Stokke Flexi Bath – lichtgewicht babybadje | REVIEW

Het Stokke Flexi Bath is een opvouwbaar, lichtgewicht babybadje voor kinderen tot vier jaar. Wij hebben dit handige badje getest op de camping. Mijn peuterdochter vond het roze badje meteen al heel interessant. Maar zou ze er ook in passen?

Lekker spelen in bad

De eerste indruk van de knalroze Flexi Bath is dat hij er kleiner uitziet dan verwacht. Officieel is het badje geschikt voor kinderen tot vier jaar, maar ik twijfel of mijn lange dame van net twee jaar er in past. Dat valt gelukkig mee. Als ze rechtop zit heeft ze zo’n 10 cm ruimte over tussen haar voeten en de rand van de Flexi Bath. Er is genoeg ruimte om lekker te spetteren en zelfs het speelgoed past er bij in. Het badje voelt heel stevig en de anti-slip strips aan de binnenkant en buitenkant zijn ideaal.

Stokke flexibath review

 

De Flexi Bath is met zijn 1300 gram iets zwaarder dan ik gedacht had, en echt plat is hij ook niet. Als je met de auto en caravan op vakantie gaat en genoeg ruimte hebt is dit geen probleem. Ga je met een eigen tent of het vliegtuig op reis dan kan ik me voorstellen dat er voor de Flexi Bath echt geen plaats is.

Fijner dan een opblaasbadje

Vorig jaar hebben we met de vouwwagen rondgereisd door de Baltische landen. De campings waren vaak erg eenvoudig, en een babybadje of familiedouche kom je er echt niet tegen. We hebben onze dreumes daarom vorig jaar gebadderd in een simpel opblaasbaar babybadje. Het nadeel hiervan was dat we ons eerst suf moesten blazen voor gebruik, en daarna alle lucht er weer uit moest. Een opblaasbadje is door alle plooien ook lastig goed droog te maken, dus voor het rondtrekken niet zo geschikt. Dit jaar gaan we weer rondtrekken in de Baltische landen. De dreumes is inmiddels een peuter, die een hekel heeft aan douchen. De Flexi Bath hebben we bij de vouwwagen gebruikt om haar te badderen.

Opblaasbadje etos

 

Opvouwbaar

Het Stokke badje is heel makkelijk uit te vouwen. Voor het opvouwen en opbergen zit er zelfs een handige clip aan het bad vast, waardoor hij opgevouwen blijft. Als je thuis een kleine badkamer zonder bad hebt is de Flexi Bath ideaal, omdat je hem zo naast een wasmachine of onder een wastafel kunt zetten. Voor een baby die nog niet kan zitten mis je dan wel een standaard om je kindje op hoogte te kunnen badderen. Er is wel een Newborn Support ligsteun los verkrijgbaar, maar dan zit je alsnog op je knieën er naast.

FlexiBath

 


Conclusie

Voor een baby, dreumes en peuter is de Flexi Bath een heel gebruiksvriendelijk, stevig en praktisch badje. De stop in de bodem is ook fijn om het badje na gebruik leeg te laten lopen. Wij raden hem zeker aan voor vakanties met kinderen tot 3 jaar, als je genoeg ruimte in de auto hebt.

Flexibath3

Afmeting open: 66 x 39 x 24 cm
Afmeting opgevouwen: 63 x 10 x 24 cm
Gewicht: 1300 gram
Volume: 39 liter

 

Stokke Flexi Bath kopen

Het badje is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Bekijk de actuele prijzen voor de Stokke Flexi Bath of bestel hem direct bij Babypark.

Meer lezen over reisartikelen voor kinderen

 

Wij hebben dit badje ontvangen van Stokke voor deze review. Zoals altijd geven we onze eerlijke mening over producten die we testen.
Deze review is geschreven in augustus 2014

1 reactie

  1. wij hebben met onze 4 ( inmiddels volwassen kinderen ) altijd gekampeerd, we namen ( curver) opbergbakken mee , de bovenste gevuld met een en ander en deze plaatsten we in een lege zelfde bak . dit nam weinig ruimte in. de onderste bak was ideaal als badje, wasbak, afwasbak en van alles en nog wat bak ! We namen 4 bakken mee , die maar 2 bakken ruimte kosten. En het was goedkoop! Een ander alternatief is een klein plastic bootje…. ik kan geen foto plaatsen dat is jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.