Autostoel huren vliegtuig

Britax autostoel voor gebruik in het vliegtuig

Een autostoel is de meest veilige en comfortabele plek voor je kindje om in te zitten in het vliegtuig. Zeker tijdens lange vluchten kan je kindje lekker zitten en slapen in een eigen stoel. Bovendien heb je dan meteen een autostoel bij je om tijdens je vakantie te gebruiken in de huurauto. Bij een autohuurbedrijf in het buitenland betaal je gemiddeld zo’n €7,50 per dag voor een autostoeltje!

Helaas zijn de meeste Nederlandse autostoelen niet geschikt om mee te nemen in het vliegtuig: ze zijn te breed, hebben geen vliegtuigkeurmerk of kunnen niet veilig met de heupgordel in het vliegtuig vastgezet worden. Zie ook ons uitgebreide artikel over dit onderwerp. Daarom geven we je graag informatie over een veilige groep 1 autostoel die wél mee mag en kan in het vliegtuig: de Britax Römer Eclipse.

Britax Eclipse autostoel
De fijne Britax Eclipse autostoel met ligstand en TÜV keurmerk

Over de Britax Römer Eclipse autostoel

De Eclipse is een voorwaartse autostoel in groep 1, geschikt voor kinderen tussen de 9 en 18 kg. Hij kan zowel met de 2- als 3-puntsgordel bevestigd worden, waardoor hij in de auto én in het vliegtuig veilig vast staat. De Eclipse is daardoor ook een ideale autostoel in oldtimers en campers die geen driepuntsgordel hebben.

De Römer Eclipse is door de Duitse TÜV goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig. Dit TÜV keurmerk wordt door bijna alle vliegtuigmaatschappijen wereldwijd erkend.

Als je de Römer Eclipse autostoel in het vliegtuig wil gebruiken raden we je aan om de aanvullende vliegtuigset van Britax aan te schaffen. Deze set bestaat uit een speciale gordelverkleiner en een certificaat. Dit certificaat is een sticker met het TÜV goedkeuringsnummer speciaal voor de Eclipse dat op de achterkant van de autostoel zit. De gordelverkleiner is een rode metalen clip heb je soms nodig om de autostoel goed met de vliegtuiggordel vast te kunnen zetten, omdat de gesp van de vliegtuiggordel in sommige gevallen precies achter de autostoel uit komt.

Autostoel huren

De Römer Eclipse autostoel is bij ons te huur voor je vakantie, inclusief de vliegtuigset en instructie. Lees hier hoe je een reserveringsaanvraag plaatst. We raden aan om in de schoolvakanties op tijd te reserveren.

Let op: wij versturen de autostoel niet per post vanwege het grote formaat van de doos. De autostoel is op afspraak op te halen in Deventer.

Je kindje moet natuurlijk wel een eigen zitplaats in het vliegtuig hebben als je de autostoel tijdens de vlucht wil gebruiken. Het gebruik van de autostoel moet je ook altijd melden via de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij.

huren autostoel Eclipse

Autostoel kopen

De Römer Eclipse autostoel is helaas niet meer nieuw verkrijgbaar. Het is een ouder model autostoel die geen i-Size keurmerk heeft, zoals bij nieuwe stoelen nu verplicht is. Tweedehands is deze autostoel nog wel verkrijgbaar. Wij hebben jaren geleden een voorraad autostoelen gekocht waardoor wij deze kunnen verhuren, we vervangen de autostoel na maximaal twee jaar gebruik.

Let op, je kindje moet natuurlijk wel een eigen zitplaats in het vliegtuig hebben als je de autostoel tijdens de vlucht wil gebruiken. Het gebruik van de autostoel moet je ook altijd melden via de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij.

Specificaties Römer Eclipse autostoel

  • Europees keurmerk ECE R44/04
  • Door TÜV gecertificeerd voor gebruik in vliegtuigen
  • Gewicht: 7 kg
  • Afmetingen (L x B x H) ca.: 64 x 44 x 58 cm
  • Eenvoudig te installeren met 2- of 3-puntsgordel in auto of vliegtuig
  • Fijn 5-punts-gordelsysteem om je kind vast te zetten
  • Bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen
  • Makkelijk in meerdere standen te verstellen
  • Zachte afneembare en wasbare bekleding

Meer lezen over vliegen met kleine kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.