Triassic Park: wandelen tussen de dino’s op de Steinplatte – Tirol

Wandelen met kleine kinderen saai? Niet als je tussen de dino’s in een enorme speeltuin bent! In Waidring, Tirol, ligt een ontzettend gaaf oertijd park bovenop de berg. Bij Triassic Park kun je wandelen tussen de dino’s op de Steinplatte, een bijzondere berg met een lange geschiedenis. Een superleuk uitje voor jong en oud.

dinopark_triassic_park_waidring

 

Fossielen en dino’s uit de Trias-tijd

De oerzee uit de Trias-tijd (meer dan 200 miljoen jaar geleden) heeft in Waidring een indrukwekkende berg en heel veel fossielen achtergelaten, de Steinplatte. Bovenop de berg is een educatief park met wandelroutes en speeltuinen aangelegd, helemaal in Oertijd- en dinothema.

Het Trassic Park ligt bij het bergstation van de Steinplatte in Waidring. Je gaat vanuit Waidring met de gondel omhoog en als je uitstapt ben je meten bij Triassic park. Zelfs de cabines van de gondel zijn al in dinothema!

steinplatte_waidring

Triassic Park bestaat uit zes onderdelen: het infocentrum Triassic Center, de waterspeeltuinen van Triassic Beach, de wandelroute Triassic Trail, een druipsteengrot, een grote speeltuin met touwenparcours, en het beroemde uitkijkplatform. Je dino-avontuur start bij het overdekte Triassic Center.

Triassic Center

In het Triassic Center leer je op een interactieve manier alles over de Trias-tijd en fossielen. In twee kleine donkere ruimtes leer je als een ware paleontoloog over het ontstaan van de aarde, en zie je onder andere koraal en zeepaardjes. Er zijn leuke spelletjes en een speurtocht voor kinderen. Hier ben je met een kwartiertje doorheen. Daarna kom je in het onderzoekslab waar je zelf kunt oefenen om archeoloog te worden. Er is ook een souvenirshop in het Center.

Tip: maak hier gebruik van de toiletten voordat je verder gaat spelen en wandelen in Triassic Park.

triassic_center

triassic_center_onderzoekslab

Triassic Trail

Vanuit het Center begint de kindvriendelijke wandelroute Triassic Trail. De route is 4 kilometer lang en de paden zijn breed en geschikt voor kinderwagens. Onderweg kom je langs allerlei dino’s, de speeltuinen, versteend koraal, het uitkijkplatform, en het stuwmeer met een bewegende waterdino. De wandeling is geheel in het thema Trias. Onderweg staan ook verschillende bordjes met uitleg.

Het hoogste punt van de route is 1869 meter. De wandelroute eindigt bij het panoramarestaurant Kammerköralm. Het is een heerlijke wandeling en heel geschikt voor ongeoefende wandelaars en jonge kinderen.

Een kaartje van de route met hoogtemeters kun je op deze website vinden.

triassic_park_dino
triassic trail steinplatte

 

Uitkijkplatform

Het uitkijkplatform van de Waidringer Steinplatte is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Je staat hier namelijk 70 meter boven de grond, op een zwevend platform met een glazen bodem. Het uitzicht op de omringende bergen en de rotsen van de Steinplatte is fantastisch.

uitzichtplatform steinplatte

 

Stuwmeer

Halverwege de wandelroute, op het hoogste punt, kom je bij een stuwmeer met een bewegende waterdino. Hier wordt in het Duits een verhaal verteld over deze dino. We vonden het wel grappig en een leuke plek voor een lunchpauze.

triassic_park_stuwmeer

triassic_park_stuwmeer

 

Touwenparcours

Bijna aan het eind van de Trail kom je bij een grote speelplek met een touwenparcours en klimwand. Onze kinderen hebben hier heerlijk gespeeld. Er is ook een parcours voor peuters. In de schaduw staan picknickbanken.

touwenparcours triassic park

 

Triassic Beach

Het hoogtepunt van Triassic Park is toch wel de grote waterspeeltuin bij Triassic Beach. Deze grote speelplaats met dinoglijbaan, het hoogste zandstrand van de Alpen, fossielen in de zandbak, een klimwand, mini zee en waterspeeltuin is een feestje! Voor de ouders zijn er relaxstoelen. Vergeet je zonnebrandcrème, zwembroek en handdoek niet mee te nemen.

Er zijn drie verschillende meertjes om te spelen. De eerste heeft een dinoglijbaan in het midden, veel stapstenen en een trekvlot. Het tweede meertje heeft een groter zandstrand en een trekvlot. Het laatste meer is aangekleed met nep palmbomen en een klimrek. Bij alle speelplekken staan ligstoelen voor de ouders.

schatgraven

triassic_beach triassic_beach

triassic_beach

Wat kost het spelen bij Triassic Park?

Je betaalt, zoals bij alle bergbelevenissen, alleen voor de gondel de berg op. De toegang tot Triassic Park is verder helemaal gratis. Alleen voor enkele activiteiten zoals het fossielen graven betaal je een paar euro. De kosten voor de gondel naar de Steinplatte vind je online op www.triassicpark.at. En bij aanschaf van de PillerseeTal-kaart is de gondelrit al inbegrepen.

steinplatte_koeien

 

Praktische informatie over Triassic Park

  • Het Triassic Park ligt bij Waidring, op een kwartiertje rijden van Lofer (12 km).
  • Parkeren kan bij het dalstation van de gondel
  • Naast het bergstation van de gondel is een groot panoramarestaurant Kammerköralm, met een speeltuin ernaast.
  • Verschoonplekken voor kleine kinderen vind je bij het Triassic Center.
  • Op de berg is het frisser dan in het dal, een vest is handig!
  • Neem droge kleren, een handdoek, pet en zonnebrandcrème mee
  • De wandelroute is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen, maar wel heuvelachtig.
  • De paden zijn van steentjes/gravel en liggen aan de rand van de berg, dus niet geschikt voor stepjes en loopfietsen.
  • Wij verbleven precies 3,5 uur bij Triassic Park
  • Informatie over toegangsprijzen en openingstijden vind je op de website www.triassicpark.at.

Meer lezen over Oostenrijk met kinderen

 
Wij bezochten Triassic Park eind juli 2021. Deze blog is niet gesponsord, wij betaalden zelf voor de gondel naar Triassic Park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.