Lichtgewicht reisbedjes

Overzicht lichtgewicht reisbedjes voor vakanties

Ga je een verre reis maken, of juist kamperen met de auto? Of zoek je een mugvrije slaapplek voor je kindje in de caravan? Dan is het handig om een compact en lichtgewicht reisbed mee te nemen voor je baby of peuter. Tijdens een rondreis ben je veel flexibeler als je voor je baby een eigen bedje mee hebt, je hebt dan geen extra bed of grotere kamer nodig. En als je het reistentje als handbagage meeneemt kun je zelfs een slaapplek creëren op het vliegveld bij een lange overstap.

Lichtgewicht reisbed: vier bedjes in detail

Wij zetten de vier meest bekende compacte en lichtgewicht bedjes voor je op een rij van Nomad, Phil & Teds, BabyBjörn en Deryan. Alle reisbedjes zijn geschikt voor kinderen van 0 – 3 jaar, voorzien van muggengaas en sommigen kun je tevens als box gebruiken.

Kids Travel Service verhuurt een aantal reistentjes die in dit artikel genoemd worden, kijk helemaal onderaan deze pagina voor de verhuurprijzen van een lichtgewicht reisbed.

Nomad Kids Travel Bed

Dit reistentje van Nomad bestaat uit een polyester tentje en twee aluminium boogstokken. Het tentje weegt slechts 1750 gram, en is opgevouwen 51 x 15 cm. De fijne isolerende self inflatable matras kun je er apart bij aanschaffen, voor de veiligheid kun je deze in de dubbele bodem schuiven. Het reistentje is in enkele minuten op te zetten, en zowel aan de bovenkant als aan de voorkant te openen. De uitstekende poten zorgen ervoor dat het tentje niet om kan vallen. Hierdoor kun je het Nomad Kids Travel Bed ook prima als box of speelplek gebruiken. Onze uitgebreide review met veel foto’s kun je hier lezen. Wij gebruiken het Nomad tentje zelf inmiddels zes jaar en zijn er heel blij mee. Vergelijk hier en hier de prijzen van het Nomad Kids Bed.

 • Gewicht: 1750 gram (zonder matras)
 • Afmeting in tas: 55 x 13 cm
 • Afmeting opgezet (cm): 118 lang x 68 breed x 75 hoog
 • Matrasje Kids Mat 3.8: afmeting 122 x 60 x 3,8 cm, gewicht 750 gram, afmeting opgerold 60 x 11 cm
 • Adviesprijs tentje incl matje: € 169,95
 • Adviesprijs los matje: €39,95
Nomad Kids Travel Bed
Nomad Kids Travel Bed: heel licht en compact mee te nemen

Phil & Teds Traveller T4

Het Australische merk Phil & Teds staat bekend om de kwalitatief uitstekende outdoor artikelen voor kinderen, zoals rugdragers en kinderwagens. De Traveller van Phil & Teds is wat ons betreft het beste lichtgewicht reisbed. De Traveller T4 is het nieuwste model en sinds 2017 verkrijgbaar. Dit reisbedje is door de rechte wanden en stevige pootjes heel goed te gebruiken als box. Eén zijkant kan volledig open geritst worden, en als je de sun cover als bovenkant erin ritst is het bedje ook een fijne muggenvrije slaapplaats. De sun cover en een wieginzet zijn optioneel verkrijgbaar. De Traveller heeft tien aluminium stokken waarmee je het frame in elkaar zet. Het opzetten duurt ongeveer vijf minuten. De instructievideo kun je hier bekijken. Het is een kwalitatief heel goed bedje, licht van gewicht en compact. Bekijk hier de actuele prijs van de Traveller T4.

 • Gewicht: 2,8 kg
 • Afmeting in tas: 65 x 20 x 20 cm
 • Afmeting opgezet  (cm): 117 lang x 63 breed x 79 hoog
 • Afmeting matras: 98 x 57 cm
 • Adviesprijs: €179,00
Phil teds Traveller T4
Phil & Teds Traveller T4

Deryan Travel Cot

De Deryan Travel Cot is één van de meest gebruikte reisbedjes in Nederland, omdat hij erg voordelig is en supersnel op te zetten. Het tentje heeft geen stokken, maar wordt door middel van een pop-up principe snel uitgevouwen. Er zijn twee verschillende afmetingen van de Travel Cot verkrijgbaar, een babyversie en een peuterversie. Beide versies hebben een dubbele bodem waar het opblaasbare matrasje in geschoven kan worden. De stof is 50% UV werend en de zijkant is voorzien van muggengaas. Het Deryan reisbedje heeft geen dwarspoten zoals de bovenstaande reistentjes, en is daardoor iets minder stabiel. Een dreumes of peuter die rechtop gaat staan kan met het tentje omvallen, daarom mag je hem nooit bovenop een bed zetten. De Deryan Travel Cot tentjes hebben geen opening aan de bovenkant, en kun je dus niet als box gebruiken. Deryan heeft wel de Peuterbox in het assortiment. Met een gewicht van 4 kg en een afmeting van 80 x 45 x 13 cm  (ingepakt) vinden we deze echter niet meer bij de lichtgewicht en compacte reisbedjes horen.

Deryan Travel Cot Baby (0 – 2 jaar)

 • Gewicht: ca. 2 kg (inclusief opblaasbaar matras)
 • Afmeting in tas: 36 x 36 x 13 cm
 • Afmeting opgezet (cm): 120 lang x 75 breed x 45 hoog
 • Adviesprijs: €59,00

Deryan Travel Cot Peuter (0 – 4 jaar)

 • Gewicht: ca. 3 kg (inclusief opblaasbaar matras en slaapzak)
 • Afmeting in tas: 45 x 45 x 13 cm
 • Afmeting opgezet (cm): 136 lang x 84 breed x 62 hoog
 • Adviesprijs: €79,00
Deryan Travel Cot baby
De Deryan Travel Cot baby, in enkele seconden op te zetten

BabyBjörn Light reisbed

Het BabyBjörn Light reisbedje heeft net als het Phil & Teds bedje zijkanten van volledig transparant gaas.Het bedje is heel snel op te zetten. Helaas is het bedje ingeklapt best groot en zwaar, waardoor je hem niet mee kunt nemen in een backpack. De matras is bij het bedje inbegrepen, en passende hoeslakens zijn los verkrijgbaar. Het BabyBjörn bedje heeft geen opening aan de zijkant, en ook geen bijpassende bovenkant om het bedje af te sluiten en je kindje mugvrij te laten slapen.

 • Gewicht: 6 kg
 • Afmeting in tas: 49 x 60 x 14 cm
 • Afmeting opgezet  (cm): 112 lang x 64 breed x 82 hoog
 • Afmeting matras: 105 x 60 x 4 cm
 • Adviesprijs: €249,00
BabyBjorn light reisbed
BabyBjörn light reisbed

Het beste lichtgewicht reisbed

Je bent vast benieuwd welk reisbedje wij het beste vinden. Maar dat is lastig te zeggen! Zoals je hierboven kunt zien heeft elk tentje zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel de Deryan Travel Cot tentjes veruit de goedkoopste zijn en het snelst op te zetten, gaat onze voorkeur toch uit naar het Nomad Kids Travel Bed en de Phil & Teds Traveller vanwege de kwaliteit en het gewicht. De reisbedjes van Nomad, Phil & Teds en BabyBjörn voldoen ook aan alle Europese veiligheidseisen, en de Phil & Teds bedjes zelfs ook aan de strenge Australische en Amerikaanse eisen. Over de Deryan tentjes hebben we geen informatie over de veiligheidseisen kunnen vinden.

De Phil & Teds Traveller is het meest stabiel en heeft rechte zijkanten, maar is minder snel op te zetten en minder compact op te bergen dan het Nomad Kids Travel Bed. Het Nomad bedje is het makkelijkst aan de zijkant van een backpack vast te snoeren als je gaat rondreizen. Onze conclusie: voor backpacken/rondtrekken is de Nomad Kids Travel Bed de winnaar. Voor gebruik op de hotelkamer of camping adviseren we de Phil & Teds Traveller. De Deryan is handig voor een nachtje logeren als je geen box nodig hebt.

Lichtgewicht reisbed huren

Wij hebben de volgende reisbedjes beschikbaar voor de verhuur:

 • Deryan Travel Cot Peuter + Deryan matrasje
 • Nomad Kids Travel Bed + Nomad Kids Mat 3.8 matrasje
 • Phil & Teds Traveller T4 + opblaasbaar matrasje + sun cover + twee passende hoeslakens

De reisbedjes worden verhuurd inclusief opbergtas en opblaasbaar slaapmatje. Een slaapzak is niet inbegrepen.

Tarieven huren

 • 1 t/m 14 dagen €35,00
 • 15 t/m 21 dagen €45,00
 • 22 t/m 28 dagen €50,00
 • Langer: op aanvraag

Borg: €100,00. Prijzen zijn exclusief verzendkosten met PostNL.  Ophalen van een reisbedje in Deventer is ook mogelijk.

Reserveren

Wil je een lichtgewicht reisbed reserveren voor je vakantie? Stuur dan een email naar info@kidstravelservice.nl en vermeld duidelijk welk product je wil huren en wanneer je vertrekt en terugkomt. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen bericht of het reisbedje in die periode beschikbaar is.

Meer lezen over slapen op vakantie

2 comments

 1. Chantal Gernette

  Ik mis in dit overzicht nog een bedje.

  Deryan heeft ook nog de peuterbox bedjes, die zijn bijna hetzelfde als de bedjes, maar dan met een lichtgewicht aluminium frame erbij. Je kunt dus of het tentje meenemen of het tentje met stokken. Bovenkant ook open te ritsen.

  Wij hadden eerst een gewoon deryan peuterbedje, maar ons zoontje ligt graag tegen de randen van zijn bedje en draait nogal veel. De peuterbox hebben we 3 weken gebruikt tijdens onze vakantie in een camper en werkte prima. De stokken paste net in onze koffer.

  • Bedankt voor je reactie. Het overzicht is inderdaad niet compleet, er zijn nog meer lichtgewicht boxen en campingbedjes, maar we hebben in dit artikel de meest compacte en lichte reisbedjes besproken. We kennen de Deryan peuterbox, maar vinden hem vergeleken met de andere lichtgewicht reisbedjes vrij groot en zwaar, en meer een box dan een bedje. De verpakking is 80 x 45 x 13 cm en daardoor is hij niet zo makkelijk mee te nemen als je gaat backpacken of rondreizen. De vier genoemde modellen vinden wij dan een betere optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.