Deryan air traveller

Slapen in het vliegtuig met de Deryan Air Traveller

Veel ouders zien er tegen op, vliegen met een baby op schoot. Als je geen eigen stoel met Maxi-Cosi of een bassinet wiegje voor je kleintje hebt zal hij bij jou in de armen moeten liggen of zitten. Als je baby dan eindelijk in slaap valt, durf jij je nauwelijks te bewegen en met een beetje pech slaapt je arm inmiddels ook… Gelukkig heeft Deryan hier een handige oplossing voor bedacht: de Air Traveller. Dit is een opblaasbaar bedje en stoeltje in één, die als handbagage mee kan in het vliegtuig. Wij vertellen je wat de Deryan Air Traveller precies is en hoe hij werkt.

De lege hoes met twee kussentjes
De lege hoes met twee opblaasbare kussentjes

Hoe werkt de Deryan Air Traveller?

De Deryan Air Traveller bestaat uit een stoffen hoes waar een zacht dekentje aan vast geritst zit, en twee opblaasbare kussentjes van 40×35 cm. Je stopt de kussentjes in de hoes, ritst de deken een stukje open en het bedje is klaar voor gebruik. Makkelijk en snel! Het dekentje kun je er ook helemaal afritsen als je deze niet gebruikt, en de hoes kan in de wasmachine. De afmeting van het matrasje is 75 cm lang en 40 cm breed.

Het Air Traveller bedje klaar voor gebruik
Het Air Traveller bedje klaar voor gebruik

Opblaasbare kussens

We zijn van de Deryan slaapmatjes gewend dat ze een draaiventiel hebben om zichzelf op te blazen. De luchtkussens van de Air Traveller moet je echter zelf met de mond opblazen. Niet te hard, want dan kunnen ze in de lucht door het drukverschil kapot gaan. Door het materiaal krijg je bij het opblazen wel een vieze plasticsmaak in je mond, net zoals bij het opblazen van een strandluchtbed. Onze tip: neem wat drinken en pepermuntjes mee in het vliegtuig.

Het is niet zo handig om het matrasje gereed te maken en tegelijk je baby op schoot vast te houden, dus je hebt wel een beetje hulp van een medepassagier nodig om de Air Traveller in elkaar te zetten.

De opgeblazen kussentjes
De twee opgeblazen kussentjes

Slapen of zitten

Je baby kan in het bedje onder de deken lekker slapen, maar wil waarschijnlijk niet de hele vlucht zo blijven liggen. Dan kun je van het bedje eenvoudig een stoeltje maken. Op de vier hoeken van de hoes zitten spanbandjes met gespen. Als je de gespen aan elkaar vast klikt ontstaat een stoeltje met een zachte zitting en rugleuning. Je kindje kan zo makkelijk bij je op schoot zitten zonder dat het na een half uurtje zwaar voelt voor jouw benen.

Comfortabel zitten op het stoeltje
Comfortabel zitten op het stoeltje

Handig?

Ja, wij vinden de Air Traveller een praktisch bedje is als je met een baby op schoot moet vliegen en geen eigen stoel wil boeken voor je kindje. Volgens de fabrikant is de Air Traveller geschikt voor kinderen tot twee jaar. Het matrasje is echter maar 70 cm lang, waardoor grotere kinderen er niet meer op passen. Wij bevelen de Air Traveller daarom aan voor kinderen tot maximaal 1,5 jaar oud. Voor jonge baby’s is hij fijn om op te kunnen liggen. Bij kinderen die al zelf kunnen zitten is de ervaring dat de Air Traveller vooral gebruikt wordt tijdens lange vluchten of nachtvluchten als je kindje in slaap valt. Voor baby’s tot ongeveer 9 maand is de Flyebaby hangmat ook een fijn alternatief.

Specificaties

 • Afmeting opgeblazen: 75 x 40 cm
 • Afmeting in verpakking: 23 x 13 x 10 cm
 • Gewicht: 550 gram

Air Traveller kopen

Je kunt de Deryan Air Traveller hier en hier kopen voor minder dan €30,00. Wij verhuren de Air Traveller niet meer.

Slapen in de autostoel

Wil je je baby niet op schoot laten slapen tijdens de vlucht, maar in de autostoel? Lees dan alles over autostoelen meenemen in het vliegtuig in dit artikel.

Meer tips over vliegen met een baby

3 comments

 1. Voor onze vliegreis hebben we de Air Traveller aangeschaft. Nadat we hem hadden opgeblazen moesten we hem meteen weer laten leeglopen. Hartstikke verboden bij alle luchtvaartmaatschappijen, aldus de stewardess van KLM/Air France. Alleen materiaal dat de maatschappij zélf beschikbaar stelt voldoet aan de veiligheid regels.
  Voor niks gekocht dus.

  • Kids Travel Service

   Wat jammer, dan hebben jullie echt een verkeerde stewardess getroffen. De Deryan Air Traveller is helemaal niet verboden, bij geen enkele maatschappij. Alleen tijdens de start en landing en bij turbulentie moet je baby natuurlijk op schoot in een lusgordel, of in een autostoeltje als hij/zij een eigen vliegtuigstoel heeft. Tijdens de vlucht kan je baby gewoon lekker slapen in de Air Traveller. Hij wordt al jaren door duizenden ouders gebruikt en we hebben nog nooit eerder gehoord dat hij niet toegelaten werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.