Bagage meenemen als je je kindje draagt

Het vakantie- en dagjes uit seizoen is weer begonnen. Heerlijk op pad met je kindje in de draagdoek of draagzak. Maar hoe neem je dan je handbagage mee? Je portemonnee, flesje water en de luiers moet je toch ergens kwijt. Ik draag mijn kinderen inmiddels bijna zeven jaar tijdens vakanties en vertel je over de mogelijkheden en handige producten.

Draagzak bagage meenemen

Je baby op je buik dragen

Als je je baby op je buik draagt kun je je handbagage gemakkelijk op je rug meenemen. Een rugtas of een gecombineerde rug-/ schoudertas is dan heel fijn. Ik gebruik voor korte uitjes én als dagelijkse handtas de Fjällräven Totepack no 1. Dit is een ruime sterke tas die ik als rugtas, handtas en schoudertas kan dragen. De dunne schouderbanden kunnen gemakkelijk over een draagdoek heen.

Fjallraven rugzak
De Fjällräven Totepack rugzak die ik dagelijks gebruik

 

Als ik op vakantie of bij dagjes meer spullen mee wil nemen gebruik ik een grote dagrugzak, de Vaude Gallery Air 30+5 liter. Deze rugzak heeft twee ruime vakken bovenop, en een groot vak onderin waar de babyspullen in kunnen. In deze rugzak kan ik alle benodigdheden meenemen voor een dag wandelen met twee volwassenen en twee kinderen, inclusief lunch, drinken, regenponcho’s, reservekleding voor de kids, luiers, billendoekjes en een EHBO setje.

Je kindje op je rug dragen

Als je je baby, peuter of kleuter op je rug draagt is een rugzak op je rug geen handige optie. Gelukkig kun je veel rugzakken ook prima op je buik dragen. Het is misschien even wennen, maar inmiddels draag ik al zes jaar zo en vind ik het heel gemakkelijk. Het voordeel van een rugzak op je buik is dat je gemakkelijk een portemonnee of telefoon kan pakken zonder de rugzak af te doen.

Bij wandelingen op oneffen terrein moet je wel opletten dat je goed kan zien waar je loopt, om te voorkomen dat je struikelt. Ik doe dan vaak de schouderbanden iets losser waardoor de rugzak wat lager op mijn buik komt, of ik maak één schouderband los en schuif de rugzak naar mijn zij.

Draagzak en bagage
Mijn dreumes op de rug en de Vaude daypack op mijn buik in Londen

Grote heuptas

Als je geen rugzak op je buik wil dragen is een ruime heuptas een goed alternatief. Deze 10 liter trekking heuptas is verkrijgbaar bij Decathlon voor €19,99. De heuptas is groot  genoeg voor luiers, reservekleding, drinken, snacks, je portemonnee en telefoon.

Vind je de Decathlon heuptas iets te sportief, dan is de LennyLamb Waist Bag een stijlvol alternatief. Deze heuptas is gemaakt van geweven draagdoekenstof en in vele kleuren verkrijgbaar. Het opbergvak van de grootste heuptas met dubbele rits is 30 cm breed en 15 cm hoog.

Tips voor een dagrugzak voor de rug én buik

Ik heb mijn grote 35 liter Vaude rugzak al ruim tien jaar. Hij is bijna nergens meer verkrijgbaar en door intensief gebruik aan vervanging toe. Mijn volgende dagrugzak wordt een ander model. Om te voorkomen dat de rugzak met het dragen op de buik minder snel tegen mijn kin aankomt kies ik namelijk voor een kleinere en kortere rugzak. De Deuter Futura SL 20 liter of de Vaude Varyd 22 maken goede kans om de opvolger van mijn fijne Vaude Gallery rugzak te worden. Als ik een draagzak gebruik is een stevige heupband aan een dagrugzak overbodig, en zit zelfs in de weg soms. Twee heupbanden over elkaar draagt echt niet lekker namelijk. Wellicht kies ik daarom een dagrugzak zonder heupband. Een voordelige optie is dan een 30 liter wandelrugzak van Decathlon.

Framedrager met opbergvak

Voor lange wandelingen met kinderen is een framedrager met een opbergvak ook een alternatief, al kies ik als draagconsulent persoonlijk liever voor een ergonomische draagzak. Een framedrager heeft een opbergvak aan de onderkant. Omdat het gewicht van je bagage wat verder van je eigen zwaartepunt af zit ontstaat een ‘moment’, wat het dragen zwaarder maakt. Als je toch voor een framedrager kiest dan is de Deuter Kid Comfort de meest gebruikte drager, van goede kwaliteit. Bij enkele Deuter framedragers zit zelfs een kleine tas die je op je buik aan de framedrager kan vastmaken.

Hoe neem jij je handbagage mee?

Ik ben heel benieuwd hoe jij je bagage meeneemt als je je kindje draagt op vakantie. Gebruik je liever een rugzak of een heuptas? Laat het weten in een reactie hieronder!

Meer lezen over dragen op vakantie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.