten. Op warme dagen gebruik je de Aqualand box buiten gevuld met water, en kun je op de waterwegen varen met de bootjes. Op een regenachtige dag zet je hem in de tent en rijden de autootjes over de wegdelen, die met stickers op de bodem geplakt zijn. Multifunctioneel en erg leuk!

Aqualand 512 box Aquaplay
De Aqualand 512 box van Aquaplay

Er zijn ook andere uitvoeringen verkrijgbaar, zoals de Aquabox 503 en 603, maar deze hebben geen stickers om hem binnen als autoweg te kunnen gebruiken.

Aquaplay Aqualand 512
Aqualand 512
 

 

4. Poppenbuggy

Kleine meisjes die graag met poppen spelen hebben veel plezier van een eenvoudige poppenbuggy. Mijn peuter is geen poppen-meisje, maar de buggy heeft ook zonder pop erin vele kilometers gereden op de camping. Hij is makkelijk mee te nemen en de wieltjes maken op bestrating genoeg lawaai zodat je goed kan horen of je kindje in de buurt blijft.

poppenbuggy camping

5. Jeu de Boules

Jeu de Boules, badminton, croquet en kegelspellen: het zijn klassiekers die het bij de kleinste kampeerders ook nog prima doen. Wij gebruiken eenJeu de Boules set met acht gekleurde plastic ballen. Vanaf drie jaar kon onze meid hier al leuk mee spelen.

jeu de boules camping

6. Loopfiets

Sinds onze peuter zindelijk is en naar het toiletgebouw moet lopen voor een plasje, maakt ze best wat extra kilometers op de camping. Aan het eind van de dag, als ze moe is van de hele dag spelen, heeft ze niet altijd zin om te lopen. Daarom nemen we altijd de Puky loopfiets mee. Ook handig als we een rondje over de camping willen wandelen.

loopfiets camping

 

7. Voetbal met doeltje

Een plastic voetbal is voor onze peuter ook onmisbaar op de camping. Sinds kort nemen we ook een compact op te bergen voetbaldoeltje mee, dat maakt het voetballen nog leuker.

voetbaldoeltje camping

8. Way to Play autobaan

De rubberen Way to play autobaan is relatief nieuw speelgoed, en wij vinden het fantastisch. Je maakt met de flexibele wegdelen makkelijk een autobaan op het strand of op de camping.

way to play

9. Reisspelletjes

Is het een dagje minder mooi weer dan vermaken we ons in de vouwwagen met gezelschapsspellen. De reisedities van Rummicub, Vier op een Rij, Wie is het? en Triominos spelen we het meest.  Hier vind je een uitgebreid aanbod van reisspellen.

Opbergen van speelgoed op de camping

Aan het eind van de dag verzamelen we alle speelgoed uit de zandbak en de voortent. Om alles ‘s avonds handig op te bergen gebruiken we een opvouwbare opbergmand van Ikea (Kusiner). Door het net kan het speelgoed goed opdrogen, en valt eventueel zand er door heen. De opbergmand is plat op te vouwen en kunnen we makkelijk meenemen als we gaan rondtrekken.

Speelgoed camping opbergen
De Ikea Kusiner als opbergmand voor het speelgoed

 

Het kleinere speelgoed doen we in de Ikea Trofast bak met het keukendeksel, deze past ook makkelijk in de bergruimte van de vouwwagen. Hier kan onze peuter ook binnen in de tent mee spelen als het regenachtig weer is.

speelgoed camping opbergen ikea

 

Kopen

Onze favoriete winkels voor het kopen van speelgoed voor de camping zijn HEMA, Action, Bol.com en Decathlon

Meer lezen over vakanties met kleine kinderen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.