Home » Er op uit » Lammetjesdagen 2022
Lammetjesdagen 2022

Lammetjesdagen 2022

Het is voorjaar en de eerste lammetjes zijn al weer geboren. Na twee jaar zonder evenementen worden de komende maanden eindelijk op veel plaatsen weer lammetjesdagen georganiseerd. Het publiek mag dan op kraambezoek komen in de stal of de weide. We schreven al vaker over onze favoriete lammetjesdag bij de Loenermark, één van de grootste van Nederland. Is Loenen niet bij jou in de buurt? Wellicht kun je bij één van onderstaande schaapskuddes op kraambezoek gaan bij de lammetjes.

Lammetjesdagen 2022


Bovenstaande informatie vonden we op de websites van de schaapskooien en lokale VVV’s. Check van tevoren zelf altijd even de juiste data, tijden en eventuele entreegelden. Bijgewerkt 7-4-2022

Honden zijn vaak niet welkom bij de lammetjes.

 

lammetjesdag

 

Allerlei activiteiten voor kids

Bij veel schaapskuddes zijn op deze dagen allerlei activiteiten voor kinderen, zoals broodjes bakken, rondritten met een huifkar, ponyrijden en knutselen. Ook zijn er vaak streekmarkten met lekkere producten.

TIP: soms zijn de parkeerterreinen wat verder weg gelegen van de schaapskooien, of is het door de drukte lastig om de auto in de buurt te parkeren. Neem voor de kleinere kinderen daarom een goede kinderwagen of draagzak mee. Een eenvoudige buggy met kleine wieltjes rijdt niet zo fijn in het weiland of het bos.

Aanvullingen?

Weet je zelf nog een lammetjesdag die niet in dit lijstje staat? We vinden het leuk als je hem toevoegt via het reactieformulier hieronder, graag met link en datum!

Meer leuke uitjes met kinderen in Nederland

6 comments

  1. http://grebbeveld.nl/

    19 maart Grebbeveld schapen in Wageningen

  2. En nog een gevonden. Hier zijn wij vorig jaar geweest. Erg leuk, maar toen ook nog erg koud!

    http://schapedrift.nl/activiteiten/lammetjesdag-3/

  3. Is er ook 1nog in Friesland?

  4. Laureen Geuther

    Kan iemand mij vertellen waar de onderste foto, met de kraampjes op de achtergrond is gemaakt? Ik ben daar vorig jaar (2017) geweest, maar weet de locatie niet meer. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.