CARES harnas vliegtuig

CARES harnas, veilig vliegen met je kindje

Heeft je kindje een eigen stoel in het vliegtuig maar is hij nog niet zo groot? Gebruik dan het Amsafe CARES vliegtuigharnas voor een veilige zitplaats. Het CARES harnas is een lichtgewicht en compact veiligheidssysteem voor kinderen van 10 tot 20 kg, speciaal gemaakt voor in het vliegtuig. Het zorgt voor een veilige zitplaats, zonder te hoeven slepen met een autostoel. Het CARES veiligheidssysteem is een band met een schoudertuigje die rondom de rugleuning van de vliegtuigstoel vastgemaakt wordt én aan de heupgordel.

De CARES gordel weegt slechts 500 gram en past met gemak in een rugtas of laptoptas. Het is simpel te installeren en aan te passen aan alle soorten vliegtuigstoelen. Je kind zit met CARES net zo veilig als wanneer hij in een autostoeltje zou zitten.

Waarom zou je een CARES harnas gebruiken?

CARES is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 1 jaar met een gewicht tussen de 10 en 20 kg. Deze kinderen zijn oud genoeg voor een eigen stoel in het vliegtuig, maar zijn te klein om alleen door een heupgordel beschermd te worden tijdens de vlucht. Hun lichaam is niet bestand tegen de schokken van turbulentie, en schiet naar voren over of onder de heupgordel door bij noodsituaties. Het CARES harnas zorgt ervoor dat kleine kinderen wel veilig op hun stoel blijven zitten.

Naast de veiligheid biedt de CARES ook een vertrouwd gevoel. Kleine kinderen zijn gewend om in een autostoel ook in een vijfpunsgordel vast te zitten. De ervaring leert dat ze met CARES om veel rustiger op hun stoel blijven zitten tijdens de vlucht.

Goedgekeurd door de FAA

CARES is het enige kinderveiligheidssysteem voor in vliegtuigen wat een certificaat heeft verkregen van de FAA (Federal Aviation Administration). De FAA promoot zelfs dat ieder kind in het vliegtuig een CARES zou moeten dragen. CARES is gemaakt van hetzelfde industriële sterke materiaal als je eigen gordel. Het is ontworpen door AmSafe Aviation, ‘s werelds belangrijkste producent van gordels in vliegtuigen.

Let op: Vlieg je met Transavia? Dan kun je het harnas helaas niet gebruiken, Transavia staat het gebruik aan boord niet toe.

Kopen of huren

Het Amsafe CARES vliegtuigharnas is te koop in onze webshop. Wij verhuren het CARES harnas ook, kijk hier voor meer informatie en tarieven.

CARES harnas vliegtuig

 

Meer informatie over CARES en een FAQ vind je op de website van de fabrikant, www.kidsflysafe.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.