CoziGo schaduw buggy
Wandelen in de volle zon met de CoziGo als zonbescherming

CoziGo cover: zorgeloos reizen met een slapende baby

Wij zijn groot fan van de GoziGo cover, voor ons het ultieme reisgadget voor ouders met baby’s. In de uitgebreide review op onze website kun je lezen wat onze persoonlijke ervaring is met de CoziGo cover na een jaar gebruik. Op deze productpagina vertellen we wat is de CoziG0 eigenlijk is, hoe hij precies werkt, en wat de voordelen en specificaties zijn.

Wat is de CoziGo cover?

CoziGo is een multifunctionele pop-up bassinet cover en buggy schaduwcover. Met twee klemmen maak je het pop-up tentje deze simpel en snel aan elke buggy, kinderwagen, reiswieg of vliegtuigbassinet vast. De CoziGo is bedacht door Emma, een Australische moeder die regelmatig met haar baby van Engeland naar Australië vloog. Elke keer was het een uitdaging om haar baby met alle felle verlichting in het vliegtuig te laten slapen. Na een hoop prutsen met lakens en tape bedacht ze de Fly Babee bassinet cover. Het product werd een succes en won vele awards. Enkele jaren na de introductie werd het oorspronkelijke ontwerp iets aangepast zodat de cover ook op alle buggy’s paste. Onder de naam CoziGo is de cover in 2016 opnieuw op de markt gekomen.

Hoe werkt de CoziGo?

De CoziGo is net als auto zonneschermpjes of het Deryan slaaptentje simpel in twee seconden te openen door het pop-up systeem. Aan de zijkant van het flexibele frame zitten twee grote klemmen, die je eenvoudig over de rail kunt verschuiven. Met de klemmen maak je de CoziGo aan de zijkant van de bassinet, buggy of reiswieg vast. Rondom de CoziGo zit een elastiek, zodat hij altijd mooi aansluit. Een extra rits aan de onderkant is handig als de CoziGo net niet lekker om de bassinet heen past, of om de lange benen van je dreumes uit de CoziGo te laten steken. Aan beide zijkanten van de cover zitten dubbele ritsen. Daarmee kun je één kant een stukje open ritsen om je kind naar buiten te laten kijken.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe de CoziGo werkt.

 

Het opvouwen vraagt even handigheid, net als bij pop-up slaaptentjes. Er is gelukkig een duidelijk instructiefilmpje.

Waarom de CoziGo voor ons een musthave reisgadget is

Universeel – door het multifunctionele ontwerp past de CoziGo op alle vliegtuigbassinets, buggy’s, kinderwagens en wiegjes. Daardoor kun je hem zowel op reis als thuis gebruiken.

100 % ademend en luchtdoorlatend – de CoziGo is gemaakt van een geweven mesh stof, waardoor hij volledig luchtdoorlatend is. Je baby raakt niet benauwd of oververhit.

Perfecte zonbescherming – door de SPF50+ UV werende stof blokkeert de GoziGo 97,5% van de schadelijke UV straling. Je baby is goed beschermd tegen de zon.

Verbetert de slaaptijd met 400% – de CoziGo zorgt ervoor dat je baby sneller en langer slaapt, omdat hij niet wordt afgeleid door licht en beweging om zich heen.

Stressvrij reizen – omdat je baby beter slaapt onderweg kun je zonder stress met hem een dagje uit, uit eten gaan of vliegen. Je medepassagiers zullen je dankbaar zijn.

Lichtgewicht en compact – de CoziGo weegt 600 gram, en met een afmeting van 25 x 7 cm past hij makkelijk in je handbagage.

Click & Go – de CoziGo is zeer makkelijk in gebruik en klaar in slechts enkele seconden. Ook het opvouwen gaat heel snel.

Tweezijdige ritsen – aan beide kanten zitten grote tweezijdige ritsen, zo kan je kindje toch om zich heen kijken en wel in schaduw zitten.

Unieke vorm –  de koepelvorm zorgt voor cross flow ventilatie en voldoende ruimte. Je baby voelt altijd een licht briesje van de circulerende lucht.

CoziGo cover
Close-up van de mesh stof met ventilatiegaatjes

CoziGo als vliegtuig bassinet cover

De CoziGo is ontworpen om reizen voor ouders en baby’s comfortabeler te maken. Hij past gemakkelijk over alle bassinets (wiegjes) in het vliegtuig. Het blokkeert licht en zorgt ervoor dat je baby niet wordt afgeleid door medepassagiers en de bemanning in het vliegtuig. CoziGo beschermt je baby ook tegen de vele ziektekiemen in een vliegtuig.

CoziGo cover

CoziGo als slaapcover in de buggy

De CoziGo zorgt ervoor dat je kindje sneller en langer slaapt in een buggy of kinderwagen, door 97% van het licht te blokkeren. Je baby slaapt zonder afleiding lekker in het donker. Uit ervaring van vele gebruikers blijkt dat baby’s tot 400% langer slapen in een buggy met de CoziGo.

CoziGo cover

CoziGo als schaduwcover in de buggy

De CoziGo is SPF50+ proof en blokkeert 97,5% van de schadelijke UV straling. De unieke vorm zorgt voor voldoende ruimte voor je baby en een optimale luchtcirculatie. De mesh stof is volledig ademend en 100% luchtdoorlatend, ook met de ritsen dicht.

Universeel

De CoziGo cover is universeel en past op alle vliegtuigbassinets, kinderwagens, wiegjes, buggy’s en Maxi Cosi autostoeltjes.

In oude reviews op internet lees je soms dat de Fly Babee niet op een bassinet pastte, maar dit was vóór de aanpassingen die in 2016 zijn gedaan aan de klemmen, de extra rits en het elastiek.

CoziGo
Met twee clips is de CoziGo heel makkelijk overal te bevestigen

 

Lichtgewicht en compact

De CoziGo is zo klein en licht dat je er altijd wel een plekje voor hebt in je tas. Hij weegt 600 gram, en is opgevouwen 25 x 7 cm groot.

De CoziGo wordt geleverd in een opbergzakje met ritssluiting, en heeft twee klittenband strips aan de buitenkant om hem aan de buggy te kunnen bevestigen.

CoziGo

Mag je de CoziGo altijd gebruiken in het vliegtuig?

In principe staan alle maatschappijen het gebruik van de CoziGo toe. Het product is immers veilig, en snel te openen of verwijderen indien nodig. Afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt moet je baby soms wel uit de bassinet gehaald worden bij hevige turbulentie. De bassinet wordt dan door de crew namelijk tijdelijk opgeborgen. We horen echter steeds vaker dat dit niet hoeft, en de baby lekker mag blijven slapen. Soms wil de crew dat de zijkant van de bassinet geopend blijft omdat ze je baby ten alle tijden willen blijven zien tijdens de vlucht als jij zelf slaapt. Dan kun je afspreken dat je de bassinet een klein stukje open ritst zodra je baby slaapt. Je kunt ook het kleine kijkvenster aan de bovenkant openen.

CoziGo kopen

De CoziGo is in onze webshop te koop. Je kunt hem hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.