HelpID4Kids armbandje review

Help-ID4Kids armbandje review

* Deze winactie is afgelopen *

In de zomer staat elke week weer in de krant: de reddingsbrigade heeft tientallen vermiste kinderen met hun ouders herenigd. Stel je je de stress eens voor, als je op een druk strand ineens je kindje kwijt bent. Minuten lijken dan uren… Grote kans dat je kindje honderd meter verder bij de ijscokraam staat, maar met een beetje pech is hij écht uren weg. In een Belgische kustplaats werd deze maand een kleuter van vijf jaar die zijn ouders kwijt was geraakt zelfs 7 kilometer verderop gevonden. Een SOS armbandje met het telefoonnummer van de ouders zou op het strand eigenlijk gewoon verplicht moeten zijn voor alle kinderen.

Niet alleen op het strand

Wij bezoeken met onze peuter regelmatig plaatsen waar je je kind gemakkelijk kwijt kunt raken: een muziekfestival, de rommelmarkt op Koningsdag, dierentuin, Deventer op Stelten of het openluchtzwembad. Tot nu toe droeg onze peuter dan vaak een plastic armbandje dat we jaren geleden gratis kregen, met haar naam en mijn telefoonnummer erop. Het plastic bandje irriteerde echter en thuis ging hij dan meteen weer af. Ik ging daarom op zoek naar een comfortabeler en beter leesbaar alternatief, en ontdekte de website van Help-ID4Kids. Deze mooie armbandjes leken me veel fijner zitten voor onze peuter.

SOS armbandjes

Twee soorten plaatjes

De SOS armbandjes van Help-ID4Kids kun je zelf samenstellen. Eerst kies je of je een rvs of een siliconen plaatje wil, in de kleur roze of blauw. Daarna kun je kiezen uit 15 vrolijke kleuren bandjes, en de gegevens invullen die je op het plaatje wil hebben. Wij vonden het lastig kiezen tussen een rvs of siliconen bandje. Ik vond rvs mooier, maar mijn man dacht dat dat misschien heet zou kunnen worden in de zon. Ik ontving daarom voor deze review twee armbandjes om te testen. De bandjes had ik de volgende dag al in huis, echt heel fijn als je last-minute bedenkt dat je voor je vakantie nog een SOS armbandje nodig hebt.

Help-ID4Kids armbandjes
Lastig kiezen tussen een rvs of siliconen bandje

Persoonlijke gegevens

Ik koos ervoor om op het plaatje de voornaam en achternaam van mijn peuter te vermelden, en het telefoonnummer van mama en papa. Er is  ook ruimte om allergieën en een geboortedatum op het plaatje te zetten.

Wat vinden wij van het Help-ID4Kids armbandje?

Mijn dochter was direct enthousiast toen de bandjes bezorgd werden en wilde ze beide meteen om. Eerste pluspunt binnen! Het omdoen ging voor mij heel makkelijk, maar gelukkig kan mijn peuter hem zelf niet loskrijgen. Het rode label met ‘Help-ID 4Kids’ erop maakt het armbandje makkelijk herkenbaar als SOS armband als dat nodig is. Het roze siliconen plaatje is wat dikker dan de rvs versie, waardoor het armbandje iets minder strak op de pols van mijn dochter lag. De tekst op de plaatjes is wat kleiner dan ik verwacht had, maar nog steeds prima leesbaar. Omdat de tekst er met een lasergraveermachine is ingebrand, zit de tekst er echt slijtvast op. En mocht het ooit toch vervagen, dan krijg je van Help-ID4Kids gewoon een nieuwe thuis gestuurd.

Help-ID4Kids armbandje
Fijne kindvriendelijke sluiting

Waterbestendig

Op de website van Help-ID4Kids staat dat het nylon bandje en het plaatje goed tegen water kunnen. Dat kon ik meteen testen, want tijdens het avondeten kwam er een vlek van de kerriesaus op het bandje. Met water en een drupje afwasmiddel kon ik de vieze vlek er helemaal afspoelen. En gelukkig kan het bandje mét het plaatje ook gewoon in de wasmachine als het nodig is.

Help-ID4Kids
Deze vieze sausvlek ging er gelukkig makkelijk weer uit

Informatie

Het bandje is 19/20 cm lang, en is geschikt voor kinderen vanaf ca. 1 tot 8 jaar. Het bandje met plaatje is voor €19,95 te bestellen op de website van Help-ID4Kids. Je kunt ook een los bandje (€7,95) en plaatje (€12,95) bijbestellen als je wil afwisselen. De siliconen bandjes zijn BPA-vrij en veroorzaken geen allergische reacties.

Tips voor het gebruik

Op de website staan nog handige tips voor ouders:

 • Zet voor je mobiele nummer altijd +31 en vervolgens 6 etc., zodat je ook in het buitenland bereikbaar bent.
 • Leg aan je kind uit waarom het belangrijk is dat hij een Help-ID4Kids SOS-armbandje moet dragen.
 • Controleer of je mobiele telefoon opgeladen is en aan staat.
 • Vertel je kinderen dat ze om hulp moeten vragen aan een moeder met kinderen als ze verdwalen, en dan hun armbandje moeten laten zien.
 • Een verdwaald kind loopt meestal met de wind mee. Dus start met zoeken met de wind in de rug.
 • Doe het armbandje om de pols waar je kindje mee schrijft en eet, dan is het nog lastiger om het armbandje los te krijgen.
 • Word vooral niet boos als je kind terecht is, uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk.

Help-ID4Kids SOS armband roze

Winnen?

Ook enthousiast geworden over het mooie SOS armbandje? Wij mogen er vijf weggeven! Meedoen is heel eenvoudig:

 • Like Kids Travel Service op Facebook, of volg ons op Twitter of Instagram (één van deze 3 volgen is verplicht als je wil winnen!)

én

 • Laat in een reactie hieronder weten welke kleur armbandje je zou willen, en of je een rvs of siliconen bandje zou kiezen
 • Meedoen kan tot en met zondag 19 juli 2015 20.00 uur. Op maandag 20 juli 2015 maken we de vijf winnaars bekend op onze Facebookpagina.

Deze review en winactie is tot stand gekomen met medewerking van Help-ID4Kids. Deze review bevat 100% onze eerlijke mening, we zijn volledig vrij om onze eigen ervaring met dit product te delen.

48 comments

 1. Chantal holtkamp

  Geweldige mooi bandjes. Vind zelf de blauwe het mooist.

 2. Ideale uitvinding@ Ik kies voor een roze siliconen bandje.

 3. Ideaal voor mijn 3 tal…kleur zou roze zijn voor mijn meiden, of blauw voor mijn ventje. Met een siliconen plaatje

 4. Super uitvinding! Het rood, wit, blauwe bandje met siliconen plaatje 🙂

 5. De RVS hebben wij, ben nu erg benieuwd naar de siliconenvariant in blauw

 6. Christof madjek

  Mooi bandje en zeer goed gemaakt!
  We kunnen nu gerust op reis vertrekken 😉

 7. Marloes de Wolff

  Vlak voor onze vakantie (3 weken terug) nog snel eentje besteld! Ideaal, vond het ook een fijn idee, ondanks dat we hem nog goed in de gaten hielden . Ze zijn zo snel hè 😉 Maar toen dacht ik, wat als hij met opa en oma op pad gaat (wat hij regelmatig doet). Ik zou graag een blauw bandje met siliconen plaatje winnen zodat mijn kleine man (bijna 2) ook naar opa nl en oma teruggebracht kan worden indien nodig!

 8. Heel leuk! En ideaal voor onze dochter die nu is gaan lopen, en er dan wel eens vandoor gaat. Gelukkig tot nu toe letten we goed op.

 9. Heel ideaal zo’n bandje. Stevig en je kunt er veel info op kwijt wat belangrijk is.
  Voor mijn dochter de roze of voor mijn zoon de blauwe.

 10. Geweldig! Wij zouden graag een rood bandje winnen met een metalen plaatje 🙂 Dat is met onze 2 weglopers (of noemen ze dat avonturiers ;)) geen overbodige luxe helaas. Laat de zomer en de uitstapjes maar komen!

 11. Een blauwe met rvs plaatje! Wij gebruiken onze groene iets vaker dan gepland (lees: sinds de vakantie in april wil hij (2jr) hem niet meer af… ). Als het dan toch onderdeel Vd dagelijkse uitrusting is, laten we dan leuke kleurtjes afwisselen!!!

 12. Had er al 1 willen bestellen, nu wacht ik natuurlijk even af om te kijken of ik win. 😀 Ik zou graag de rvs willen met het blauw gestreepte bandje. Erg handig voor de vakantie straks.

 13. Wij zijn echt super tevreden overdekt bandjes! veilig gevoel voor op vakantie of dagjes uit! Onze zoon vindt t zelfs leuk om hem om te houden! Over een tijdje maar weer een bestellen voor onze net pasgeboren dochter!

 14. rvs plaatje en kleur rood/wit/blauw bandje
  Zou goed van pas komen voor mijn verst. beperkt zoontje

 15. Hele leuke, mooie en handige bandjes. rood, wit, Blauw bandje met een siliconen plaatje zou mijn zoontje heeeelemaal geweldig vinden 🙂 .

 16. Ik zou voor de roze gaan voor mijn dochter,ze heet er nu 1 met een rvs plaatje van jullie maar door haar eczeem kan ze die niet meer hebben en het telefoonnummer is veroudert van haar papa. Bij deze hopen wij dat we voor lizzy onze dochter van 3 jaar oud een roze kunnen bestellen.

  • Marisca de Graaf

   Het wordt nu toch echt tijd voor dochterlief om zo’n super stoer armbandje om te krijgen (en misschien wel winnen) We houden der altijd goed in de gaten, maar toch het zal je maar gebeuren…ik moet er niet aan denken.

 17. mariska giulianojazzlyna

  Wat een super gaaf bandje. En zeker veel lekkerder voor de kleintjes dan die plastic dingen die je niet eens kan hergebruiken.
  Ik zou graag mee willen doen voor een roze banfje met silicone plaatje. Lijkt mij prettiger dan rvs.

 18. Erg handig, mijn oudste zoon gebruikt hem al veel. Mij lijkt een groene met rvs plaatje erg mooi. Leuke actie. 😉

 19. Tine Van Esser

  Blauw en RSV zonder twijfel! 🙂

 20. Handig! Roze/wit met siliconenplaatje graag..

 21. Mijn zoontje heeft hem al een paar jaar en we zijn er erg blij mee. Bij hem staan z’n allergieën er ook op, erg handig!! Zou er ook graag 1 winnen voor mijn ondernemende meisje van 2,5, niet alleen handig om de allergieën op te noteren maar ook een leuke armband. Liefst de roze uitvoering met siliconen plaatje.

 22. Tanja Platschorre-Taalman

  Het zijn super armbandjes! Onze oudste zoon is altijd apen trots als hij hem om mag!
  Gelukkig zijn wij onze kinderen nog nooit kwijt geweest, maar je weet maar nooit!

  Ik hou van het rvs plaatje en een rode zou leuk zijn 🙂

 23. Heel fijn bandje!
  Ideaal je hoopt nooit je kind kwijt te raken maar kan snel gebeurd zijn.
  daarom zou ik voor de zekerheid de blauwe willen met silicone blauwe plaatje.

 24. RVS met een rood bandje alstublieft

 25. Leonie Lansink

  Gaaf! Zal er graag een voor me zoontje Willen winnen voor de vakantie en dagjes weg!
  Vind die blauwe silicone plaatje met licht groen bandje wel erg mooi!

 26. Janneke Cabri

  Ik vind dit echt Ideaal voor onze kleine dwarrelaar 😉
  We zijn nu sinds een paar dagen in het bezit van een armband met rvs, maar ook ik heb heel erg zitten twijfelen tussen de 2 en heb er niet aan gedacht die heet zou kunnen worden. zou dus graag een blauwe siliconen erbij willen zodat we ook kunnen wisselen, en wassen. Hij draagt hem nl iedere dag want ook bij de dagelijkse boodschappen vind ik het een veilig gevoel.

 27. Mariken van nassau

  Dat zou erg van pas komen voor onze kleine weglopen Floor. En fijn zijn voor onze vakantie.

  Graag de kleur roze met siliconen bandje.

 28. Anneke Beijer

  Super graag voor onze oudste zoon!!! Dat zou ideaal zijn aangezien meneer graag rent en ik er niet aan moet denken om hem 1 tel uit het zicht te verliezen…maar stel dat….dan is deze ID4Kids armband natuurlijk fantastisch in het blauw met een silicone plaatje!

 29. Na het lezen van het artikel, denk ik dat dit verplicht zou moeten zijn bij elke uistap met de kindjes.
  Graag een roze met silicone plaatje. Ik ben al fan 🙂

 30. Ik heb er 1 voor mijn zoontje en zou natuurlijk top zijn als ik er 1 win voor onze kleine meid.
  Graag een roze-wit-roze bandje met RVS plaat.

 31. Joukje groenewoud

  Heel mooi en super handig voor mijn wegloppertje. Hij gaat helemaal in zijn fantasie op en vergeet om bij papa en mama te blijven. We moeten altijd erg alert zijn en helaas is het al eens gebeurd dat we hem uit het oog verloren zijn. Vind een groen bandje met rvs plaatje wel mooi!

 32. Ik zou graag een roze bandje met siliconen winnen voor onze dochter. Ze gaat graag op onderzoek uit en wil ook nog wel eens weg rennen. Dus zou een uitkomst zijn voor het geval dat.

 33. Een oranje bandje met siliconen plaatje

 34. Heel graag een blauwe rvs bandje voor ons 2de zoontje. De oudste heeft er al eentje, nu nog een voor onze jongste zoon van bijna 1.

 35. Een RVS plaatje met een groen bandje zou stoer staan bij de kleine man.

 36. Een lekker opvallende oranje met een rvs plaatje!! Ideaal om de allergie van mijn zoon te vermelden zodat iedereen op de hoogte is.

 37. Sheila Huberts

  Super bandjes voor mijn dochter van 5 zou ik graag een roze siliconen plaatje willen en een roze of paars bandje.

 38. Wauw gaaf dit bandje, zal zeker van pas komen, volgende week gaan we op vakantie en aangezien onze dochter van 2 jaar nogal een ontdekkingsreiziger is, zal ik een stuk gerustgestelder zijn als ze een bandje van Help ID 4 Kids draagt. Ik zal gaan voor een roze siliconen naamplaatje, dit lijkt mij soepeler om de pols zitten

 39. Catherine Van den Broeck

  #überlike #ikwilwelzoeentje *~*silicone pink*~* #verygirly

 40. Mariska van der Wiel

  Wat een leuke winactie! Ik zou graag een roze armbandje willen met een roze siliconen bandje, voor mijn dochter. Ze is gek op roze!

 41. Michiel de Geus

  Een ontsnapping zit in een klein hoekje, dus met die kleine boef van ons is dit geen overbodige luxe!

 42. Een blauw bandje met siliconenplaatje! Lijkt mij heel handig voor onze peuter tijdens strandbezoekjes. Maak graag kans. Leuk

 43. Al 2 jaar in gebruik door onze zoon. Het zou leuk zijn voor zijn aanstaande zusje/broertje een wit bandje met RVS plaatje te winnen. Fingers crossed!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.