Buggy viegtuig

Waar is je kinderwagen of buggy na de vlucht?

Als je nog nooit gevlogen hebt met kleine kinderen lijkt het allemaal erg logisch. Als je je kinderwagen incheckt als ruimbagage krijg je hem weer terug bij de bagageband, en de buggy die je afgeeft bij de gate, krijg je ook weer terug bij de gate. Toch? Nee dus, helaas…

Gate of bagageband

Het lijkt soms alsof op vliegvelden complete willekeur wordt toegepast als we de ervaringen van onze klanten horen. Na je vlucht vind je je buggy normaal gesproken terug bij de gate óf pas bij de bagageband, met zo’n 50/50 kans. Een kinderwagen, soms verpakt in een reistas zoals de PramPack, vind je samen met je koffers terug op de bagageband, of bij de band voor afwijkende bagage (‘odd size bagage’).

Buggy bagageband
Eindhoven Airport: buggy’s bij de odd-size baggage

Uitzonderingen

Afgelopen zomer hebben twee klanten van Kids Travel Service echt pech gehad. Ze hadden de kinderwagen in de PramPack verpakt en ingecheckt als ruimbagage. Na de vlucht hebben ze tevergeefs een uur bij de bagageband gewacht op de kinderwagen, met de baby op de arm. Uiteindelijk bleek een fanatieke medewerker op het vliegveld de kinderwagen samen met de buggy’s uitgeladen te hebben bij de gate, dus direct als je het vliegtuig uitstapt. Het is een heel gedoe om dan midden in de nacht met je baby op de arm terug te moeten van de bagageband naar de gate, omdat je zonder ticket de douane weer door moet.

Ons advies

Om te voorkomen dat je na je vlucht moet zoeken naar je buggy kun je bij het uitstappen aan het cabinepersoneel vragen waar de buggy’s worden uitgeladen. Kijk ook goed of de buggy’s of kinderwagens al bij de gate neergelegd worden als je uitstapt. Zie je daar niks, ga dan naar de bagageband. Hou er rekening mee dat je je kind soms een tijd moet tillen voordat je je buggy of kinderwagen terug hebt. Een draagdoek of draagzak kan dan heel fijn zijn. Heb je geen drager? Zorg er dan voor dat één van beide ouders de handen vrij heeft om je kindje te tillen. Een handbagagetrolley meenemen is dus niet zo handig, maar een kleine rugzak wel.

Tot slot, denk eraan om je buggy of kinderwagen van een goed adreslabel te voorzien en maak hem goed herkenbaar. Op vluchten naar kindvriendelijke bestemmingen zijn in de zomer soms tientallen buggy’s aan boord.

Meer lezen over vliegen met kleine kinderen

1 reactie

  1. We hadden een Mutsy Spider meegenomen in het vliegtuig tot aan de gate. Op de heenreis ging het goed, bij de overstap kregen we het terug bij de gate.

    Maar op de terugreis ging het helemaal mis. We kregen het niet bij de gate, dus gingen we vanuit dat het bij de eindbestemming Amsterdam zouden krijgen. Dus wij bij de gate wachten, nee daar was het niet. Dan naar de bagageband, ook niet. Toen bij de afwijkende bagage band gekeken, ook niet! Uiteindelijk kon een medewerker aangeven dat onze buggy in Singapore is achtergebleven! De buggy had dus een verkeerde label gekregen. Dus ook een goeie tip, zorg voordat je de buggy inlevert als check in of bij de gate dat de label de juiste eindbestemming heeft!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.