Bassinet in het vliegtuig

Babybedje (bassinet) in het vliegtuig

Als je een lange (intercontinentale) vliegreis maakt met een baby kun je bij veel maatschappijen een bassinet (babybedje) aanvragen. Dit is een soort reiswieg die aan een wand voor je stoel wordt bevestigd. Bassinets zijn er in veel verschillende uitvoeringen: van een stalen frame met canvas bekleed tot een eenvoudige kartonnen doos of een soort wipstoel op een frame.

Een bassinet is geschikt voor baby’s tot een bepaald maximum gewicht en lengte. De exacte leeftijd en gewicht waarmee je baby in een bassinet mag verschilt per luchtvaartmaatschappij. Bij de ene maatschappij is dit tot ongeveer zes maanden, bij anderen zelfs tot 1,5 jaar. Check daarom van tevoren de website van de luchtvaartmaatschappij. Per vliegtuig is slechts een beperkt aantal bassinets beschikbaar. Je kunt een bassinet daarom het beste direct bij je boeking reserveren.

Tijdens het opstijgen en landen, en bij hevige turbulentie, mag je baby meestal niet in de bassinet blijven slapen maar moet hij op schoot in de speciale lusgordel.

Slapen met de CoziGo cover

Als je baby in de bassinet ligt zorgt de speciale CoziGo cover voor een rustig en donker slaapplekje. Zo wordt je baby niet wakker als de lichten in de cabine aan gaan. Een uitgebreide review van de CoziGo lees je hier. De CoziGo is in onze webshop te bestellen.

CoziGo vliegtuig
De CoziGo op een Lufthansa bassinet

Geen bassinet? Handige alternatieven

Maak je een kortere vlucht, of is er op jouw vlucht geen bassinet meer beschikbaar voor je baby? Dan zijn er gelukkig nog andere alternatieven. De hier is een opblaasbaar bedje met slaapzak voor op schoot, en de Flyebaby is een babyhangmat die je aan het tafeltje vóór je vast maakt.

Meer lezen over vliegen met een baby:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.