Herfst schatkist eierdoos

Herfstschatten in een eierdoos

Deze zomer plaatsten wij een DIY eierdoos-schatkist voor kleine natuurspeurneuzen. Heeft jouw kind er leuk mee gespeeld? Dan moet je zeker deze herfstversie ook maken! Eikels, bladeren, dennennaalden: het mag allemaal verzameld worden in deze schatkist.

Herfst schatkist eierdoos
Printen, plakken en klaar is je schatkist!

Is jouw kind ook een enorme verzamelaar in het bos? Mijn peuter wel. Bakken vol eikels, kastanjes en bladeren zwerven hier al door de woonkamer. De volgende keer nemen we daarom de eierdoos-schatkist mee naar het bos. Die is lekker snel vol, dus blijft het verzamelen (hopelijk) beperkt. En het leuke is: de eierdoos is snel vol. Je kind kan dus geen kilo’s eikels of kastanjes meenemen in zijn broekzakken.

schatkist herfst eierdoos
De eerste schatten zitten al in de eierdoos

Hoe maak je de herfstschatkist?

Het maken van de herfstschatkist is heel makkelijk: neem een grote lege eierdoos (voor 10 eieren), print de PDF en plak hem bovenop de eierdoos. Hier kun je gratis de printable van de schatkist downloaden om te printen: Herfstschatten in een eierdoos (PDF). Je kunt de naam van je kind op de zijkant van de eierdoos schrijven, dan heeft ieder kind zijn eigen schatkist. Ook leuk: hou een wedstrijdje wie het eerst de schatkist vol heeft. Veel plezier in het bos!

Meer lezen over wandelen met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.