Kamperen in de achtertuin met een tipi van @Tentinjetuin

Eigenlijk hadden we geen kampeerplannen voor het Hemelvaartweekend. Er wachten wat klusjes in huis en tuin, en alle leuke campings zijn volgeboekt. Terloops vertel ik mijn gezin een paar dagen ervoor dat we tóch gaan kamperen. ‘We gaan slapen in een tent, en we hebben een eigen luxe badkamer én een privézwembad’. Drie paar grote ogen kijken me ongelovig aan. Als ik zeg dat de gave tent heel dichtbij staat en ze gewoon naar zwemles en hockey kunnen, valt langzaam het kwartje. We gaan kamperen in de achtertuin!

Meer verklap ik nog niet. Op woensdagochtend komt Serge van Tent in je Tuin namelijk een geweldige tipi opbouwen. Een hele grote zelfs, want hij is drie meter hoog en er passen vier matrasjes in.

Camping Backyard

De tipi staat in ongeveer een kwartiertje, en het op- en afbouwen zit bij de prijs inbegrepen. Zodra de kinderen uit school komen is het feest. We decoreren de tipi met kleedjes, kussens en lampionnen, camping Backyard is geopend! De rest van de dag wordt er volop met vriendinnen in en rondom de tipi gespeeld. De vrolijke gele tipi tent, we noemen haar Tipi, staat vijf dagen in onze tuin en we genieten er enorm van.

De eerste avond slaap ik er samen met de kinderen in. Na een hele dag buiten spelen met vriendjes zijn de kinderen meteen in dromenland. Ik lig zelf lang wakker, de geluiden in een woonwijk zijn toch anders dan op een stille camping en ik ben mijn oordopjes vergeten. Uiteindelijk slaap ik heerlijk, de matrasjes liggen prima en we hebben het niet koud gehad in onze slaapzakken.

Kamperen in de achtertuin

Kamperen in de achtertuin

De volgende dag spelen de kinderen veel in de tent, en er komt een vriendje logeren. Het weer is intussen omgeslagen en het waait behoorlijk. De kinderen kunnen niet slapen door het geklapper van het tentdoek, en komen ‘s avonds alsnog binnen om in hun eigen bed te slapen. Stiekem is het best fijn, zo’n warme slaapplek dichtbij.

Festival vibes

Een vriendinnetje komt langs, de kinderen genieten van een ijsje op het kleed voor de tent en spelen volop. We krijgen intussen een heus festivalgevoel en het lijkt alsof we al weken vakantie hebben. Beetje chillen, zwemmen, buiten douchen, kampvuurtje maken. Buren komen ook even met de kinderen bij de tipi kijken en blijven spontaan borrelen en eten. Terwijl de volwassenen samen eten koken vermaken de kinderen zich in de tent.

Op zaterdagavond slaapt mijn man met de kinderen in de tent. Ze maken er echt een feestje van met een filmavond, popcorn en laat opblijven. De kinderen vinden het geweldig en praten er dagen later nog steeds over.

Tent in je tuin

 

Over de tipi van Tent in je Tuin

In onze grote tuin lijkt de tipi misschien klein, maar dat valt reuze mee. Hij is 3,25 x 3,25 breed en drie meter hoog. Er passen vier matrasjes naast elkaar en je kunt er gemakkelijk rechtop in staan. De tipi is volledig waterdicht en stormproof. Nou ja dat wil zeggen dat de tipi staat als een huis bij een stormachtige wind, maar het doek klappert wel iets en alles in de tuin natuurlijk ook. Op een zeer winderige avond met regenbuien hebben we het slaapfeestje met een vriendinnetje toch maar afgezegd, iets met hoognodige nachtrust…

Tent in je tuin luchtbedden
Er passen precies vier smalle matrassen in de tipi

 

Tipi tent huren voor je achtertuin

Je kunt bij Tent in je Tuin al een tipi huren vanaf €89,- per weekend (drie nachten). Voor iedere nacht extra komt er €10,- bij. De opbouw en afbouw is bij deze huurprijs inbegrepen. Heb je zelf geen smalle inflatable matrassen dan kun je die ook bij huren (€29,- voor vier stuks).

Wij hebben de tent zelf aangekleed met lampionnen, kleedjes, kussens en een klamboe, maar indien gewenst kun je die er zelfs bij huren. Die klamboe is niet perse nodig trouwens, maar onze tipi staat direct naast de vijver en vanwege de muggen vonden we een klamboe wel een prettig idee.

Wil jij ook zo’n toffe tipi tent in je tuin? Tent in je Tuin is gevestigd in Twente en bezorgt de tipi’s in een beperkt gebied. Op het kaartje op de website kun je checken of de tent bij jou geleverd kan worden. Globaal is dit in een groot deel van Overijssel en een deel van Gelderland.

Tent in je tuin kamperen

Tent in je tuin luchtbedden
Er passen precies vier smalle matrassen in de tipi

 

Van festivals naar achtertuinen

Het is niet de bedoeling dat je zelf de tent opbouwt of verplaatst, want zo’n groot ding goed opzetten vergt wel wat handigheid (check mijn Reels video!). Ik vind het helemaal niet erg, zo’n full service concept is juist ideaal. En Serge heeft het vaker gedaan, want voorheen plaatste hij tientallen tipi’s op grote festivals zoals Best Kept Secret. Maar bij gebrek aan festivals en gesloten campings in coronatijd werd het roer omgegooid. Zoals wij in deze periode op wereldreis gingen in eigen huis, werd de achtertuin ineens dé plek voor de tipi tenten.

Kinderslaapfeestje in de tent

Wij hebben de tipi niet voor een kinderslaapfeestje gebruikt, maar dat kan natuurlijk wel! Vorig jaar hield onze dochter een kinderfeestje op een camping en bleven alle vriendinnetjes in onze vouwwagen slapen. Dat wat ontzettend geslaagd en doen we dit jaar weer. Een tipi in je achtertuin is een prima alternatief als je zelf geen grote tent of vouwwagen hebt. Je kunt er een leuk themafeest van maken met indianen of een glamping feest met openluchtbioscoop.

Tent in je tuin

 

Dag Tipi….

Op maandagochtend komt Serge op de afgesproken tijd weer langs om de tent af te breken. Dat is in vijf minuutjes klaar trouwens, het opruimen van alle speelgoed en knuffels duurde langer. Bij het afbouwen vertel ik tegen Serge hoe geslaagd de afgelopen dagen waren. Volop buiten spelen met vriendjes, logeerfeestjes in de frisse lucht, quality time met de kinderen en een spontaan etentje met buren. ‘Dat is precies waar Tent in je Tuin voor staat: mensen verbinden en weer tijd hebben voor elkaar’ zegt Serge.

Ik begrijp het helemaal, want dat doet die kleurrijke tipi ook echt! Camping Backyard is voor ons ontzettend geslaagd. We gaan Tipi missen, het vrolijke geel oranje ding midden in onze fijne achtertuin. Maar Tipi mag volgend jaar zeker weer terugkomen!

Tent in je tuin

Kamperen in de achtertuin tipi
Dag Tipi, ik zal je vrolijke kleuren missen als ik naar buiten kijk

 

Meer lezen over kamperen en buiten spelen met kinderen

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Tent in je Tuin. Wij zijn uiteraard geheel vrij om onze ervaringen met de tipi eerlijk te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.