Plakfolie Trofast bak barbecue keuken

DIY-barbecue en keuken met Ikea Trofast bakken

Je hebt hem vast wel thuis staan: de bekende IKEA Trofast opbergkast met opbergbakken voor het speelgoed van je kinderen. Hartstikke handig voor het speelgoed thuis, maar ook heel leuk om mee te nemen op vakantie! Met de leuke plakfolies ‘Keuken’ en ‘Barbecue’ maak je in een handomdraai een leuke outdoor kinderkeuken of kinderbarbecue van de Trofast opbergbak.

Na het spelen kun je alle worstjes of pannetjes makkelijk weer in de bak opbergen. De barbecue of keuken kun je makkelijk opbergen in je caravan of tent, maar ook meenemen naar een tuinfeest bij vrienden of de zandbak in de buurt.

Trofast barbecue en keuken
Compacte barbecue en keuken om mee te nemen op vakantie

Hoe maak je een outdoor kinderbarbecue of keuken?

Benodigdheden:

  • Een IKEA Trofast opbergbak (€2,50) en deksel (€1,50), afmeting 42×30 cm
  • De plakfolie ‘Barbecue’ of ‘Keuken’ , te bestellen bij Limmaland
  • Accessoires zoals pannetjes, worstjes en speelgoed bbq kolen
  • Eventueel: één of twee lege bier- of frisdrankkratten (zonder handvat in het midden)

Plak de folie op het Trofast deksel en vul de opbergbak met speelgoed accessoires zoals worstjes, saus of pannetjes. Je kunt de Trofast bak bovenop één of twee leeg kratten (zonder handvat) plaatsen om een barbecue of keuken op hoogte te maken, maar dit hoeft niet. Lekker spelen in de zandbak kan natuurlijk ook!

Leuke accessoires

Je kunt de outdoor kinderbarbecue aanvullen met speelgoed zoals de Weber barbecue set of de houten producten van Hape. Klik op de foto’s om deze te bestellen bij onze externe leveranciers.

 

De outdoor kinderkeuken is uit te bereiden met metalen of kunststof pannetjes en zandbakvormpjes. Let wel op dat de pannetjes niet te hoog zijn, dan kun je ze makkelijker opbergen in de Trofast bak.

Ook leuk: speel- en watertafel in de tuin

De IKEA Trofast opbergbakken kun je prima vullen met zand of water. Met vier lege bierkratten en twee opbergbakken maak je eenvoudig een echte keuken met afwasbak ernaast, of een zand- en watertafel met barbecue. Niet zo handig om mee te nemen naar de camping, maar wel heel leuk om de hele zomer speelplezier te hebben in de tuin.

zand en watertafel van ikea trofast
Taartjes bakken in de tuin met de zand- en watertafel

 

Gebruik je liever geen kratten, dan kun je de plastic Ikea Utter tafel (€8,99) ook ombouwen tot zand- of watertafel. Zaag een gat in het tafelblad precies op maat van de Trofast bak, en je hebt een perfecte buitenkeuken voor je kind.

Ikea hack Trofast bak wordt barbecue
IKEA hack: van tafeltje en Trofast bak naar barbecue

Veilige plakfolie

De plakfolie is speciaal ontwikkeld om veilig mee te kunnen spelen. De gebruikte inkt is ecologisch en milieuvriendelijk, en de folie voldoet aan de Europese veiligheidsnorm voor kinderspeelgoed. De plakfolie is makkelijk aan te brengen op het Trofast deksel en is weerbestendig.

Gebruiksaanwijzing plakfolie

De gecoate folie is weerbestendig en makkelijk met een vochtige doek af te nemen. Plaats je de folie echter langere tijd in zeer vochtige of zonnige omstandigheden buiten, dan kan de kleur wat verbleken of de folie loslaten. Voor lang speelplezier raden we aan om het deksel met de plakfolie na gebruik met een doekje af te nemen, te drogen en beschut op te ruimen in een schuur of garage.

Bestellen

De plakfolies ‘Keuken’ en ‘Barbecue’ zijn niet meer te bestellen in onze webshop. Je kunt de plakfolie nog wel kopen bij Limmaland in Duitsland.