Hoe overleef ik een bungalowpark

Hoe overleef ik een bungalowpark?

De titel op de voorkant van de Viva Mama van september ‘14 is niet heel positief: ‘Hoe overleef ik een bungalowpark?’. Het doet me denken aan onze allereerste vakantie met baby twee jaar geleden. Een paar jaar geleden, pril zwanger, zeiden ‘we nog heel stellig op verjaardagen: ‘nee, wij gaan echt nóóit naar zo’n burgerlijk vakantiepark’. Na onze avontuurlijke rondreizen in Azië, Zuid-Amerika en Afrika kunnen we ons helemaal niks voorstellen bij een weekje Landal of CenterParks.

Toch zitten wij een jaar later ook met een baby van drie maanden in een Landal-park aan de Moezel. Waarom? Tja, kamperen met een kleine baby in de herfst lijkt ons niet zo verstandig en backpacken in Azië ook niet. En na drie maanden thuis zitten in de zomer snakken we naar het vakantiegevoel. Bossen, heuvels, rivieren en wijnvelden lijken ons wel wat, dus arriveren we half september in het park Landal Sonnenberg aan de Moezel in Duitsland.

We vermaken ons een week lang uitstekend. Je hoeft met een baby echt niet opgesloten te zitten in je huisje, of je uitstapjes te beperken tot het zwembad. Vraag je je af wat je allemaal kunt doen met een baby? We geven je een kleine impressie van onze eerste gezinsvakantie.

Bungalowpark baby Landal Moezel

Terras, wijn, zwemmen en flammkuchen

De eerste vakantiedag verkennen we het bungalowpark en maken we een lange wandeling naar het hertenkamp. Okee ik geef toe: dat is best burgerlijk. ’s Middags gaan we met de auto naar het piepkleine dorp Leiwen, waar Landal Sonnenberg op een heuvel boven ligt. Met uitzicht op de wijnvelden genieten we op het terras in de zon van een Moezelwijn. De volgende dag wil Martijn een beetje actie en gaat hij mountainbiken, de fiets is natuurlijk niet voor niks mee gegaan. We spreken een paar uur later af op de parkeerplaats van een nabijgelegen stadje. Daar zou die dag het grote wijnfeest zijn. Na een rondje over de lokale kermis en rommelmarkt kijken we natuurlijk ook even in de feesttent. Best grappig om zo’n lokaal wijnfeest (met heel veel bierpullen) een keer mee te maken.

De derde dag gaan we voor het eerst met onze kleine meid zwemmen. Een kwartiertje is lang genoeg, dus we maken snel nog wat foto’s voor het weer tijd is voor een flesje en middagdutje. ’s Middags gaan we weer naar het dorp en ontdekken een heel bijzonder terras. Een lief echtpaar van 70+ heeft in hun garage en op de oprit een huiskamerterras, waar ze voor heel weinig geld de lekkerste Moezelwijnen serveren. Oma bak in de keuken ‘hausgemachte Flammkuchen’ (lekker!), terwijl opa de gasten op het terras vermaakt. Opa Flammkuch is dol op onze kleine meid, ze krijgt volop aandacht.

Eifelpark Moezel Duitsland

Eifelpark en nog meer wijn

De volgende dag gaan we eerst naar het Eifelpark waar we een paar uur in het mooie park wandelen. Het Eifelpark is een soort dierentuin met beren, herten, wolven en roofvogels in een heel groot heuvelachtig bos. Het is lekker rustig in het park en we genieten van het warme nazomerweer. Aan het eind van de middag belanden we weer op het terras bij opa en oma Flammkuch, waar we lekker eten en wijn drinken. De Duitse wijn smaakt ons steeds beter, dus boeken we voor de volgende middag een wijnproeverij bij een wijnhuis naast ons vakantiepark. Eerst gaan we nog zwemmen met de kleine meid. De wijnproeverij is erg leuk en we kopen na afloop een doosje Moezelwijn voor thuis. Omdat ik die dag jarig ben besluiten we uitgebreid te gaan eten in een restaurant in Leiwen. Ons meisje gedraagt zich keurig dus er is zelfs nog tijd voor een heerlijke ijscoupe.

Bezoek aan Trier

De laatste vakantiedag rijden we naar de Romeinse stad Trier, dat slechts op 33 km van Landal Sonnenberg ligt. We maken een flinke stadswandeling en bekijken de Porta Nigra, de Dom, de Hauptmarkt, de keizerlijke Thermen, de paleistuin bij het keurvorstelijk paleis, de prachtige Onze-Lieve-Vrouwenkerk. Natuurlijk zitten we regelmatig op het terras als het tijd is voor een ijsje, flesje of schone luier. We vinden Trier een erg mooie stad en zeker een aanrader voor een stedentrip of dagje uit.

Wij hebben het weekje bungalowpark overleefd en zijn zongebruind en 3 kilo zwaarder thuis gekomen. Wie zei er ook al weer dat een vakantie naar een bungalowpark saai was?

Bungalowpark Landal baby Trier

Meer lezen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.