CoziGo bassinet en buggy slaap- en zoncover | REVIEW

REVIEW | Wij zijn dol op reisgadgets, daar is deze website jaren geleden ook uit voortgekomen. De CoziGo is zo’n typisch gadget, waarvan je je eerst wellicht afvraagt wat je er mee moet, maar daarna niet snapt dat je ooit zonder hebt gekund. De CoziGo cover is ontwikkeld als een pop-up tentje om een babybedje (bassinet) in het vliegtuig te kunnen verduisteren. En slapende baby’s in vliegtuigen klinken ideaal toch? We ontdekten de CoziGo op Instagram, en kochten er eentje om te testen tijdens de eerste verre vlucht met onze baby. Zou het voor onze kleine reiziger wel werken? Inmiddels hebben we de CoziGo zelf dre jaar intensief in gebruik en we vertellen je graag onze ervaringen.

Wat is de CoziGo cover?

De CoziGo is een award winnende veilige pop-up cover voor fijne dutjes onderweg. De CoziGo past op alle buggy’s, kinderwagens, wiegjes en bassinets in het vliegtuig.

De CoziGo is gemaakt van luchtdoorlatend, verduisterend en UV werend mesh materiaal en heeft aan beide zijkanten grote ritsen. Meer over het ontstaan en de werking van de CoziGo cover kun je op onze productpagina lezen.

CoziGo vliegtuig
De CoziGo op een Lufthansa bassinet

CoziGo als bassinet cover in het vliegtuig

Na veel lovende reviews gelezen te hebben wilden we de CoziGo graag zelf testen. We hebben de CoziGo voor het eerst gebruikt op een nachtvlucht van 11 uur naar Singapore, met onze baby van zes maanden oud. Voor onze kleine man reserveerden we een bassinet (reiswieg aan de muur) in de hoop dat hij daar lekker in zou slapen. Onze vlucht vertrok om 21:55 vanuit Frankfurt. De kleine was inmiddels al doodmoe van een halve dag reizen. Direct na het opstijgen hebben we hem zijn pyjama en slaapzak aangedaan, en de CoziGo uitgevouwen. In het vliegtuig was het nog licht, en de bemanning begon net met het uitserveren van het avondeten vanuit het keukentje pal voor ons. Genoeg te zien en te horen dus, en we hoopten dat de kinderen konden slapen.

We legden onze baby in de bassinet en bevestigden de CoziGo cover met twee klemmetjes aan de zijkanten van het wiegje. De kleine ging direct lekker slapen. Halverwege de nacht werd hij, net als thuis, heel even wakker voor een voeding, en daarna hebben we hem weer in de bassinet gelegd. In het donkere tentje sliep hij meteen verder. Via het kleine vierkante luikje aan de bovenkant van de cover konden we af en toe spieken, zonder de rits aan de zijkant open te hoeven maken.

CoziGo vliegtuig
Twee slapende kinderen in het vliegtuig, love it!

 

De volgende ochtend werden wij zelf al vroeg gewekt voor het ontbijt door de verlichting in het vliegtuig. De kleine man had daar in het verduisterende CoziGo tentje geen last van, hij sliep nog een uur heerlijk door. De CoziGo blokkeert niet alleen 97% van het licht, maar zorgde er ook voor dat hij de crew in het keukentje en zijn spelende grote zus hem niet afleidden of wakker maakten.

Toen de kleine wakker was en bij ons op schoot ging eten en spelen hebben we de CoziGo opgeruimd. Hij is met één simpele draaibeweging weer op te vouwen, net zoals de zonneschermpjes in de auto. Op de terugweg hebben we de cover weer gebruikt op de bassinet, en ook toen werkte hij perfect.  Twee ontspannen lange vluchten met ruim negen uur slapende baby, dat hadden we eerlijk gezegd nooit verwacht van tevoren.

CoziGo als zonbescherming op de buggy

Zowel in Singapore als in de zomer in Nederland hebben we de CoziGo cover vaak gebruikt als zonnedakje op de Babyzen YoYo buggy. Een parasol vinden we ontzettend onhandig, omdat je die altijd moet draaien of de zon er stiekem toch onderdoor komt. De CoziGo is gemaakt van volledig zonwerende SPF 50+ stof die je baby goed beschermt tegen de zon.

CoziGo cover
Lekker slapen in de schaduw – Singapore Zoo

 

Hoewel de CoziGo van 100% luchtdoorlatend mesh is gemaakt hebben we op hete zomerdagen vaak wel één zijkant van de CoziGo deels open geritst. Voor de frisse lucht is dit niet zozeer noodzakelijk, want de CoziGo ventileert prima en je kindje raakt er niet oververhit in. Omstanders maken zich echter altijd zorgen of onze baby wel kan ademen in het dichte zwarte tentje, dus om voortdurend commentaar en uitleggen te voorkomen lieten we de zijkant toch vaak open.

CoziGo schaduw buggy
Wandelen in de volle zon met de CoziGo als zonbescherming

 

CoziGo tegen drukte en prikkels

Op vakantie in Singapore gingen we regelmatig ‘s avonds eten in drukke food courts. De eerste keer hadden we de CoziGo niet meegenomen. Onze blonde baby werd regelmatig in de metro en in het food court aangeraakt door wildvreemden die aan zijn armen of haren wilden voelen. Hij kon niet in slaap komen en werd jengelig van de drukte en de felle lampen overal. Normaal gebruiken we dan de draagzak, maar daarvoor was het in Singapore vaak veel te warm. De volgende dag gingen we weer bij het food court eten en namen we de CoziGo mee op de Babyzen YoYo buggy. Door de cover half dicht te ritsen in de metro en tijdens het eten werd de kleine niet meer aangeraakt door vreemden, en zat hij heerlijk in zijn donkere tentje. Hij viel al snel in slaap.

CoziGo
De CoziGo voorkomt dat mensen in Chinatown – Singapore onze blonde baby aanraken

 

Toen de kleine net één jaar oud was gingen we naar Julianatoren. Na de lunch was hij erg moe maar door alle lawaai en de rennende kinderen om hem heen kon hij niet slapen in de buggy. Halverwege de middag sliep hij nog steeds niet, maar onze dochter van zes wilde nog niet naar huis. We maakten de CoziGo op de buggy vast, liepen een klein stukje midden over het park en binnen 30 seconden was onze dreumes diep in slaap, pal naast de achtbaan. Hij heeft ruim een uur genoten van zijn middagdutje.

CoziGo
De CoziGo mee naar Julianatoren

CoziGo als slaapcover op de buggy

In de zomer van 2018 hebben we gekampeerd in Oostenrijk. We hadden wekenlang prachtig weer, maar het was veel te warm om een kind in de vouwwagen te laten slapen ‘s middags. De CoziGo bleek onze redder in nood, en is op vakantie elke dag gebruikt op de buggy. Zodra de onze dreumes moe werd ging hij in de buggy, de CoziGo erop en wandelen maar. We parkeerden de buggy darna met een slapende dreumes in de schaduw naast de vouwwagen, met de zijkant een stukje open geritst voor de frisse lucht. Zo heeft hij elke middag minstens een uur geslapen.

CoziGo
Middagdutje op de camping

 

Inmiddels is onze kleine reiziger bijna 1,5 jaar oud, en nog steeds gebruiken we de CoziGo elke week. Afgelopen week hielp de cover om hem bij kinderboerderij Malkenschoten direct in slaap te vallen, wat daarvoor met een half uur rondjes rijden in de buggy nog niet gelukt was.

Mocht je de indruk krijgen dat onze kleine reiziger een makkelijke slaper is dan moeten we je teleurstellen. Thuis zijn de nachten waarin hij doorslaapt na 1,5 jaar nog op twee handen te tellen, en zonder de CoziGo slaapt hij overdag absoluut niet in de buggy. De wereld is veel te leuk om te ontdekken toch? Misschien is dat wel de reden waarom we zo ontzettend blij zijn met de CoziGo. De cover krijgt het voor elkaar om onze boef altijd meteen in slaap te laten vallen, hoe druk, licht of gezellig het buiten ook is. We dragen hem bijna dagelijks in een ergonomische draagzak, maar daarin slaapt hij zelden tot nooit.

CoziGo

Hoe werkt de CoziGo?

De CoziGo is net als auto zonneschermpjes of het Deryan slaaptentje simpel in twee seconden te openen door het pop-up systeem. Aan de zijkant van het flexibele frame zitten twee grote klemmen, die je eenvoudig over de rail kunt verschuiven. Met de klemmen maak je de CoziGo aan de zijkant van de bassinet, buggy of reiswieg vast. Meer uitleg en een filmpje vind je hier.

Het opvouwen vraagt even handigheid, net als bij de pop-up slaaptentjes. Wij vinden het heel simpel, en kunnen hem binnen tien seconden loshalen en inklappen. De CoziGo past gemakkelijk weer in het opbergzakje, ook als je haast hebt.

Gewicht en afmeting

Heel leuk al die reisgadets, maar ze moeten natuurlijk wel in je handbagage passen. Daarom kijken we altijd kritisch naar het gewicht en de afmeting van de verpakking. De CoziGo is gelukkig zo klein en licht dat je er altijd wel een plekje voor hebt in je tas. Hij weegt 600 gram, en is opgevouwen 25 x 7 cm groot. De CoziGo wordt geleverd in een opbergzakje met ritssluiting, en heeft twee klittenband strips aan de buitenkant om hem aan de buggy te kunnen bevestigen.

Onze conclusie

Wij hebben de CoziGo precies een jaar geleden aangeschaft en zijn absoluut fan. Als je regelmatig lange afstanden met een baby vliegt is de CoziGo een must have. Ieder uurtje extra slaap die je krijgt is mooi meegenomen toch? Maar ook voor baby’s die slecht slapen bij uitjes of die veel buiten zijn in de zon is de CoziGo een geweldige uitkomst. Juist die dubbele gebruiksfunctie maakt de CoziGo de aanschafprijs zeker waard. Daarbij is hij licht, compact en ontzettend makkelijk in gebruik. Wij hebben de CoziGo in het voorjaar en de zomer van 2018 bijna dagelijks gebruikt op de buggy, als zonbescherming en voor de middagdutjes buitenshuis. Volgend jaar gaat hij zeker weten weer mee op vakantie.

CoziGo kopen

Wil je de CoziGo na het lezen van onze ervaring graag zelf proberen? Dat kan! We zijn zo enthousiast over deze cover dat we een flinke voorraad uit Australië hebben laten overkomen. De CoziGo is vanaf nu in onze webshop te koop! Je kunt hem hier bestellen.

Meer lezen over vliegen met kinderen

Disclaimer: deze review is niet gesponsord, we hebben de CoziGo zelf bij een webshop in Singapore aangeschaft en naar Nederland laten verzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.