Home » Kids Travel Tips » Kinderwagen of buggy mee?
Kinderwagen of buggy mee vliegtuig

Kinderwagen of buggy mee?

Mag je een kinderwagen of buggy meenemen in het vliegtuig? Moet je die afgeven bij de incheckbalie of mag hij mee tot aan de gate? En wat is eigenlijk een paraplubuggy? Kids Travel Service legt uit hoe het zit.

Kinderwagen

Voor baby’s jonger dan zes maanden kun je het best je kinderwagen met reiswieg meenemen, ook als je gaat vliegen. Een lichte inklapbare buggy biedt voor jonge baby’s en kinderen die nog niet goed kunnen zitten namelijk niet voldoende steun en demping. Ook voor oudere kinderen kun je de kinderwagen met wandelwageninzet meenemen als je liever geen buggy gebruikt.

Op het vliegveld wordt de kinderwagen tegelijk met de koffers ingecheckt als ruimbagage. Om je kinderwagen onbeschadigd terug te vinden op de bagageband kun je deze het best stevig verpakken. Stokke heeft hiervoor de universele PramPack reistas ontwikkeld, die je bij ons kunt huren. Deze reistas is geschikt voor de meeste kinderwagens én goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappijen. De PramPack reistas biedt genoeg ruimte voor het onderstel van de kinderwagen en de reiswieg, Maxi-Cosi of het zitgedeelte van de wagen, en eventueel een pak luiers of speelgoed.

PramPack reistas

Buggy

Voor baby’s of kinderen ouder dan zes maanden kun je een buggy meenemen op vakantie. Kies bij voorkeur een buggy die helemaal plat kan, zodat je baby tijdens uitstapjes ook kan slapen. Een opvouwbare paraplubuggy (tot maximaal 7 kg) mag je meenemen tot aan het moment dat je echt in het vliegtuig stapt. Daarna wordt deze vaak vervoerd als ruimbagage of in de bagagelockers in de cabine. Als je het vliegtuig verlaat wordt de buggy soms weer bij de deur van het vliegtuig neergelegd, maar meestal vind je de buggy terug bij de bagageband of het loket met afwijkende bagage. Je moet je kindje en je handbagage dan vasthouden tot je je buggy en koffers terug hebt gevonden. Een draagzak is dan ideaal om bij je te hebben.

Wat is een paraplubuggy?

Een paraplubuggy is een relatief kleine, lichte en compact opvouwbare buggy uit één stuk, die je net als een paraplu in kunt klappen. Voorbeelden van lichte paraplubuggies zijn de MacLaren Quest, Koelstra Simba, en Chicco Lite Way. Andere lichte buggies die niet als ‘paraplu’ als één stuk opgevouwen kunnen worden mogen officieel niet mee tot aan de gate. In veel gevallen wordt dit wel toegestaan door het cabinepersoneel, maar houdt er rekening mee dat je buggy met een beetje pech toch ingecheckt moet worden als ruimbagage, en zorg voor een transporthoes ter bescherming. Meer info lees je ins ons uitgebreide artikel ‘Welke buggy kopen voor een vliegvakantie: Top 10’.

Buggy
Voorbeeld van een paraplubuggy: de MacLaren Quest

Waar vind je de buggy terug na je vlucht?

Hier kun je lezen waar je je buggy of kinderwagen ná je vlucht kunt terug vinden, plus praktische tips.

Draagdoek of draagzak

Ook als je een kinderwagen of buggy meeneemt op reis moet je vaak een tijd zonder wagen doen. Je kinderwagen geef je bij het inchecken, zo’n twee uur voor vertrek, al af. Als je baby niet loopt en nog gedragen moet worden, dan kan dit een heel gesjouw zijn. Een draagdoek of ergonomische draagzak is dan een heel goede oplossing. Ook fijn om je baby tijdens de vlucht bij je te laten slapen!

Draagzakken van BabyBjörn, Stokke, Chicco, Lodger en Mutsy zijn niet ergonomisch en raden wij af. Fijne ergonomisch draagzakken zijn bijvoorbeeld de Manduca, Bondolino, Tula en Ergobaby.

Huren

Kids Travel Service verhuurt o.a. de Stokke PramPack reistasManduca draagzak, en Ergobaby draagzak. Kijk voor meer info bij ‘huren van reisartikelen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.