Heksendoorn winactie
Heksendoorn winactie

Griezelen in Heksendoorn + WINACTIE

Afgelopen zomer hebben wij met onze peuter J. van drie jaar een heerlijke dag gehad in Avonturenpark Hellendoorn. We hoefden daarom ook niet lang na te denken over de uitnodiging om in oktober weer een dagje naar Hellendoorn te komen. De hele maand oktober is het Avonturenpark namelijk voor de 15e keer omgetoverd in Heksendoorn, een themapark in Halloween sferen.

Als ik J.  ’s ochtends vertel dat we die dag naar een park vol heksen en vogelverschrikkers gaan wil ze echt niet mee. “Heksen zijn niet leuk, IK WIL NIET!” Tja voor een driejarige geen vreemde reactie. Gelukkig draait ze helemaal bij als ik haar vertel over de superglijbaan, de vliegtuigen en natuurlijk Kareltje en Jasmijn die ook in het park zijn.

Heksendoorn winactie
Op de foto bij de ingang van Heksendoorn

Park in Halloween sferen

Bij de ingang van Heksendoorn zien we meteen hoe mooi het park deze maand versierd is. Overal staan hooibalen, pompoenen, vogelverschrikkers en andere Halloween-versieringen. Wat ziet dit er leuk uit! We bekijken de planning en besluiten ‘s middags pas naar de nieuwe show van Kareltje en Jasmijn te gaan.

Heksendoorn

We beginnen ons bezoek eerst rustig in Dreumesland met de Vliegende Hollander (vliegtuigjes), de monorail en de oldtimers. Deze zijn, net als de meeste andere attracties in Heksendoorn, prima geschikt voor peuters en kleuters. De attracties in Dreumesland zijn speciaal voor de allerkleinsten tot 1.20 meter. Hoewel het een prachtige zonnige dag is hoeven we nergens in de rij te staan, het is lekker rustig in het park. De medewerkers in Dreumesland zijn verkleed als vogelverschrikkers. Helemaal passend bij het thema, maar zeker niet te eng voor de kleintjes.

Heksendoorn
Vogelverschrikkers in Dreumesland

Griezelen in de Griezel Grot

Eén van de speciale Halloween attracties deze maand in Heksendoorn is de Griezel Grot. Voor €1,- kun je een kaartje kopen voor dit spookhuis. Ik had al gelezen dat de Griezel Grot niet geschikt is voor kinderen onder de 8 jaar, dus man en peuter vermaken zich even bij de vliegende olifanten en een boottocht in het Jungle Monster. En ik, de held, mag het spookhuis in…

Griezel Grot Heksendoorn
Durf jij het spookhuis in?

De Griezel Grot is een ondergronds gangenstelsel waar je met twee tot vijf personen tegelijk door heen wandelt. In de wachtrij wordt al druk gespeculeerd hoe spannend het binnen zal zijn. Net op het moment dat ik wil zeggen dat ik nog niemand hard heb horen gillen komt er een tiener door de ingang weer naar buiten gerend. Lijkbleek en met tranen over de wangen strompelt ze tussen de wachtende mensen door. Twee meisjes achter mij van een jaar of 11 oud vragen of ze met mij mee mogen lopen omdat ze het toch wel eng vinden. Nou ik ook! Even later loop ik met twee meiden aan mijn arm de pikdonkere kelder in. Ik ga er niet teveel over verklappen, maar ik was na afloop heel blij dat ik niet alleen hoefde. Mijn hartslag was na 20 minuten pas weer een beetje normaal. Ik sprak andere bloggers de het wel mee vonden vallen, maar die hadden geen twee doodsbange meisjes bij zich. De Griezel Grot was wel echt goed gemaakt en zeker een aanrader voor mensen die van spookhuizen houden. Zou jij het aandurven?

Griezel Grot Heksendoorn
Help ik moet de Griezel Grot in…

Dikke pret en natte kleren in de attracties

Na de lunch gaan we het park verder verkennen. Mijn peuter geniet volop in de super glijbaan, Sungai kalimantan wildwaterbaan en Dombomolen. In de Wildwaterbaan is dit keer mijn peuter de gelukkige die een enorme plens water over haar broek krijgt. Gelukkig heb ik een setje droge kleren voor haar meegenomen. De kinderachtbaan Dondersteen wil ze vandaag niet in. Jammer voor papa die wel zin heeft in actie. Hij gaat daarom zonder ons twee keer in de Tornado en in de Wild Waterval.

Wildwaterbaan Heksendoorn
Ook de Wildwaterbaan is mooi aangekleed in Halloween sferen

Kareltje en Jasmijn en de trollenkamer

Mijn peuter vind Kareltje en Jasmijn de allerleukste show in het park. En ik moet toegeven, de acteurs doen het ontzettend goed en ook wij genieten hier echt van. Kareltje is al weer 12,5 jaar te zien in Avonturenpark Hellendoorn. Tijdens de voorstelling ‘Kareltje en Jasmijn en de trollenkamer’ gaan Kareltje en Jasmijn samen naar het zwembad in het hotel. De lieve heks Odelia komt ook op bezoek, maar komt door een foutje van Kareltje komt ze terecht in de trollenkamer. Als Kareltje en Jasmijn haar willen redden gaat het helemaal mis, en moeten de kinderen helpen. De show is, mede door het harde volume en de heks, best spannend voor mijn peuter. Ze zit dan ook wat angstig bij papa op schoot, soms met haar handen op haar oren. Maar ze geniet stiekem volop en heeft het vast nog weken over de voorstelling. Gelukkig mag ze na afloop even knuffelen en op de foto met Jasmijn.

Kareltje en Jasmijn
Kareltje en Jasmijn gaan zwemmen
Kareltje en Jasmijn
Mijn peuter mag na afloop met haar helden op de foto!

Maïsdoolhof en glijbanen

Aan het eind van de middag wandelen we nog door het maïsdoolhof en gaan we laserschieten in de Discovery Club. Daarna is mijn meisje klaar met de attracties, en wil ze alleen nog maar van de glijbanen in de grote speeltuin van Dreumesland. Torens klimmen, over touwbruggen lopen en héél hard naar beneden glijden, ze vindt het geweldig. Met een paar natte schoenen – dat jongetje ging ook in het water staan mama – rijden we tegen sluitingstijd naar huis.

Speeltuin Heksendoorn

WINACTIE

* deze winactie is afgelopen *

Wil jij in de herfstvakantie ook griezelen in Heksendoorn? Wij mogen vier entreekaarten weggeven! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Like Kids Travel Service op Facebook   én
 2. Vertel hieronder en/of op Facebook waarom jij de kaarten wil winnen en met wie je naar het park wil. Twee keer reageren is twee keer kans!

Je kan meedoen t/m dinsdag 13 oktober 2015. ’s Avonds maken we dan de winnaar bekend op onze Facebookpagina. Niet gewonnen? In verschillende steden lopen komende week heksen rond die kortingsbonnen of vrijkaartjes voor Heksendoorn uitdelen. Je kunt deze heksen nog zoeken op 10 oktober in Apeldoorn en op 15 oktober in Deventer.

We verzoeken je om deze winactie niet aan te melden bij prijsvraagwebsites, dat stellen we niet zo op prijs. Lees ook even de voorwaarden van onze winacties.

4 comments

 1. Ik zou deze prijs zeer graag winnen voor mijn gezin! Onze zoon van 3 is helemaal weg van halloween. Spoken, heksen, pompoenen niks te gek. Ik denk dat Heksendoorn een droom zou zijn die uitkomt. En dan nemen we graag zijn neefje Gijs mee en maken we er een fantastische dag van. Zelf dit uitstapje maken is financieel onmogelijk momenteel dus het zou een zeer welkome prijs zijn. Duimen!

 2. Wij zouden deze prijs heel graag winnen!
  Sam is dit schooljaar begonnen in groep 1 en dit wordt dus zijn eerste schoolvakantie. Sam is gek op wildwaterbanen en barst van de fantasie dus heksen en spanning is wel aan hem besteed!
  Papa, mama en kleine broertje Bob gaan natuurlijk graag mee!

 3. Dat ziet er goed uit daar in Hellendoorn, we proberen ieder jaar wel naar Hellendoorn te gaan… Het is voor ons ook bijna het dichtsbijzijnde pretpark in de buurt en het is er altijd goed & leuk vertoeven.. Zowel voor ons als voor de kids…. Halloween komt steeds meer naar nederland, wat ik best wel leuk vind.. zelf zit ik in een organisatie om ook een leuk halloweenfeest op te zetten bij ons in het dorp…. Een leuke dag voor de kids, en ondertussen zelf ff ideeen op doen voor ons eigen feest! Ik doe heeel erg graag mee voor deze kaartjes!! 😀 Helaas geen heksen in de buurt om kaartjes uit te delen hier, ik ga vast duimen voor de kids! 🙂
  Alvast een fijn weekend, en natuurlijk jullie facebookpagina ook een like!
  Groetjes van ilsiee

 4. Pompoenen, heksen, reuzenspinnen,
  wij willen deze kaartjes winnen.
  Bezemstelen en vampieren,
  daarmee zouden jullie ons erg plezieren.
  Hopelijk werkt deze toverspreuk,
  want griezelen met ons gezin en Heksendoorn lijkt ons super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.