Alecto babyfoon vakanties

Alecto babyfoon met groot bereik, ideaal voor vakanties

De Alecto DBX-80 is de perfecte babyfoon voor op vakantie. Dankzij de PMR (portafoon) techniek heeft de babyfoon een bereik van maar liefst 3 kilometer. Ook in hotels met betonnen muren heb je daardoor een prima bereik. Waar een moderne DECT babyfoon met camerafunctie het niet eens tot het appartement of de stacaravan van de buren red, doet deze Alecto het wel.

De Alecto DBX-80 heeft 8 kanalen en 20 subkanalen. Je kunt zelf makkelijk een vrij kanaal instellen. Hij is oplaadbaar, compact en heeft zelfs een ingebouwd zaklampje. Een PMR babyfoon maakt gebruik van dezelfde techniek als portofoons (walkie talkie). Een voordeel van deze techniek is het extreem grote bereik. Doordat er slechts een beperkt aantal kanalen beschikbaar is kan het wel zijn dat het geluid van de babyfoon met een portofoon die hetzelfde kanaal gebruikt kan worden afgeluisterd.

Bereik van drie kilometer

De Alecto babyfoon met PMR-techniek heeft (buiten) een bereik van drie kilometer. Dat haalt hij ook zeker. Uiteraard adviseren wij om op vakantie, zelfs met babyfoon, geen drie kilometer bij je kind vandaan te gaan. Maar onze ervaring is dat de moderne Dect babyfoons met camera een heel slecht bereik hebben. Zelfs in een bungalowpark heb je vaak geen bereik in het huisje van je buren. Met deze Alecto babyfoon lukt dat gegarandeerd wel.

Als de verbinding met de baby-unit onverhoopt wegvalt krijg je als ouder een waarschuwingspiepje te horen. Een fijn idee wardoor je niet steeds hoeft te checken of de babyfoon nog werkt.

Onze ervaring met de Alecto babyfoon op vakantie

Wij gebruiken sinds 2012 de Alecto DBX-82 voor vakanties, dit is de voorloper van de DBX-80. Na meer dan tien jaar gebruik zijn we nog steeds super tevreden. De accu van de ouderunit hebben we na zeven jaar intensief gebruik wel een keer vervangen. We gebruiken de babyfoon in Landal huisjes, op de camping als we ‘s avonds tegelijk naar het sanitairgebouw gaan, en op wintersport in Oostenrijk.

Toen de kinderen kleiner waren gebruikten we de Alecto babyfoon thuis ook regelmatig omdat we een nieuwbouwwoning met een grote achtertuin hebben. Met een standaard babyfoon met camerafunctie hebben we geen bereik in de tuin. Het enige nadeel is dat de babyfoon geen terugspreekfunctie heeft. Je kunt dus niet tegen een wakker kind zeggen dat je er meteen aan komt.

De afgelopen jaren hebben we de Alecto babyfoons ook regelmatig verhuurd voor vakanties. Onze klanten waren altijd erg tevreden.

Babyfoon voor vakantie kopen

De Alecto DBX-82 babyfoon die wij hebben is helaas niet meer nieuw te koop maar er zijn wel opvolgers met vergelijkbare specificaties. De Alecto DBX-80 en de Alecto DBX-68 Outdoor zijn beide babyfoons met PMR techniek die een ver bereik hebben. Babyfoons met camera zijn er niet met deze portofoon techniek.

Luvion heeft ook een PMR-babyfoon met groot bereik, de Luvion Icon Long Range. Met deze babyfoon hebben we geen ervaring. De prijs is wel vergelijkbaar als de Alecto babyfoon.

Wij verhuren de Alecto babyfoon sinds voorjaar 2023 niet meer. De huurprijs (minus alle kosten voor ons aan belasting, verzending) staat niet meer in verhouding tot de relatief lage aanschafprijs. Bovendien kun je jaren met de babyfoon doen, dus is hij de investering absoluut waard.

Specificaties van de Alecto DBX-80 babyfoon

 • Bereik tot maximaal 3 kilometer
 • 8 kanalen en 20 subkanalen
 • Ouderunit oplaadbaar
 • Babyunit gaat direct in het stopcontact
 • Eenvoudige bediening
 • PMR techniek (portofoon)
 • Display met achtergrondverlichting
 • Handig klein zaklampje
 • Verbindings- en binnen bereik controle
 • Inclusief riemclip
 • Compact formaat

Meer handige reisartikelen voor je vakantie met kinderen

 

Wij hebben de Alecto babyfoon zelf gekocht en uitgebreid getest. Het bedrijf Alecto is op geen enkele wijze betrokken bij deze review.