Car-Bags reistassen, echt zo ideaal als in de reclame?

Op vakantie gaan is heerlijk, maar het inpakken van alle bagage in de auto blijft altijd een vervelend klusje. Wij hebben daarbij, zoals veel gezinnen, een behoorlijk traditionele rolverdeling: ik pak alle weekendtassen met kleding en de boodschappen in, en zet ze in de hal klaar. Mijn man mag daarna alle bagage in de auto laden. “Moet dat echt allemaal mee? En hoe denk je dat ik dat in de kofferbak ga krijgen?”. Het inpakken duurt stiekem altijd langer dan je gepland hebt. Dat moet handiger kunnen toch? Op TV zag ik tijdens het laatste seizoen van RTL Campinglife een reclame van Car-Bags reistassen, precies op maat van de kofferbak van je auto. Zou dit echt zo handig werken in de praktijk?

inpakken bagage auto
Een weekendje weg: het inpakken van alle tassen duurt altijd langer dan gepland…

 

We hebben de Car-Bags reistassen de afgelopen maanden voor je getest tijdens verschillende weekendjes weg en vertellen je in deze uitgebreide review of dit een must-have vakantie-item is of niet.

Car-Bags reistassen
We testen de Car-Bags o.a. tijdens een weekendje naar een vakantiepark


Zes tassen op maat

Een set van zes reistassen op maat bestaat uit drie trolleys en drie handtassen. De drie trolleytassen leg je als onderlaag naast elkaar op de bodem van je kofferbak. De trolleys hebben handige wielen en een uitschuifbaar handvat. Daar bovenop komt een laag van drie bijpassende handtassen. Dit zijn grote reistassen zonder wielen, met een handgreep en verstelbare schouderband. Samen vullen deze zes tassen precies je kofferruimte op, zodat je geen loze ruimtes hebt en je de kofferruimte goed kunt afsluiten met de hoedenplank.

Car-Bags reistassen trolley
De trolleys met uitschuifbaar handvat en handige wielen

 

Car-Bags reistassen
De Car-Bags handtassen met stevige schouderband. Alle tassen zijn makkelijk plat op te vouwen.

 

Hoe kies je de juiste set Car-Bags reistassen?

Een set Car-Bags reistassen selecteer je aan de hand van het merk en type van je auto. De reistassen zijn op maat gemaakt voor de kofferruimte van meer dan 250 automodellen. Bij sommige autotypes zijn de tassen lang en smal, en bij andere modellen juist kort en breed. Voor onze auto, een Skoda Octavia Combi, zijn de zes reistassen ongeveer 90 cm lang omdat de kofferbak erg diep is. Bij kleinere auto’s zoals de Opel Corsa bestaat een complete set uit twee trolleys en twee handtassen.

Car-Bags reistassen

De eerste indruk

We hebben op zolder meerdere oude weekendtassen staan, waarvan sommige met een gerepareerd scheur of een kapotte rits. Als de Car-Bags thuis bezorgd worden zijn we daarom erg benieuwd naar de kwaliteit van de reistassen. Zodra we ze uit de doos halen voelen we meteen hoe stevig het materiaal is. Dat is ook wel te voelen aan het gewicht van de Car-Bags, die zijn wat zwaarder dan de onze eenvoudige weekendtassen. De ritsen zijn ook veel dikker, sterker en soepeler, en er zit een oogje aan om een slotje te kunnen bevestigen. Een hele dikke 10 voor de eerste indruk! Mijn man merkt wel op dat deze tassen waarschijnlijk veel langer mee gaan dan onze auto. Een goede reden om volgend jaar niet van automerk te wisselen…

De praktijktest

We nemen de Car-Bags reistassen voor het eerst mee als we in april 2016 een weekendje naar Landal GreenParks gaan. Ik gebruik één grote trolley voor de kleding en toiletspullen van mijzelf en mijn peuter, en één trolley voor de kleding van mijn man en alle badlakens. De trolley is iets smaller en langer dan de grote weekendtas die ik normaal gebruik. Ideaal, want een stapeltje kleding past er precies in de breedte in. De Pack-It Cubes met ondergoed en zwemkleding passen ook perfect in de tas zonder loze ruimte over te houden aan de zijkant. De stapels kleding maak ik vast met de spanbandjes aan de binnenkant van de trolley zitten. Zo blijft alles goed op de plek zitten als ik de trolley rechtop naar de auto rol.

Car-Bags trolley

 

Als ik de trolley heb ingepakt wil ik hem naar beneden tillen. Boem, au! Oeps, daar ontdek ik één klein minpuntje aan de trolley. Hij is een stuk langer dan mijn oude weekendtas, dus ik raak vol het deurkozijn en krijg de trolley tegen mijn heup. Ook op de trap moet ik even handigheid krijgen hoe ik de lange trolley moet vasthouden zonder de muur te raken. Dit probleem doet zich overigens zeker niet bij alle Car-Bags voor, maar toevallig hebben wij nét de langste set die verkrijgbaar is. Het is gewoon even wennen en opletten, bij de volgende vakantie heb ik hier al geen last meer van.

Anders inpakken

Tijdens ons weekendje naar het bungalowpark nemen we een groot boodschappenkrat mee met alle etenswaren, en vier van de zes Car-Bags. Het boodschappenkrat past in de kofferbak precies naast twee trolleys. We gebruiken de twee grote trolleys voor kleding, handdoeken en toilettassen. Mijn man doet zijn cameratas ook in een trolley. Eén kleinere Car-Bag vullen we met alle schoenen, jassen, een voetbal en het verlengsnoer voor het gourmetstel.

De laatste Car-Bag wordt de van-alles-wat-tas. Normaal gesproken neem ik op vakantie altijd een knalroze opvouwbare picknickmand mee, waar alle losse spullen zoals telefoonladers, spelletjes, boeken en zonnebrandmiddel in gaan. De mand is op vakantie de vaste verzamelplek voor losse spullen, dus ik wil hem eigenlijk wel graag meenemen. En dat lukt, want hij past opgevouwen prima onderin een Car-Bag tas. Ik vul de tas vervolgens met boeken, keukenspullen, speelgoed, de EHBO-set, opladers en een sixpack Radler. Het is even wennen om alle spullen los in één grote tas te doen, in plaats van de meerdere kleinere tassen die ik normaal gebruik.

Car-Bags
Even wennen om alle losse spullen in een grote tas te doen. Het roze mandje gaat onderin de Car-Bags tas.

 

Car-Bags reistas inpakken
Alle losse spullen gaan in makkelijk één grote Car-Bags reistas.


In de kofferbak

Na het inpakken van de tassen is mijn man aan de beurt: de auto kan ingepakt worden. De twee grote trolleys, de twee kleinere Car-Bags en het boodschappenkrat worden snel en zonder puzzelen ingeladen. De Car-Bags zijn voor één weekendje weg natuurlijk niet helemaal gevuld, dus bovenop de tassen hebben we zelfs nog wat ruimte over. Als we langer op vakantie gaan en meer kleding meenemen dan is de kofferbak netjes tot aan de hoedenplank opgevuld.

Car-Bags autoreistas
De vier Car-Bags passen makkelijk in de kofferbak

 

De auto ziet er heerlijk geordend uit, en de achterbank is bijna leeg! Geen jassen en tassen los achterin, wel zo veilig en overzichtelijk. De kofferbak kunnen we goed afsluiten, dat vinden we erg belangrijk voor de veiligheid. Sinds we een keer met de auto op de kop gelegen hebben na een ongeluk willen we geen risico lopen op losse voorwerpen die door de auto kunnen vliegen (de Wobbel en loopfiets op de achterbank zetten we vast met de autogordel).

Car-Bags reistas
Geen losse tassen of jassen op de achterbank


Snel klaar met uitladen

Bij aankomst op ons vakantieadres blijkt direct hoe praktisch de Car-Bags zijn. De trolley rijd ik heel makkelijk over het pad naar ons huisje toe. Na zes keer lopen zijn we al klaar met het uitladen van de auto. Normaal lopen we tig keer vaker met losse tassen, jassen, speelgoed en schoenen dus dit scheelt heel veel tijd. Ik pak de tassen snel uit en kan ze daarna makkelijk heel plat opvouwen en bovenop de kledingkast opbergen, erg handig.

Car-Bags reistas wielen
Ik rol de grote trolley heel makkelijk naar onze bungalow: ideaal!


Onze testconclusie

Als we enkele weken later een weekendje naar een chalet op een ander vakantiepark gaan hoeven we niet te twijfelen welke tassen we meenemen. De Car-Bags reistassen zijn door het ontwerp erg fijn om in te pakken, de kwaliteit is uitstekend en de wielen onder de trolley zijn prettig bij zware tassen. Wij gaan voortaan echt niet meer zonder deze tassen met de auto op vakantie. Het is in het begin even wennen dat je de losse spullen zoals een paar schoenen of een voetbal, die je normaal ergens los in de auto legt, nu in één grote tas doet. Maar daardoor gaat het inpakken en uitpakken van de auto veel sneller en vooral handiger en relaxter. Past het in de tas, dan past het ook in de kofferbak.

Car-Bags autoreistas


Etenswaren in de Cool Bag

Omdat mijn eenvoudige koeltas aan vervanging toe is besluit ik tijdens de vakantie ook de Cool Bag te proberen, een koeltas van hetzelfde stevige materiaal als de reistassen. Het ontwerp van de Cool Bag vind ik super slim bedacht: hij is breed aan de onderzijde, en bovenaan wat smaller waardoor je hem makkelijk voorin de auto onder je benen kunt plaatsen. De rand van mijn oude hogere koeltas gaat bij een lange rit altijd irriteren aan mijn kuiten, maar daar heb ik met de Cool Bag gelukkig geen last van.

In het documentenvak aan de voorkant kan ik de paspoorten en reispapieren opbergen, waardoor ik bij een lunchpauze geen handtas uit de auto hoef te halen. De Cool Bag ziet er in eerste instantie klein uit, maar we kunnen alle koelkastspullen voor het weekend er makkelijk in kwijt. Zelfs een pak melk en vla passen rechtop in de koeltas. De schouderband draagt ook erg fijn, zelfs als de Cool Bag zwaar is. Een blijvertje!

Cool Bag koeltas
De koeltas is veel ruimer dan verwacht

Kamperen of op wintersport?

We hebben de Car-Bags natuurlijk niet alleen getest tijdens weekendjes weg, maar ook bij het kamperen in de zomer en tijdens de wintersport. Bij het kamperen passen de tassen perfect op de smalle banken in de vouwwagen. Ook tijdens de wintersport zijn de ruime tassen ideaal voor de skikleding. We kunnen de ski’s zelfs door het skiluik op de achterbank doen, en toch de kofferbak goed laden met de tassen.

Car-Bags vouwwagen

Ervaring kwaliteit

nov 2018 – Inmiddels hebben we de Car-Bags bijna drie jaar intensief in gebruik. Gemiddeld nemen we ze minstens zes keer per jaar mee op reis voor weekendjes weg of de zomervakantie. We zijn nog steeds groot fan van het concept van goed passende tassen in de auto. De Car-Bags zijn nog steeds in uitstekende staat. De ritsen werken perfect en ook de stof vertoont geen enkel teken van slijtage. Wij zijn heel erg tevreden over de kwaliteit van de Car-Bags en hopen er nog jaren plezier van te hebben.

Opbergruimte in een dakkoffer

Heb je geen ruime kofferbak maar wel een dakkoffer? Dan is het goed om te weten dat er ook Car-Bags tassensets voor dakkoffers verkrijgbaar zijn. Heb je geen opbergruimte voor een harde dakkoffer? Misschien is een opvouwbare dakkoffer dan iets voor je.

Praktische informatie

De Car-Bags reistasen zijn verkrijgbaar bij verschillende webshops in autoaccessoires, of op de website van Car-Bags zelf. De set van zes reistassen voor onze Skoda kost €299,-. Niet goedkoop, maar wat ons betreft echt elke cent waard. Er zijn ook handige tassensets verkrijgbaar voor dakkoffers, en de Bikebag kan gebruikt worden om de fietsendrager op te bergen.

 


 

Voor deze review heeft Car-Bags ons een tassenset beschikbaar gesteld. Zoals je van ons gewend bent bevat deze review 100% onze eerlijke mening, en wij zijn volledig vrij om onze eigen ervaring met dit product te delen.

2 comments

  1. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring met de car-bags reistassen in de vouwwagen. Wij gaan dit jaar voor het eerst met de vouwwagen en onze bijna 1 jarige dochter op zomervakantie. Tijdens onze proefweek in de Eifel bleek wel dat alle spullen echt nog een plekje moeten krijgen zodat het praktisch en overzichtelijk blijft. Wat hebben jullie dan onderin de vouwwagen liggen en wat in de auto? En waar laten jullie de car-bags als jullie eenmaal staan?

    • We hebben de Car-Bags onlangs in de vouwwagen gebruikt en dat is ontzettend goed bevallen! Of je ze in de auto of vouwwagen meeneemt, en waar je ze laat is erg afhankelijk van je model vouwwagen. Heb je bergruimte in de wagenbak (dubbelklapper) of onder de bedden? Bij een weekendje weg vervoeren wij ze in de auto, omdat we dan de vouwwagen niet eerst thuis opklappen en inpakken. Bij een langere vakantie als we gaan rondtrekken (elke 2-3 dagen) krijgen ze een plekje in de vouwwagen, we hebben een dubbelklapper met veel bergruimte in het zitgedeelte. Dan hoeven we niet elke keer de tassen van de auto naar de vouwwagen te verplaatsen. Tijdens de vakantie staat één tas met jassen en schoenen in een ondertentje, één tas met kleding in de slaapcabine van mijn peuter aan het voeteneind, en twee tassen met kleding bovenop de zitbankjes in de wagenbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.