koptelefoon_kind_vakantie

Bluetooth koptelefoon voor kinderen, handig op vakantie

Ga je met je kind op vakantie met de auto of het vliegtuig? Dan neem je vast ook een tablet, iPad of de Ninendo Switch mee. Een koptelefoon voor je kind is wat ons betreft ook een must-have om mee te nemen. Wij hebben vorig jaar een bluetooth koptelefoon voor kinderen aangeschaft en vinden dit een enorme aanrader, voor thuis en op vakantie.

Voor alle passagiers is het namelijk veel relaxter om niet mee te hoeven genieten van het geluid van Paw Patrol films, luisterboeken en TikTok filmpjes door elkaar.Alle info over koptelefoons voor kinderen vind je in deze blog.

Ga direct naar:

draadloze koptelefoon kind

Kinder koptelefoon met snoer

Onze kinderen hadden al enkele jaren een kinder koptelefoon met snoer. Een heel fijn ding die ze vele kilometers in de auto naar Oostenrijk en in het vliegtuig gebruikt hebben.

Het voordeel van een koptelefoon met snoer is dat er geen accu in zit om hem op te laden. Je hoeft er dus niet voor vertrek aan te denken dat de koptelefoon vol is, en uit te zetten als je hem niet meer gebruikt.

koptelefoon kleuter met snoer in vliegtuig

Een nadeel van een snoer is dat je kind bij het uitstappen van de auto verstrikt kan raken tussen de koptelefoon en de tablet. We hebben hier ruimschoots ervaring mee helaas. Ook kan je kind de tablet of laptop makkelijker van tafel trekken als het onverwacht opstaat en het snoer vergeet. Een koptelefoon met draad is wat kwetsbaarder bij de stekker en er is kans op draadbreuk.

Onze kinderen gebruikten de Philips SHK2000 en de JVC HA-KD5 koptelefoons met snoer. Deze fijne on-ear koptelefoons hebben een volumebegrenzer en kosten ongeveer twee tientjes.

Draadloze koptelefoon voor kind

Voor ons bezoek aan het Puy du Fou park vorig jaar zochten we een mogelijkheid om de vertaling van de Franse shows via de audioguide konden horen. De audioguide installeerden we heel makkelijk op onze mobiele telefoons, maar vier koptelefoons met snoertjes aan twee telefoons verbinden is natuurlijk heel onhandig. We kochten daarom nieuwe Bluetooth koptelefoons voor de kinderen. En wat een top aanschaf is dat geweest!

JBL koptelefoon kind

De Bluetooth koptelefoons worden door de kinderen niet alleen op vakantie gebruikt, maar ook bijna dagelijks thuis. Ze zijn blijkbaar veel fijner in gebruik dan de koptelefoons met snoer, dus we horen geen YouTube filmpjes meer. Onze tiener loopt regelmatig dansend door de kamer met Spotify muziek via de koptelefoon. Ook als de kinderen op vakantie vroeg wakker zijn storen ze ons niet meer met geluid van de tablet in de tent.

Het enige nadeel is dat de accu leeg kan raken. Onze kleuter vergeet de koptelefoon soms uit te zetten. Voordat we op vakantie gaan moeten we er aan denken dat alle koptelefoons opgeladen zijn. Maar dan gaan ze ook makkelijk de hele reis mee!

De beste Bluetooth koptelefoon voor kinderen

Er zijn verschillende Bluetooth koptelefoons voor kinderen. Bij aanschaf kun je letten op de accuduur, de volumebegrenzer en hoe klein de koptelefoon op te bergen is.

Eén van de populairste Bluetooth koptelefoons voor kinderen is de JBL JR310BT. Wat ons betreft is dit ook de beste keuze, zowel qua comfort, geluidskwaliteit als accuduur (30 uur). De hoofdband is verstelbaar in hoogte dus geschikt van de kleuter- tot de tienerleeftijd. De JBL draadloze koptelefoon is verkrijgbaar in drie kleuren en wordt geleverd met een setje leuke stickers.

De koptelefoon weegt slechts 115 gram. Het geluid is begrenst op maximaal 85 dB om kinderen te beschermen tegen gehoorschade. Er zit een ingebouwde microfoon in zodat je kind de koptelefoon ook kan gebruiken voor schoolwerk, bellen of DuoLingo.

draadloze_koptelefoon_jbl

 

Onze ervaring met de JBL koptelefoon

De kinderen gebruiken de JBL koptelefoon nu precies een jaar, en bijna dagelijks. Zowel onze 6- als 10-jarige vinden hem prettig zitten en gemakkelijk in gebruik. We vinden het heel handig dat de koptelefoon klein opgeborgen kan worden. Zo kan hij gemakkelijk mee in de handbagage op vakantie. De geluidskwaliteit van deze koptelefoon is uitstekend.

De koptelefoon heeft een bereik van 15 meter. In de praktijk betekent dat dat onze dochter haar mobiele telefoon ‘s avonds in de keuken kan leggen als ze boven op haar slaapkamer nog even muziek wil luisteren via Spotify. Ideaal, dan kan ze niet meer whatsappen maar toch haar koptelefoon gebruiken.

Accu en levensduur

De accu van de JBL koptelefoon gaat lang mee, volgens de specificaties 30 uur. In de praktijk betekent dat dat we de koptelefoons niet tussendoor hoeven op te laden als we een week op wintersport gaan. Het opladen gaat snel en gemakkelijk met een USB C kabeltje. In twee uurtjes is de accu weer helemaal opgeladen.

Als de accu leeg is kan de JBL JR310BT koptelefoon niet met een kabeltje met de audiobron verbonden worden. Bij andere merken koptelefoons kan dat wel, zie hieronder. Ook kun je geen twee koptelefoons met elkaar verbinden om zo samen naar dezelfde film te kijken. Sommige apparaten bieden wel de functionaliteit om twee koptelefoons met één audiobron te verbinden. Dit kan bijvoorbeeld op de Samsung telefoons vanaf het model S8.

Het nadeel van alle kinder koptelefoons is dat ze bij intensief gebruik niet zo lang mee gaan, ongeveer 1 tot 1,5 jaar. Dat hebben wij ook gemerkt. Na 11 maanden functioneerde de aan-/uitknop niet meer. Omdat er 24 maanden garantie op de JBL koptelefoon zit hebben wij hem opgestuurd naar CoolBlue voor reparatie. De volgende dag werd er al een nieuwe koptelefoon bezorgd, een super fijne service.

Andere draadloze koptelefoons voor kinderen

De JBL koptelefoon is dus een aanrader, en heel populair. Ben je toch op zoek naar een ander model of kleurtje, of een goedkopere koptelefoon, dan zijn er nog alternatieven.

De PowerLocus Buddy koptelefoon kan zowel via Bluetooth als met een snoertje gebruikt worden. Dat is handig als je hem bijvoorbeeld op een MP3-speler zonder Bluetooth wil aansluiten. Ook kan er een Micro SD kaart in. Hij is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren, en zelfs met poezenoortjes met lichtjes erin.

De Powerlocus Buddy is iets voordeliger dan de JBL JR310BT, maar de accu gaat een stuk minder lang mee (ongeveer 9 uur). Het opladen duurt ook relatief lang. De koptelefoon is compact inklapbaar, maar het scharnier maakt hem wel kwetsbaarder. Ook deze koptelefoon heeft een volumebegrenzer van 85dB. Hij wordt als enige kinder koptelefoon geleverd met een opbergzakje.

De POGS koptelefoon lijkt qua uiterlijk erg op de JBL, maar is iets duurder en zwaarder. Dit Nederlandse merk heeft twee versies ontwikkeld, de POGS The Gecko met Bluetooth, en de POGS The Elephant met snoer. Beide modellen hebben een volumebegrenzer van 85dB, en zijn verkrijgbaar in vier vrolijke kleuren.

De accu gaat 12 uur mee. Niet zo lang, maar met de bijgeleverde QuickSafe kabel kun je de koptelefoon ook blijven gebruiken als de accu leeg is. Er zit ook een kabeltje bij om twee koptelefoons met elkaar te verbinden, zodat kinderen in de auto samen naar dezelfde muziek of film kunnen luisteren.

Over-ear koptelefoon

Zoek je een koptelefoon voor kinderen die tevens noice cancelling heeft? Dan is de JBL JR460NC een heel goede keuze. Deze koptelefoon heeft ook een volumebegrenzer, ingebouwde microfoon en uitstekende accuduur (30 uur). Het is een over-ear model, die het geluid van buiten dus helemaal afsluit. Het nadeel hiervan is dat je kind het verkeer buiten ook niet kan horen, en niet reageert als je zegt dat het eten klaar is.

Alle informatie en actuele prijzen van de genoemde koptelefoons zijn via de links hieronder te vinden.

Meer lezen over reizen met kids

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.