Blotevoetenpad laarzen buitenpost

Een blotevoetenpad met laarzen aan bij Buitenpost

Het blotevoetenpad van Buitenpost in Twello is één van onze favoriete uitjes vlakbij huis. En hoe leuk is het dat er ook een speciale wintereditie is! Een blotevoetenpad wandelen in de winter met je laarzen aan. Dat klinkt raar maar is echt heel leuk. Met een plattegrond vol opdrachten gaan we in de kerstvakantie op pad bij het mooie landgoed vlakbij Deventer. Het blotevoetenpad van Buitenpost is educatief, afwisselend en de kleine bewoners onderweg maken het extra bijzonder. Geniet van de natuur met een vleugje magie…

Buitenpost laarzen modder
Blotevoetenpad met laarzen

De start van het blotevoetenpad

Bij de ingang van Buitenpost kopen we de entreekaartjes van €5,- per persoon. We krijgen een grote kaart waarop de plattegrond staat. De route is grotendeels hetzelfde als de zomerversie van het blotevoetenpad. We starten naast de speelweide en zien daar al het eerste kabouterpaaltje, en even later de eerste kabouterhuisjes mét waslijn.

De route van twee kilometer is gemakkelijk te volgen door de paaltjes met kabouters erop. Je eindigt de wandelroute ook weer bij het kasrestaurant naast de speelweide. Hier staan picknickbanken en de kinderen kunnen nog lekker even naar de speeltuin. En natuurlijk kun je opwarmen met warme choco of vegan erwtensoep.

Buitenpost blotevoetenpad
Blotevoetenpad met laarzenBlotevoetenpad kabouterhuisjes

 

De opdrachten onderweg

Op de routekaart staan bij verschillende punten gemakkelijke opdrachten, zoals het tellen van de kabouterhuisjes of jaarringen van een boom. Onze kinderen vonden het vooral leuk om snel door te lopen naar de glijbaan, en daarom hebben we enkele opdrachten overgeslagen. Ze vonden het wel heel leuk om onderweg alle bordjes te lezen, over bijvoorbeeld de fruitbomen en de vogelkijkplek. Het blotevoetenpad is echt educatief op een leuke manier, en je leert over de dieren die in dit mooie gebied leven. De schattige kabouterhuisjes onderweg maken de wandeling extra magisch.

Buitenpost educatief
Blotevoetenpad opdrachtenBuitenpost blotevoetenpad

 

Afwisselende route

Het blotevoetenpad gaat door een gevarieerd terrein, maar in de winter is het vooral modderig. We lopen door bos, tussen appelbomen en knotwilgen, langs akkers, in een donker bamboebos, door de wijngaard en over houten bruggetjes naar een eiland. En overal zien we de schattige deurtjes en kabouterdorpjes.

Blotevoetenpad laarzen

Blotevoetenpad wintereditie

Buitenpost blotevoetenpad laarzen
‘Mam je moet wel schrijven hoe schattig deze huisjes zijn hoor!’

 

Dé glijbaan

Iedereen die het blotevoetenpad in de zomer gelopen heeft kent de glijbaan met waterpoel van Buitenpost. En ja, natuurlijk kom je hier in de wintereditie ook langs! De kinderen zijn minstens tien keer van de glijbaan geweest en hebben er enorm van genoten. Tip: neem droge kleren mee voor de terugweg. Als je op een koude winterdag komt dan kun je misschien zelfs vanaf de glijbaan op het ijs glijden, check de foto op onze Instagrampagina maar.

Blotevoetenpad laarzen glijbaan
Blotevoetenpad laarzen glijbaan

 

Openingstijden en entree

Je kunt de wintereditie van het blotevoetenpad vanaf 2 december 2022 lopen. Het is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In de kerstvakantie is het blotevoetenpad van woensdag t/m zondag geopend. De entreeprijs is €5,- per persoon, kinderen t/m drie jaar hebben gratis toegang. Kaartjes koop je bij de receptie bij de ingang, of online.

Buitenpost speeltuin

Blotevoetenpad winter

 

Praktische informatie

Het blotevoetenpad – wintereditie bij Buitenhof ligt tussen Twello en Deventer aan de N344. Het is prima te combineren met een bezoek aan Deventer, bijvoorbeeld voor de lichtjeswandeling in het centrum. Buitenpost ligt twee kilometer van het centrum van Deventer. Meer info kun je vinden op de website van Buitenpost.

De wintereditie van het blotevoetenpad is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Tijdens ons bezoek waren alle paden enorm modderig en glad. Laarzen met warme sokken zijn dan zeker een must. De route is ongeschikt voor kinderwagens of buggy’s. Een draagzak raden we ook niet aan. We hebben het blotevoetenpad zelf gelopen in de zomer met een baby op de buik in de draagzak, maar dat was echt niet fijn door de vele glibberige stukken.

Bij de start van het blotevoetenpad zijn toiletten en je kunt een kluisje huren voor je waardevolle spullen. Honden zijn welkom bij het blotevoetenpad, mits aangelijnd. Vergeet ook niet om na je wandeling een bezoek te brengen aan de streekwinkel van Buitenpost!

Het blotevoetenpad is ook een leuk uitje als je verblijft bij Landal Twenhaarsveld, Rabbit Hill of Coldenhove, deze vakantieparken liggen allen op minder dan 30 km afstand.

Blotevoetenpad wijngaard

Meer lezen over wandelen met kinderen in Salland

Blotevoetenpad wintereditie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.