spaans leren voor kinderen

Spaans leren voor kinderen – leuke apps en spelletjes

In de zomervakantie gaan we voor het eerst met de kinderen naar een Spaanstalig land. Onze kinderen willen op vakantie graag zelf drinken of een ijsje kunnen bestellen, maar ‘ein Apfelsaft bitte’ gaat natuurlijk niet werken in Spanje. Zelf volgen we een taalcursus en gebruiken we de Duolingo app om beter Spaans te leren spreken. Voor Spaans leren voor kinderen zijn er ook allerlei leuke apps en spelletjes, wij zochten ze voor je uit.

stick study spaans leren
De groentelade in onze koelkast

 

Apps en filmpjes om Spaans te leren voor kinderen

Onze kinderen zijn dol op apps en filmpjes op de tablet. We zoeken daarom als eerste naar apps om Spaans te leren.

De YouTube video’s Learn Spanish with Emma zijn erg leuk om zowel woordjes als grammatica te leren. Ze zijn wel met Engelstalige uitleg, dus een beetje basiskennis van Engels is wel handig.

Leuke apps om Spaans te leren

De app Talen leren met Emma leert peuters en kleuters spelenderwijs woorden in acht talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Turks, Pools en Esperanto. Je kind kan spelletjes doen in verschillende thema’s zoals kleuren, dieren, getallen en het lichaam. De app is ontwikkeld voor kinderen van twee tot zeven jaar.

De Duolingo app is een handige manier om dagelijks nieuwe woordjes te leren. Hij is er helaas alleen in een Engels-Spaans versie, dus ook hierbij is enige kennis van Engels wel handig. Wij vinden de Duolingo app geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

Taalcursus Spaans voor kinderen

Is je kind ouder dan zeven en wil het een leuke cursus volgen? Dan is de cursus van LOI Kidzz een aanrader. Met de cursus Spaans voor groep 5, 6 en 7 leert je kind een heleboel woorden en zinnen om echt te gebruiken, bijvoorbeeld op vakantie. Je kind oefent de taal met leuke games. De cursus is volledig online en bestaat uit 20 lesweken van 3 dagen (van ongeveer 30 minuten per dag). Voor de cursus betaal je €139,-.

Je kunt een gratis proefles doen via www.loikidzz.nl

Op de website van Talendomein staan nog meer taalcursussen voor kinderen, zowel online als op DVD. Er zijn verschillende opties voor kinderen vanaf drie jaar. De cursussen zien er leuk uit met spelletjes en liedjes, maar zijn vaak weer met Engelse uitleg.

spaans leren kwartet kinderen

 

Spelletjes en boeken om Spaans te leren

Er zijn best veel boeken en spellen verkrijgbaar om Spaanse woordjes en zinnen te leren. Voor kinderen vanaf 8 jaar vinden wij het Spaans kwartet voor kinderen het leukst. Het spel bevat 20 kwartetten over diverse onderwerpen zoals eten en drinken, dieren, familie, kleding, hobby’s, school, het lichaam en nog veel meer. Je kunt het spelen op trefwoord of op een hele zin.

Deze geplastificeerde kaarten met tekeningen zijn ook erg makkelijk, en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen.

Het spel ‘Quiboba, leer je talen’ is een eenvoudige manier om spelenderwijs de basiskennis Spaans te leren. Het spel bevat 72 kaarten met vier werkwoorden en de vervoegingen, de dagen, cijfers, woorden en dít alles toegepast in zinnen. Met je telefoon scan je de QR code op de kaarten zodat je in een podcast meteen de juiste uitspraak hoort. Dit spel is geschikt vanaf de bovenbouw basisschool.

De Sticky Notes van Stick&Study vinden wij een heel grappige en makkelijke manier om woordjes te leren. Onze keuken is inmiddels volgeplakt met gele briefjes. Er zijn zes verschillende versies: Basis, Vakantie, Food, Fun, School en Keuken. Ieder setje bestaat uit 50 kleine post-its met daarop een Spaans en Nederland woord en een korte zin. De briefjes plakken niet heel goed, soms gebruiken we er een plakbandje bij.

Meer lezen over reizen met kinderen