Home » Kids Travel Tips » Overzicht lichtgewicht reisbedjes
Lichtgewicht reisbedjes

Overzicht lichtgewicht reisbedjes

Ga je een verre reis maken, of juist kamperen met de auto? Of zoek je een mugvrije slaapplek voor je kleintje in de caravan? Dan is het handig om een compact en lichtgewicht reisbedje mee te nemen voor je baby of peuter. Tijdens een rondreis ben je veel flexibeler als je voor je baby een eigen bedje mee hebt, je hebt dan geen extra bed of grotere kamer nodig. En als je het reistentje als handbagage meeneemt kun je zelfs een slaapplek creëren op het vliegveld bij een lange overstap. Wij zetten de vier meest bekende compacte en lichtgewicht bedjes voor je op een rij van Nomad, Phil & Teds en Deryan. Alle reisbedjes zijn geschikt voor kinderen van 0 – 3 jaar, voorzien van muggengaas en sommigen kun je tevens als box gebruiken.

Kids Travel Service verhuurt alle reistentjes die in dit artikel genoemd worden, kijk helemaal onderaan deze pagina voor de verhuurprijzen.

Nomad Kids Travel Bed

Dit reistentje van Nomad bestaat uit een polyester tentje en twee aluminium boogstokken. Het tentje weegt slechts 1750 gram, en is opgevouwen 51 x 15 cm. De fijne isolerende self inflatable matras kun je er apart bij aanschaffen, voor de veiligheid kun je deze in de dubbele bodem schuiven. Het reistentje is in enkele minuten op te zetten, en zowel aan de bovenkant als aan de voorkant te openen. De uitstekende poten zorgen ervoor dat het tentje niet om kan vallen. Hierdoor kun je het Nomad Kids Travel Bed ook prima als box of speelplek gebruiken. Onze uitgebreide review met veel foto’s kun je hier lezen.

 • Gewicht: 1750 gram (zonder matras)
 • Afmeting in tas: 60 x 11 x 11 cm
 • Afmeting opgezet (cm): 118 lang x 66 breed x 75 hoog
 • Matrasje Kids Mat 3.8: gewicht 750 gram, afmeting opgerold 60 x 11 cm
 • Adviesprijs tentje: € 119,95
 • Adviesprijs matje: €39,95
Nomad Kids Travel Bed
Nomad Kids Travel Bed: heel licht en compact

Phil & Teds Traveller

Het Australische merk Phil & Teds staat bekend om de kwalitatief uitstekende outdoor artikelen voor kinderen, zoals rugdragers en kinderwagens. De reisbedjes van Phil & Teds zijn al jaren één van de bekendste lichtgewicht reisbedjes op de markt. De Traveller is door de rechte wanden en stevige pootjes heel goed te gebruiken als box. Eén zijkant kan volledig open geritst worden, en als je de bovenkant erin ritst is het bedje ook een fijne muggenvrije slaapplaats. De Traveller heeft tien aluminium stokken waarmee je het frame in elkaar zet. Het opzetten duurt ongeveer vijf minuten. De instructievideo kun je hier bekijken.

Het oudere model Traveller 2 (geproduceerd 2009 – 2013) weegt 2,5 kg zonder matras, en heeft een dubbele bodem waar je het isolerende opblaasbare matrasje in kunt schuiven. De zijkanten zijn gedeeltelijk van transparant gaas. Het model Traveller 3 (geproduceerd vanaf 2013) heeft geen dubbele bodem meer maar haakjes aan de binnenkant, waar het speciale hoeslaken aan vastgezet kan worden zodat je baby niet onder de matras kan komen. De T3 heeft zijkanten die volledig van gaas zijn, is 5 cm breder dan de T2, maar is met 3,2 kg ook iets zwaarder dan zijn voorganger. Voor de T3 is een UV werende bovenkant als los accessoire verkrijgbaar.

 • Gewicht: 3,2 kg (Type T3, zonder matras) of 2,5 kg (type T2)
 • Afmeting in tas: 68 x 25 x 20 cm
 • Afmeting opgezet  (cm): 115 lang x 57 breed x 66 hoog
 • Adviesprijs: €179,00
Phil & Teds Traveller T2
Phil & Teds Traveller Type 2 (<2013)
Phil & Teds Traveller T3 (>2013)
Phil & Teds Traveller Type 3 (>2013) met volledig transparante zijkanten

Phil & Teds Kiwi Traveller

Dit is de voorloper van het huidige Traveller bedje, de ervaren backpackers kennen hem vast nog wel. Helaas wordt de Kiwi Traveller al enige tijd niet meer geproduceerd. Met een beetje geluk kun je hem nog wel 2e hands vinden. Of je huurt hem gewoon bij ons! Het gaas is UV-werend, dus dit bedje is ook goed buiten te gebruiken. Het principe van de Kiwi Traveller met de stokken is gelijk aan het Nomad Kids Travel Bed, maar hij heeft vier aluminium boogstokken en twee dwarsstokken. Iets meer werk om op te zetten dus dan de Nomad tent, maar wel heel stevig. Door de rechte zijkanten heeft de Kiwi Traveller veel binnenruimte, ideaal als je hem ook als box wil gebruiken. Het tentje is met haringen vast te zetten en heeft UV-werend gaas, waardoor hij ook buiten/op het strand goed te gebruiken is.

 • Gewicht: 2,5 kg (zonder matras)
 • Afmeting in tas: 55 x 18 x 18 cm
 • Afmeting opgezet (cm): 120 lang x 55 breed x 65 hoog
 • Adviesprijs: niet meer nieuw verkrijgbaar
  Phil & Teds Kiwi Traveller
  De Phil & Teds Kiwi Traveller

Deryan Travel Cot

De Deryan Travel Cot is één van de mest gebruikte reisbedjes in Nederland, omdat hij erg voordelig is en supersnel op te zetten. Het tentje heeft geen stokken, maar wordt door middel van een pop-up principe snel uitgevouwen. Een uitgebreide gebruikservaring met de Deryan Travel Cot kun je lezen op de website van Reiswijzer Kids&Co.  Er zijn twee verschillende afmetingen van de Travel Cot verkrijgbaar, een babyversie en een peuterversie. Beide versies hebben een dubbele bodem waar het opblaasbare matrasje in geschoven kan worden. De stof is 50% UV werend en de zijkant is voorzien van muggengaas. Het Deryan reisbedje heeft geen dwarspoten zoals de bovenstaande reistentjes, en is daardoor iets minder stabiel. Een dreumes of peuter die rechtop gaat staan kan met het tentje omvallen, daarom mag je hem nooit op een bed zetten. De Deryan Travel Cot tentjes hebben geen opening aan de bovenkant, en kun je dus niet als box gebruiken. Deryan heeft wel de Peuterbox in het assortiment. Met een gewicht van 4 kg en een afmeting van 80 x 45 x 13 cm  (ingepakt) vinden we deze echter niet meer bij de lichtgewicht en compacte reisbedjes horen.

Deryan Travel Cot Baby (0 – 2 jaar)

 • Gewicht: ca. 2 kg (inclusief opblaasbaar matras)
 • Afmeting in tas: 36 x 36 x 13 cm
 • Afmeting opgezet (cm): 120 lang x 75 breed x 45 hoog
 • Adviesprijs: €59,00

Deryan Travel Cot Peuter (0 – 4 jaar)

 • Gewicht: ca. 3 kg (inclusief opblaasbaar matras en slaapzak)
 • Afmeting in tas: 45 x 45 x 13 cm
 • Afmeting opgezet (cm): 136 lang x 84 breed x 62 hoog
 • Adviesprijs: €79,00
Deryan Travel Cot baby
De Deryan Travel Cot baby, in enkele seconden op te zetten

Vier reistentjes: welke is de beste?

Lastig te zeggen! Zoals je hierboven kunt zien heeft elk tentje zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel de Deryan Travel Cot tentjes veruit de goedkoopste zijn en het snelst op te zetten, gaat onze voorkeur toch uit naar de Nomad en Phil & Teds tentjes. Wij hebben ze alle vier gebruikt en getest, en de kwaliteit van de Nomad en Phil & Teds bedjes is echt duidelijk beter dan de Deryan Travel Cot. Best logisch natuurlijk gezien de prijsverschillen. De Nomad en Phil & Teds tentjes voldoen ook aan alle Europese veiligheidseisen, en de Phil & Teds bedjes zelfs ook aan de strenge Australische en Amerikaanse eisen. Over de Deryan tentjes hebben we geen informatie over de veiligheidseisen kunnen vinden.

Het grote nadeel van de Deryan tentjes vinden we de stabiliteit, en dat je ze niet als box kunt gebruiken. De Phil & Teds bedjes zijn het meest stabiel en hebben rechte zijkanten, maar zijn minder snel op te zetten en minder compact op te bergen dan de Nomad Kids Travel Bed. Het Nomad bedje is het makkelijkst aan de zijkant van een backpack vast te snoeren als je gaat rondreizen. Onze conclusie: voor backpacken/rondtrekken is de Nomad Kids Travel Bed de winnaar, met de Kiwi Traveller als goede tweede. Voor gebruik op de hotelkamer of camping adviseren we de Phil & Teds Traveller. De Deryan is handig voor een nachtje logeren als je geen box nodig hebt.

Beschikbare bedjes voor verhuur

 • Deryan Travel Cot Baby + Deryan matrasje
 • Nomad Kids Travel Bed + Nomad Kids Mat 3.8 matrasje
 • Phil & Teds Kiwi Traveller + opblaasbaar matrasje
 • Phil & Teds Traveller 2 + opblaasbaar matrasje

De reisbedjes worden verhuurd inclusief opbergtas, opblaasbaar slaapmatje en hoeslaken. Een slaapzak is niet inbegrepen.

Tarieven huren

 • 1 t/m 7 dagen €15,00
 • 8 t/m 14 dagen €20,00
 • 15 t/m 21 dagen €25,00
 • Langer: op aanvraag

Borg: €75,00. Prijzen zijn exclusief verzendkosten (2x €6,95 met PostNL). Ophalen van het reisbedje in Deventer is ook mogelijk.

Reserveren

Wil je een reisbedje reserveren voor je vakantie? Stuur dan een email naar info@kidstravelservice.nl en vermeld duidelijk welk product je wil huren en wanneer je vertrekt en terugkomt. Je ontvangt dan binnen twee dagen bericht of het reisbedje in die periode beschikbaar is.

2 comments

 1. Chantal Gernette

  Ik mis in dit overzicht nog een bedje.

  Deryan heeft ook nog de peuterbox bedjes, die zijn bijna hetzelfde als de bedjes, maar dan met een lichtgewicht aluminium frame erbij. Je kunt dus of het tentje meenemen of het tentje met stokken. Bovenkant ook open te ritsen.

  Wij hadden eerst een gewoon deryan peuterbedje, maar ons zoontje ligt graag tegen de randen van zijn bedje en draait nogal veel. De peuterbox hebben we 3 weken gebruikt tijdens onze vakantie in een camper en werkte prima. De stokken paste net in onze koffer.

  • Bedankt voor je reactie. Het overzicht is inderdaad niet compleet, er zijn nog meer lichtgewicht boxen en campingbedjes, maar we hebben in dit artikel de meest compacte en lichte reisbedjes besproken. We kennen de Deryan peuterbox, maar vinden hem vergeleken met de andere lichtgewicht reisbedjes vrij groot en zwaar, en meer een box dan een bedje. De verpakking is 80 x 45 x 13 cm en daardoor is hij niet zo makkelijk mee te nemen als je gaat backpacken of rondreizen. De vier genoemde modellen vinden wij dan een betere optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *