Review Aqua Doodle Travel

Aqua Doodle Travel review

Het is soms best een uitdaging voor ouders om peuters en kleuters bezig te houden tijdens lange autoritten of in het vliegtuig. De tablet wil je liever niet de hele weg aan hebben, maar kleuren met stiften is ook niet altijd een succes. Voor je het weet ziet je achterbank er uit als een regenboog, of ben je continu potloden aan het oprapen van de grond. Wij ontdekten de Aqua Doodle Travel tekentas als handig en veilig speelgoed voor onderweg. Lekker tekenen zonder knoeien! Lees hier onze review.

Aqua Doodle Travel review

Hoe werkt de Aqua Doodle tekentas?

De Aqua Doodle kleurmatten van Ravensburger ken je misschien wel. Met een speciale stift die je vult met kraanwater kun je tekeningen maken op stof. Na enkele minuten droogt het water op en verdwijnen de blauwe lijnen. Het lijkt wel toveren met water! De Aqua Doodle Travel werkt precies hetzelfde als de bekende Aqua Doodle XXL of de Nijntje kleurmat. De Travel versie is echter veel compacter en kun je makkelijk meenemen.

Aqua Doodle waterstift

Testverslag

Onze peuter testte de tekentas tijdens een weekendje weg. De nieuwe Snack & Play Travel Tray was ideaal als schoottafeltje om op te tekenen in de auto. We vulden de kleine stift met een beetje water kraanwater. Onze kleine kunstenaar begon er meteen mee te stempelen en tekenen, en vond dat erg leuk. Ook in ons vakantiehuisje heeft ze regelmatig mooie tovertekeningen met water gemaakt.

Aqua Doodle Travel testen

 Lichtgewicht en compact

De Aqua Doodle Travel leek ons in eerste instantie erg klein. De twee stoffen ‘tekenvellen’ zijn ieder 15 bij 20 cm. Dat lijkt klein, maar op de schoottafel in de auto of in het vliegtuig is dat juist ideaal. Opengeklapt is de tekentas 45cm breed. En met een gewicht van 130 gram (bijna niks!) is hij heel licht, een groot voordeel als hij mee gaat in de handbagage.

Aqua Doodle Travel
De tekentas is slechts 22×27 cm: kleiner dan een A4-tje!

Conclusie

Onze peuter heeft de tekentas helemaal goedgekeurd, en wij vinden hem ook praktisch om mee te nemen op vakantie. Ravensburger geeft aan dat de Aqua Doodle Travel geschikt is voor kinderen vanaf 18 maanden. Wij kunnen ons daarin vinden. Voor kinderen vanaf vier jaar die al goed kunnen kleuren met stiften is de tekentas volgens ons iets te saai, omdat je alleen met blauw kunt tekenen.

De kleine stift is wel snel leeg, na een dag is hij echt uitgedroogd en moet er weer een klein beetje kraanwater in. Het vullen gaat gelukkig erg makkelijk, er hoeft maar een paar milliliter water in. Als de stift per ongeluk op schoot valt wordt de kleding dan ook niet nat. De stift kun je los bestellen als je hem kwijtgeraakt bent.

 

Hoe kun je winnen?

Deze winactie is afgelopen!

 

Ravensburger heeft ons een exemplaar beschikbaar gesteld voor deze review en winactie. We vinden het belangrijk om onze eerlijke mening over het product te geven.

4 comments

 1. lijkt me helemaal leuk zo’n tekentas! En misschien ook maar beter dat er slechts 1 kleur bij zit, een doosje kleurpotloden vliegt bij ons al gauw door de auto.. Wij gaan begin juni naar Italië en ik denk dat Fynn zich hier prima mee kan vermaken!! In het vliegtuig, maar ook in de huurauto ter plaatse. Winnen dus. 🙂

 2. Linda Smeets

  Wat een enorm leuk artikel! Onze dochter houdt van tekenen. Ik zou dit graag willen meenemen voor haar als ze binnenkort voor het eerst gaat vliegen naar Curaçao

 3. In de zomer met Jua en Ivy naar Texel, water zat daar.
  Ik kende het systeem helemaal niet, erg cool!
  Deze wil ik wel winnen voor mijn dames.

 4. Chantal Lansbergen

  Super leuk! Ben op zoek naar leuke dingen voor ons zoontje van 1,5 voor de reis naar Amerika volgende maand, dus zeeeer welkom! Ook daarna in de camper tijdens de rondreis! Goede nuttige info beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.