halloween feestje thuis

Inspiratie voor een griezelig kidsproof Halloween feestje thuis

Enge Halloween party’s en horroravonden in pretparken: Halloween feesten voor tieners zijn mega populair. Maar wat als je kinderen daar nog te jong voor zijn, maar je wel een feestje wil vieren met Halloween? Wij organiseren ieder jaar een tof Halloween feestje thuis voor de kinderen, hun vriendjes en ouders. Lees onze blog met inspiratie voor een griezelig kidsproof Halloween feestje thuis.

Halloween is dit jaar op dinsdag 31 oktober 2023. Je kunt het feestje natuurlijk ook prima in het weekend ervoor vieren!

Halloween feestje thuis

 

Uitnodigingen maken voor het Halloween feestje

Een leuk feestje vier je natuurlijk samen met vriendjes. Vraag je buurkinderen, vriendjes en vriendinnetjes om bij jou thuis te komen griezelen en daarna samen langs de deuren te gaan voor een ‘Trick or Treat‘. Wij maken de uitnodigingen voor de Halloween party met een gratis template van Internet. Als je zoekt op ‘Halloween invitation template‘ vind je allerlei voorbeelden, zoals deze website. Op Canva staan ook leuke templates. Adres en datum aanpassen, printen en klaar.

De kinderen maakten de uitnodigingen af met vingerafdrukken van nepbloed en een plastic spin, en bezorgden ze daarna in de straat.

Halloween decoratie binnen

Bij een Halloween feestje hoort natuurlijk decoratie met veel pompoenen, spoken en spinnen. Ik had al een flinke verzameling Halloween lampjes, spinnenrag, slingers en bordjes van Action. Bij HEMA kocht ik een enorme harige spin en zwarte slingers.

De Halloween decoratie van Action en Xenos vind ik echt heel leuk. Ik koop ieder jaar weer enkele nieuwe accessoires voor weinig geld. In de eerste week van oktober begin ik al met kleine decoraties, zoals pompoenen en de kartonnen ratten en vleermuizen. De lampjes en spoken in de tuin zet pas de week voor Halloween neer.

Halloween decoratie spin

De deurposter met skelet heb ik voor het Halloweenfeestje vorig jaar besteld. Er zijn ook veel bloederige versies van, maar dat vind ik met jonge kinderen in huis niet zo geslaagd.

Tuin versieren in Halloween thema

Ook de tuin wordt in oktober versierd voor het Halloween feestje met pompoenen en lantaarns. Van oude lakens maakte ik spoken die ik aan de veranda en schommel hing. Samen met de kinderen maakte ik een geweldige vogelverschrikker van een overall, bezems en maïsbladeren. De bloederige afgehakte voet en bijl van de feestwinkel maakten het plaatje compleet.

Je kunt ook strobalen en grote pompoenen gebruiken om de tuin te versieren. Een windlicht met flikkerende LED kaarsen geeft een spookachtige sfeer bij je voordeur in het donker.

Bij ons in de straat was een voortuin geweldig versierd met een heuse grafsteen met skelet. Echt een aanrader als je je tuin super griezelig wil versieren.

Halloween tuin versieren

 

Hapjes maken voor een Halloween feest

Een feest is natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes. Ik hou er niet van om lang in de keuken te staan, maar voor een themafeestje maak ik graag deze enge hapjes:

 • Knakworst vingers
 • Oreo ogen
 • Bladerdeeg met worst spookjes
 • Mini pizza spookjes
 • Guacamole pompoen met nacho’s
 • Watermeloen hersenen
 • Schaal met rauwkost

Alle hapjes serveer ik op ons zwarte kookeiland. Voor de sfeer staat de verlichting in huis gedimd en branden overal LED kaarsen. Bij Fun-en-Feest kun je tafelkleden, servetjes, borden etc. bestellen om je tafel helemaal in thema aan te kleden. Ook Action, Hema en Xenos hebben leuke servetten en bordjes.

Halloween feest hapjes

De Oreo ogen maak je met een rode decoratiestift van Dr.Oetker, en eetbare suikeroogjes. Deze kun je ook gebruiken om met donuts en glazuur grote donut-ogen te maken.

De hersenen maak je door een watermeloen te halveren en schillen, en daarna met een keukenmesje een patroon uit te snijden. Een beetje gekookte macaroni erbij ter decoratie maakt het helemaal af.

Een pompoen vullen met zelfgemaakte guacamole is een geweldig Halloween hapje. Serveer het met nacho chips, en een kaassaus in een schaaltje bovenop het hoofd. Superlekker én helemaal passend bij het themafeest.

Halloween hapjes gezond

 

Hoofd op sterk water

Vorig jaar zette ik een kinderhoofd op sterk water. Nou ja niet echt natuurlijk, maar het zag er levensecht uit! Om dit te maken zet je eerst je kind zo griezelig mogelijk op de foto. Ogen dicht, mond half open. Daarna print je de foto en lamineer je hem. De foto doe je daarna in een weckpot, die je vult met rode of groene aanmaaklimonade. Ziet het er niet griezelig uit?

halloween hoofd op sterk water

 

Griezelige spelletjes voor een Halloween themafeest

De uitnodigingen zijn verstuurd, het huis versierd en hapjes gemaakt. Party time! Maar wat ga je eigenlijk doen op een themafeestje? Op Pinterest staan allerlei griezelige spelletjes in Halloweenstijl. Allemaal heel makkelijk en met weinig voorbereidingstijd te maken. Bij ons feestje doen we de volgende spelletjes:

 • Spinnetje prikje
 • Enge voeldozen (aanrader!)
 • Grabbelen
 • WC-rol bowlen
 • Botjes jenga (Flying Tiger)
 • Blikwerpen

Op een groot stuk karton teken je een spinnenweb. De kinderen mogen geblinddoekt een spin, voorzien van dubbelzijdig plakband, in het web plakken. Heel simpel en geschikt voor de allerkleinsten.

Van tien WC-rollen en een zwarte stift maak je eenvoudig spookjes-rollen. De WC-rollen stapel je op, en met een kleine pompoen kunnen de kinderen deze omgooien. Dit spel kun je ook met witte plastic bekers spelen, maar die zijn nauwelijks nog te vinden in de winkels. Dit spelletje is vooral een succes bij de kleuters die de eng voeldozen nog wat spannend vinden.

Voor het botjes opgraven vul je een grote bak met oranje gekleurde rijst (met voedingskleurstof) of gekookte macaroni, en plastic botjes, spinnen en nep-ogen. Met een plastic skelet-arm mogen de kinderen in tweetallen proberen zoveel mogelijk voorwerpen uit de bak op te graven. Voor oudere kinderen kun je de bak vullen met tomatensoep en kleine skulls en afgehakte vingers toevoegen aan de grabbelbak.

Halloween grabbelen

 

Enge voeldozen

Het voelen van enge dingen in schoenendozen is altijd het grootste succes bij ons Halloween feestje. Heel makkelijk te maken, en gillende kinderen gegarandeerd! Het is zó spannend om je hand ergens in te doen en geen idee te hebben wat voor glibberigs of engs je gaat voelen.

Voor de voeldozen plak je enkele schoenendozen dicht, en maak je er een gat ter grootte van een kinderhand. De voeldozen vul kun je vullen met bijvoorbeeld een kiwi, een bakje gekookte koude macaroni, een plak natte ontbijtkoek (echt té vies!), slijm, een dennenappel, een paar schoenveters of een rubberen handschoen.

halloween voelspel

 

Spelletjes met eyeballs

De plastic ‘eyeballs’ (nep-ogen gemaakt van pingpongballen), kun je voor heel veel spelletjes gebruiken. We noemen er een paar die nauwelijks tijd kosten om voor te bereiden.

  • Ken je het spel ‘beer pong’, waarbij je pingpongballen in een plastic beker met bier moet gooien? Een variant hierop kun je spelen zonder alcohol natuurlijk. Neem een stapel doorzichtige beker en probeer de oogballen in de bekers te laten stuiteren. Oogpong, zo simpel én een succes bij onze tieners.
  • Oogbal-race: leg een oogbal op een lepel en probeer een parcours af te leggen, zonder de oogbal te laten vallen
  • Speurtocht: nummer de oogballen en verstop ze in de tuin of in huis. Kunnen de kinderen alle oogballen vinden?
  • Bestel de oogballen hier

oogballen

Klaar voor het feest!

Heb jij inspiratie gekregen voor een Halloween feestje thuis met kinderen? Vergeet niet dat iedereen zo eng mogelijk verkleed moet komen, en trek zelf ook je meest griezelige outfit aan. Na de hapjes en spelletjes thuis kun je verkleed langs de deuren gaan voor een Trick or Treat. We wensen je alvast een griezelig en gezellig feestje!

Halloween decoratie

Halloween versiering

 

Spoken spelletjes tips

Is jouw kind echt dol op Halloween, griezelfeestjes én spelletjes? Dan hebben we nog enkele leuke cadeautips voor de decembermaand.

Het Smart Games spel Ghost Hunters is een leuk puzzelspel voor kinderen vanaf zes jaar. Dit spel kun je ook heel leuk gebruiken voor de volwassenen bij een Halloween themafeest.

Het bordspel Spookslot is een spannend ontsnappingsspel, dat zich afspeelt in een zelf in elkaar te zetten 3D-kasteel met bewegende valstrikken en rollende kogels.

Bij het kaartspel Vlotte Geesten moet je zo snel mogelijk de voorwerpen pakken die op het kaartje staan afgebeeld. Het spel is ook vergrijbaar als Tiny Tin uitvoering, een piepklein blikje die je makkelijk meeneemt op vakantie.

Geestenvlucht is een gezelschapsspel waarbij je een echte drone gebruikt om geesten te vangen.

Meer lezen over activiteiten met kinderen rondom huis

Deze blog is niet gesponsord. Wij kochten alle accessoires voor het Halloween feestje zelf. Genoemde bedrijven zijn op geen enkele manier betrokken bij deze blog. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.