aeromoov air layer

AeroMoov Air Layer inleg tegen zweten in de autostoel | REVIEW

Zweet jouw baby ‘s zomers ook zo snel in de buggy of autostoel? Of ga je op vakantie naar een warm land? Die natte rug en natte haartjes bij je kindje zijn niet fijn. Gelukkig is hier een heel handige oplossing voor bedacht. De AeroMoov Air Layer is een losse anti-transpiratie inlegger voor in de autostoel of buggy die ervoor zorgt dat je kindje veel minder zweet.

Met de inleg verklein je de kans op oververhitting van je baby of peuter. Wij hebben de AeroMoov inleg met luchtlaag drie jaar gebruikt voor onze kinderen, in de buggy en autostoel, en vinden het een heel fijn product. Aeromoov Air Layer

Wat is de AeroMoov Air Layer inleg?

De AeroMoov Air Layer heeft een zachte bovenlaag van biokatoen, en een 3D honinggraatstructuur aan de onderkant. Deze open structuur zorgt ervoor dat de warmte goed afgevoerd kan worden. De katoenen bovenlaag zit lekker zacht en absorbeert overtollig zweet. Hierdoor blijft je buggy of autostoel langer fris.

AeroMoov honingraat

Onze ervaring met de AeroMoov Air Layer

Wij hebben de AeroMoov Air Layer in 2017 gekocht voor onze reis naar het warme Singapore met een baby van 6 maanden. In Singapore was het zeer vochtig en ruim 30 graden. De AeroMoov inlegger in de buggy zorgde ervoor dat onze baby ondanks de warmte geen natte rug kreeg. Hij is heel gemakkelijk met een touwtje aan de buggy vast te maken. Met het inklappen van onze buggy was het wel even opletten dat de inleg goed bleef zitten, en de buggy ging iets lastiger in de vergrendeling bij het opklappen. Na de vakantie hebben we de inleg in de wasmachine gewassen.

De zomer erna hebben we de inleg opnieuw gebruikt in de buggy op vakantie, en vervolgens hebben we ook twee Air Layers gekocht voor de autostoelen van onze kinderen. We merken heel goed het verschil. Als de inleg niet in de autostoel zit hebben de kinderen een natte rug na een autorit op een warme dag. Met de Air Layer in de autostoel blijft de kleding wel droog.

Aeromoov Air Layer
De Babyzen Yoyo buggy met AeroMoov inleg in de metro van Singapore


Verschillende maten van de AeroMoov Air Layer

De AeroMoov inleg is in verschillende afmetingen verkrijgbaar:

  • Air Layer inleg voor de buggy
  • Air Layer inleg voor de groep 0+ autostoel
  • Air Layer inleg voor de groep 1 autostoel
  • Air Layer inleg voor de groep 2/3 autostoel

Heb je die verschillende versies ook echt nodig? Ja, wij vinden van wel. Wij kochten eerst de buggy inleg en hebben deze veel gebruikt. Tijdens onze autorit naar Frankrijk dit voorjaar had onze peuter veel last van de warmte in de autostoel, hij huilde en had natte haartjes en een klamme rug. Op vakantie hebben we daarom de Air Layer buggy inleg in zijn groep 1 autostoel gedaan. Dit scheelde heel veel qua warmte en zweten, onze peuter ging niet meer met tegenzin in zijn autostoel zitten.

De buggy inleg past echter niet zo fijn in de autostoel. De gordels worden door de inleg een beetje opzij geduwd, waardoor het lastig is om ze goed over de schouder te laten lopen. Daarnaast vouwt de buggy inleg bij gebruik in de autostoel ook dubbel in de nek en dat geeft irritatie. Op onderstaande foto kun je dit goed zien.

oeps, de inleg zit verkeerd om in de autostoel, de gaatjes horen aan de achterkant. Maar het is goed zichtbaar dat de buggy inleg niet in fijn de autostoel past.

AeroMoov inleg autostoel

 

Na de vakantie hebben we meteen de AeroMoov Air Layer voor de groep 1 en groep 2/3 autostoelen gekocht. Deze versies hebben wel goede uitsparingen voor de autogordels. We vinden het belangrijk dat de autogordels goed aansluiten en niet af kunnen zakken.

Vrolijke kleuren en prints

Behalve de vier verschillende afmetingen kun je ook kiezen uit leuke kleuren. Er zijn vier effen kleuren en vrolijke prints, bijvoorbeeld met bananen en ijsjes erop.

Aeromoov Air Layer

Air Layer houdt de buggy en autostoel fris

Niet alleen houdt de AeroMoov Air Layer je autostoel en buggy koeler, maar hij vangt ook alle zweet en etensresten op. De inleg is gemakkelijk wasbaar en houdt de autostoel schoner. Het wassen van de bekleding van de autostoel is een rotklus, en door de inleg te gebruiken is dit niet meer nodig. De inleg kun je in de wasmachine wassen op 40 graden en is snel weer droog.

Bij het eerste gebruik hadden wij de AeroMoov inleg verkeerd om in de buggy gedaan waardoor de honingraatstructuur zichtbaar was. Deze hoort aan de onderkant!

aeromoov air layer
Fruit eten in de buggy is geen probleem, de inleg kan makkelijk gewassen worden

Onze conclusie

+ heel makkelijk te bevestigen
+ goede kwaliteit
+ je kindje is duidelijk minder warm
+ houdt houdt de buggy en autostoel schoon
+ wasbaar in de wasmachine
+ lekker zachte zitting
– buggy is wat lastiger in te klappen
– verschillende versies nodig voor buggy en autostoel

Samengevat hoort dit product wat ons betreft zeker bij je vakantie-uitzet als je in de zomer met kleine kinderen reist.

AeroMoov Air Layer kopen

De AeroMoov inleg is te koop bij bijna alle babyzaken, de adviesprijs is €32,95. Bekijk hier de actuele prijzen of bestel hem direct via Bol.com. Meer informatie over de fabrikant kun je lezen op de website www.aeromoov.com

Meer lezen over reisartikelen voor kinderen

 

Deze review is geschreven omdat wij zelf heel enthousiast zijn over de AeroMoov Air Layer. Wij hebben dit product zelf gekocht. Dit artikel is niet gesponsord en AeroMoov is op geen enkele wijze bij deze review betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.