draagzak kleuter

Grote draagzakken voor kleuters [verhuur]

Ook grotere kinderen hebben er soms behoefte aan om in een draagzak gedragen te worden. Vermoeidheid na een lang schooldag, veel prikkels op een evenement of op vakantie, lichamelijke klachten waardoor zelf lopen niet zo makkelijk gaat. Gelukkig hoeft het dragen nog niet afgelopen te zijn als je kindje groter is en naar school gaat. De Rose&Rebellion Big Kid en de Easy Feel Preschool zijn fijne grote ergonomische draagzakken voor kleuters met kleurrijke prints. Beide draagzakken zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 5 tot 7 jaar, vanaf broekmaat 110.

Wij verhuren de grote kleuterdragers voor vakanties, maar ook om thuis rustig te testen als je twijfelt welke draagzak je aan wil schaffen. Je kunt beide merken twee weken huren voor een gereduceerde prijs. De draagzakken zijn op de buik en de rug te dragen, en zijn goed te verstellen aan de heupband en schouderbanden.

Rose Rebellion Big Kid
Mijn dochter in de Rose&Rebellion Big Kid (6 jaar, broekmaat 116/122, 22 kg)

 

Rose&Rebellion Big Kid draagzak

De Rose&Rebellion Big Kid is een handgemaakte draagzak uit Engeland met vrolijke prints, maar hij is ook omgekeerd in effen zwart te dragen. De Big Kid is geschikt voor kinderen met broekmaat 110 tot en met broekmaat 134, dit is ongeveer vanaf vijf jaar.

Wij hebben de Rose&Rebellion draagzak ook te huur in een iets kleinere maat, de Preschool (voor broekmaat 104 t/m 116). Hier kun je meer lezen over deze draagzak en de beschikbare prints.

 • afmeting rugpand 56 x 56 cm
 • geschikt vanaf broekmaat 110
 • stevige heupband, verstelbaar van 73 tot 130 cm
 • afneembaar slaapkapje
 • 900 gram en compact opvouwbaar
 • materiaal 85% katoen (Oekotex 100) en 15% polyester
 • schouderbanden zijn gekruist te dragen bij buikdragen
 • te huur in de prints Dinosaur en Kind of Magic (unicorns)

kleuterdraagzak

Easy Feel Preschool

De Easy Feel Preschool is een grote draagzak, handgemaakt in India van zachte geweven draagdoekenstof. De Easy Feel Preschool is geschikt voor kinderen met broekmaat 110/116 tot en met 134. Door het hoge rugpand raden wij deze drager pas aan vanaf maat 116. Zie ook de foto hierboven met een zesjarige (maat 116/122) in de Rose&Rebellion draagzak, en bedenk dat het rugpand van de Easy Feel nóg hoger is.

De heupband en schouderbanden van de Easy Feel drager zijn groot en stevig, waardoor het gewicht ook bij het dragen van grotere kinderen goed verdeeld wordt. De stof van het rugpand omsluit de rug van je kind heel mooi, waardoor deze goede steun en geborgenheid geeft. De armen kunnen makkelijk binnenboord gedragen worden.

 • afmeting rugpand 54 cm breed x 57 cm hoog
 • geschikt voor kinderen van 16 t/m 26 kg (officieel getest gewicht).
 • te huur in de print Beryl (aquablauw)
 • geïntegreerd slaapkapje
 • materiaal handgeweven organisch 100% katoen
draagzak kleuter
links de Rose & Rebellion, rechts de Easy Feel draagzak

Wat zijn de verschillen?

De Rose&Rebellion en Easy Feel zijn beide grote dragers voor kinderen vanaf ongeveer 4 a 5 jaar. De Rose&Rebellion is gemaakt van katoen met een beetje polyester, en de Easy Feel van geweven draagdoekenstof. De Easy Feel is veel zachter, maar de Rose&Rebellion is lichter en compacter mee te nemen in een rugzak. De heupband en schouderbanden van de Easy Feel zijn behoorlijk dikker dan die van de Rose&Rebellion.

kleuterdraagzak
De Rose&Rebellion is het meest compact op te vouwen

 

De afmetingen van het rugpand van beide dragers is officieel nagenoeg gelijk, maar door de vierkante vorm van het rugpand omsluit de Easy Feel drager je kind veel meer. Als je kind door lichamelijke klachten meer steun in de romp nodig heeft, of voor prikkelreductie diep verstopt in de drager wil zitten, dan is de Easy Feel een goede keuze. Kijk maar eens naar de voorbeeldfoto’s op de website van Easy Feel. Als je kind de armen graag uit de drager heeft, of je wil dragen in warme landen, dan vinden wij de Rose&Rebellion prettiger.

draagzak kleuter


Draagzak voor kleuter huren

huren kleuterdraagzak

 

De prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Wil je een kleuterdrager huren voor je vakantie? Lees dan eerst hier alle informatie over de huuraanvraag, het verzenden en onze huurvoorwaarden. Je ontvangt binnen enkele werkdagen bericht of de draagzak in die periode beschikbaar is. We raden je aan om minimaal zes weken van tevoren te reserveren als je in de zomermaanden een draagzak wil huren.

Wil je zelf een grote kleuterdrager kopen maar twijfel je over de pasvorm en het draagcomfort? Dan kun je beide draagzakken 14 dagen huren om ze thuis te proberen. Hiervoor geldt een aangepast tarief van €32,50. Let op, in de schoolvakanties is dit niet mogelijk vanwege beperkte beschikbaarheid.

Andere peuter- en kleuterdragers

Meer informatie

draagzak kleuter
dubbeldragen met een zesjarige en een dreumes (15 maanden)