CarePlus informatiepakket

Tekenpreventie: Anti-Insect Natural [review]

In mijn blog heb ik geschreven over mijn eerste ontmoeting met Mr. Teek vorig jaar. Tijdens onze kampeerreis in Estland wil ik dit nare beestje graag ontlopen, en ook mijn peuter tegen tekenbeten beschermen. Het middel DEET helpt tegen tekenbeten, alleen is onze dame daar nog te jong voor. Op de website van Care Plus las ik dat er ook middelen tegen insecten en teken zijn zonder DEET. Ik heb Care Plus gevraagd om meer informatie over middelen die geschikt zijn voor kleine kinderen. Ik kreeg een pakket thuisgestuurd met proefverpakking, Anti-Insect Natural, een preventieoverzicht en de brochure ‘Stop de Teek’ in huis. Voor de kleine dame zat er ook een schattige knuffel bij, Freek de Teek.

Testen op de camping

Anti-Insect Natural sprayDe proefverpakking Anti-Insect Natural spray die we hebben ontvangen is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Tijdens een kampeerweekendje in Drenthe hebben we de spray getest. De kleine dame heeft het hele weekend gespeeld in het gras rondom de tent, en gewandeld op de hei. Bescherming tegen teken was dus zeker nodig. Omdat de werkingsduur van de spray tegen tekenbeten vier uur is heb ik haar ’s ochtends bij het aankleden en ’s middags na het slapen goed ingespoten. Mijn kleine dame heeft het hele weekend geen tekenbeet opgelopen en heeft niet geklaagd over het middel. Dat deed ze wel bij een ander middel met 20% DEET, dat ik laatst een keer gebruikte en die prikte. De Anti-Insect Natural spray zonder DEET prikte niet op de schaafplekjes op haar knieën, en smaakte ook niet vies als ik per ongeluk tegen mijn lippen kwam (wel eens DEET geproefd?).

Ik vind het een prettig idee dat ik mijn peuter goed kan beschermen tegen teken en muggen zonder het agressieve DEET te gebruiken. Naar Estland nemen we in ieder geval voldoende Anti-Insect Natural spray mee.

Tips en info

  • Ga jij deze zomer kamperen of de natuur in? Kids Travel Service geeft je de belangrijkste informatie en handige tips over teken.
  • Wat moet je behalve DEET nog meer meenemen in je reisapotheek voor kinderen? Lees en print onze handige checklist.

Voor deze review heeft Care Plus ons een proefverpakking beschikbaar gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.