Fallbach waterspeelpark in het Maltatal – Karinthië

Aan de voet van de hoogste waterval van Karinthië ligt het Fallbach waterspeelpark. Een heerlijk uitje met kinderen in het Maltatal, vlak naast de camping Malta en het ezelpark. Het waterspeelpark is een grote speeltuin met glijbanen, schommels, klimrekken, een kabelbaan, trekvlot en veel waterspeeltoestellen. Vlak achter de speeltuin stort het water van de Fallbach 200 meter naar beneden, een magisch gezicht!

Waterspeelpark Fallbach Maltatal

Waterspeelpark Fallbach Maltatal

 

Natuurspeeltuin met geweldig uitzicht

Het waterspeelpark doet ons denken aan een gemoedelijke natuurspeeltuin. Je vindt hier geen drukke commerciële toestanden, maar een fijne relaxte sfeer. Tijdens ons bezoek in het hoogseizoen speelde er vooral plaatselijke jeugd en een handjevol toeristen. In de speeltuin staan overal bankjes met parasols. Het terrein is niet groot waardoor je je kinderen makkelijk in de gaten kunt houden.

Op het terrein van de speeltuin is een eenvoudige kiosk voor ijsjes, wat snacks en drinken. Neem vooral je eigen picknickmand mee als je hier wil lunchen!

Wil je meer zien van deze waterspeeltuin? Bekijk dan onze video op YouTube.

Wandeling naar de waterval

Onze kinderen vonden de waterspeeltuin erg leuk en wilden niet mee wandelen naar de waterval. Daarom zijn wij om en om naar de voet van de waterval gewandeld, vanaf de speeltuin ben je er in tien minuutjes. Het uitzicht over het dal is geweldig!

Waterspeelpark Fallbach

 

Waar ligt het Fallback waterspeelpark?

Het Fallbach speelpark ligt bij het plaatsje Malta, in het zonnige Karinthië. Wij combineerden een bezoek aan Fallbach met de Malta Hochalmstraße. Dit is een 14 km lange autorit met tunnels en haarspeldbochten door het Maltatal. Onderweg kom je langs de mooie watervallen en de hoogste stuwdam van Oostenrijk.

Je kunt een bezoek aan Fallbach ook prima combineren met het Eselpark Maltatal, dat ligt op 8 km afstand. De bekende camping Maltatal ligt op 3 km afstand van Erlebnispark Fallbach.

Waterspeelpark Fallbach

Wat kost het spelen bij Fallbach?

Om het waterspeelpark en de waterval te bezoeken betaal je een beperkte entreeprijs. Met de Karinthiëkaart krijg je 30% korting. In 2021 betaalden wij (met de korting) €4,20 per volwassene en €3,50 per kind. Kinderen onder de drie jaar hebben gratis entree. Parkeren is gratis.

Als je alleen naar de waterval wil wandelen moet je ook langs de kassa en betaal je dezelfde entreeprijs. Let op, je kunt alleen contant betalen.

Praktische informatie over waterspeelpark Fallbach

  • In de eenvoudige kiosk zijn ijsjes en drinken verkrijgbaar. Er is geen restaurant voor een volwaardige maaltijd
  • Bij de ingang van het waterspeelpark is een souvenirwinkeltje
  • Wij verbleven precies twee uur bij Fallbach, dat is ruim voldoende tijd
  • Je kunt niet pinnen bij de kassa en de kiosk
  • Neem droge kleren, een handdoek en zonnebrandcrème mee
  • Het gehele terrein bestaat uit heuvelachtig grasland. Met een kinderwagen of buggy kun je er komen, maar het gras rijdt natuurlijk niet fantastisch.
  • Informatie over toegangsprijzen en openingstijden vind je op de website van Erlebnispark Fallbach

Erlebnispark Fallbach

Waterspeeltuin Fallbach

 

Meer lezen over Oostenrijk met kinderen

 

Wij bezochten Erlebnispark Fallbach eind juli 2021. Deze blog is niet gesponsord, wij betaalden zelf onze entree voor Fallbach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.