Minimonkey Mini Sling review

Minimonkey Mini Sling: de ideale reisdrager – Review

Met een kleuter (5 jaar) en baby (6 maanden) ben ik twee weken in Singapore. Een heerlijke stad: modern, super kindvriendelijk, vochtig en… heet! Gelukkig zijn er veel mooie waterspeeltuinen waar we regelmatig kunnen afkoelen. Maar hoe ga ik dat in mijn eentje doen met twee kinderen? De buggy, die vanwege de hitte ook mee is, kan ik natuurlijk niet in het water zetten. En mijn dure Tula Coast draagzak wil ik liever ook niet drijfnat hebben. Van het Nederlandse merk Minimonkey krijg ik de kans om de Minimonkey Mini Sling uit te testen. Deze draagzak is super licht en compact én gemaakt van een luchtig mesh materiaal. Zou dit een fijne oplossing zijn? Je leest het in deze uitgebreide review.

Minimonkey Mini Sling review

Klein, licht en waterproof

De Minimonkey Mini Sling is zo klein als een blikje frisdrank en weegt net zoveel als een mobiele telefoon (175 gram). Daardoor kan ik hem heel gemakkelijk opbergen onderin mijn rugzak of in de buggy. Ik vind het een fijn idee om de drager altijd bij me te hebben indien ik de buggy een keer niet kan gebruiken. De Mini Sling is gemaakt van polyester, waardoor hij ook geschikt is om in het water te gebruiken en snel droogt.

Hoe werkt de Mini Sling?

De Minimonkey Mini Sling draag je net als een ringsling over één schouder. Hij is heel eenvoudig in gebruik, Eerst doe je de sling over je hoofd heen, en leg je het schoudergedeelte op één van je schouders. Trek de band op je rug aan zodat de drager aan de andere kant onder je oksel zit. Breng de drager een beetje in vorm, zodat hij niet binnenstebuiten zit.

Dan pak je je kindje en leg je hem/haar hoog op je vrije schouder. Eén voetje van je kind haal je met je hand door een veiligheidslus aan het rugpand heen. Deze lus voorkomt dat de stof van de billen van je kind af kan glijden, zodat hij er nooit uit kan vallen.

Minimonkey Mini Sling review
De veiligheidslus voorkomt dat je kindje uit de sling kan glijden

 

Je laat je kindje dan in de sling zakken, kantelt het bekken in een M-positie en haalt de stof rustig omhoog over de rug van je kindje richting de nek. Zorg dat het Minimonkey logo precies in het midden bij de nek van je kindje zit en de bovenste rand mooi horizontaal loopt. Indien nodig til je je kindje een beetje op en schuif je de sling nog wat opzij. Bovenaan het rugpand maak je het gespje vast, en die span je aan tot de stof goed in de nek ondersteunt.

Minimonkey Mini Sling review

De overgebleven stof van het rugpand vouw je netjes naar de zijkant weg, zodat er niet teveel losse stof midden op de rug zit. Als je kindje nog iets te laag zit til je je kindje met één arm een beetje op. Daarna trek je daarna de gesp op je rug nog wat strakker aan.

Minimonkey Mini Sling review

 

Er zitten twee veiligheidslussen en twee gespen aan de draagzak, wat dragen op je linker- en rechterschouder mogelijk maakt. Eén lus en één gesp gebruik je niet, die is voor als je de sling omdraait naar je andere schouder.

In het schoudergedeelte van het rugpand zit een zakje verwerkt, hierin kun je de Mini Sling opbergen na gebruik.

Minimonkey Mini Sling review
Het kleine zwart-witte touwtje is de sluiting van het opbergzakje dat in de zoom is verwerkt

 

Hoe draagt de Minimonkey Mini Sling?

Voor mij draagt de Minimonkey Mini Sling heel fijn. Het schoudergedeelte past precies over mijn schoudergewricht en voelt prettig aan. De sling is makkelijk in gebruik en heerlijk koel door de luchtige stof. Omdat je het gewicht van je kind op één schouder draagt vind ik de sling geen drager om uren achter elkaar mee te dragen. Voor draagmomenten van maximaal een uur is de Mini Sling een fijne drager. Als ik een hele dag ga dragen geef ik toch de voorkeur aan mijn Tula draagzak met twee schouderbanden.

Je kunt de Mini Sling alleen aanpassen bovenaan het rugpand, door het gespje aan te spannen. De stof midden op het rugpand kun je niet strakker spannen zoals bij een ringsling wel kan. Zorg daarom dat de sling goed om je schouder zit, je je kindje er recht in zet en de sling goed strak spant. Op die manier blijft hij mooi zitten.

In de Mini Sling zit je kindje in een mooie ergonomische houding. De rug kan de natuurlijke bolling aannemen in de stof en de stof loopt goed van knieholte tot knieholte. Je kindje zit makkelijk in een diepe spreid-hurk houding, de zogenaamde M-houding.

Minimonkey Mini Sling review
De ergonomische M-houding is op deze foto duidelijk zichtbaar

Tips voor het gebruik van de Mini Sling

Mijn zoontje gaat soms iets scheef hangen in de sling. Dat betekent dat ik de sling eigenlijk niet goed om heb gedaan en en dat hij wat hoger en strakker moet.

Als je ervoor zorgt dat de bovenrand van de Mini Sling goed horizontaal loopt dan blijft je kindje er mooi recht in hangen. Dit doe je door de sling aan de ene kant over je schouder te spreiden en aan de andere kant net onder je oksel te doen, vóórdat je je kindje erin zet. De clip op je ene schouder moet net zo hoog zitten als de bovenrand van de drager bij je andere schouder.

Als je kindje in de sling zit en hij zit nog steeds een beetje scheef, dan kun je sling een beetje draaien en de band op je rug wat strakker aantrekken, zie ook onderstaande afbeelding.

Minimonkey Mini Sling

Minimonkey Mini Sling
Zo moet het dus NIET, de band zit te laag onder mijn borst en de bovenrand loopt niet horizontaal. Mijn zoontje gaat zo sneller scheef zakken.

Voor welke leeftijd is de Mini Sling geschikt?

Minimonkey geeft aan dat de Mini Sling te gebruiken is voor kinderen vanaf de geboorte tot twee jaar. Dit lijkt mij een goede indicatie. Mijn kindje heb er in de leeftijd van zes tot achttien maanden in gedragen (maat 68 t/m 86).

Dragen in het water en onder de douche

Ik heb de Minimonkey Mini Sling op vakantie regelmatig gebruikt in een waterspeeltuin, en een keer met pootje baden in zee. Ideaal om lekker samen af te koelen en mijn kleuter goed in de gaten te kunnen houden.

In Nederland gebruik ik de Mini Sling na het babyzwemmen onder de douche. Ik kan mijn baby van bijna 10kg niet zo goed tillen op één arm als ik mijn haren wil uitspoelen. Na het douchen is de sling binnen een half uur weer droog. In de zomer heb ik de Mini Sling ook regelmatig gebruikt onder de douche op de camping.

Minimonkey Mini Sling review

Wanneer gebruik je de Minimonkey Mini Sling

De Mini Sling is een ideale drager om standaard in je handtas, buggy of bakfiets te hebben. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken op het vliegveld, op het strand, bij het boodschappen doen, op het schoolplein, op het strand en onder de douche op de camping.

Minimonkey Mini Sling review
Samen met de kinderen afkoelen in de waterspeeltuin

 

Als je je kindje regelmatig in een buggy of kinderwagen vervoert ken je vast die momenten dat je je kindje er toch even uit moet halen om hem in te klappen. Een rit met een treintje in een pretpark of dierentuin, een winkel of restaurant bezoeken met bovenverdieping zonder lift, een overvolle trein of stadsbus in, boarden op het vliegveld. De Mini Sling is zo klein dat je hem gemakkelijk in het boodschappennet van je buggy of kinderwagen kunt bewaren.

Minimonkey Mini Sling review
Wachten op de bus bij de dierentuin. De buggy moet in het bagageruim, gelukkig heb ik de Mini Sling meegenomen!

Specificaties

  • Gewicht: 175 gram
  • Afmeting opgevouwen: 10 x 8 cm
  • Geschikt vanaf de geboorte tot ca. twee jaar (max 15 kg)
  • Materiaal: 100% polyester, mesh

Instructievideo

Ik heb een filmpje gemaakt om te laten zien hoe je de Minimonkey Mini Sling gebruikt. Mijn eerste YouTube video! Best eng om te doen, en niet heel makkelijk met een beweeglijke baby die eigenlijk wil gaan slapen. De sling zit hier nog niet perfect, de band moet wat hoger onder mijn oksel en strakker.

Prijs en conclusie

De Minimonkey Mini Sling kost ongeveer 40 euro en is daarmee heel betaalbaar. Voor mij is het de ideale drager die iedereen met kinderen onder de twee jaar mee zou moeten nemen op vakantie, en die standaard in je handtas hoort. De Sling is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, lichtblauw en zandkleur.

Je kunt de Minimonkey Mini Sling o.a. bestellen bij Bol.com

Meer lezen over draagzakken en ergonomisch dragen

Wil je meer lezen over de producten van Minimonkey? Kijk dan op hun website.

Toelichting op de foto’s

Op de foto’s in de waterspeeltuinen is mijn zoontje zes maanden oud (maat 68/74, gewicht 7,5 kg). Kleding: UV zwempakje en zonnehoedje van Smafolk, fishes air blue.

Op de foto’s en video die binnen zijn gemaakt is mijn zoontje 11,5 maand oud (maat 80, gewicht 9,5 kg). Kleding: playsuit Maxomorra planes.

Deze review is geschreven door Jessika, eigenaresse van Kids Travel Service en tevens draagconsulente. Minimonkey heeft voor deze review een Mini Sling beschikbaar gesteld om te testen in Singapore. Daarna heb ik de sling zelf aangeschaft en ook ingekocht voor de webshop. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.