Uppels kinderhandschoen

Getest: Uppels, kinderhandschoenen die niet uit gaan

“Help! Heb jij tips voor kinderhandschoenen die niet uit gaan? Mijn zoontje van 1,5 jaar trekt zijn wanten uit, en gaat vervolgens hard huilen dat zijn handen zo koud zijn. Ducttape lijkt me niet zo kindvriendelijk…”.  Deze vraag kregen wij in een koude winterweek van één van onze lezers. We hadden wel eens gehoord van Uppels, kinderhandschoenen die niet uit gaan. Dit is de ideale gelegenheid om ze te testen!

Ben jij benieuwd of er echt kinderhandschoenen bestaan die je kindje niet uittrekt? Lees dan vooral deze review van de Uppels wanten door Froukje en haar dreumes.

Over de Uppels kinderhandschoenen

Wat zijn Uppels eigenlijk? Uppels zijn kinderhandschoenen (wanten) die gemaakt zijn voor de allerkleinsten, tot en met drie jaar. Ze hebben een lange gebreide sleeve (mouw) waardoor ze veel beter blijven zitten dan gewone wanten.

Je kindje kan de handschoenen niet zelf uittrekken. Het resultaat? Warme handjes voor je kindje én geen frustratie meer bij ouders om de handschoenen elke minuut opnieuw aan te trekken.

Uppels zijn bedacht door Twan, een fanatieke snowboarder. Toen hij zijn zoontje Binck meenam naar de sneeuw heeft zijn moeder de eerste versie van Uppels gemaakt van wanten en een paar sokken. En daaruit is de handige kinderhandschoen ontstaan die je kindje niet uit kan trekken. Simpel en doeltreffend, precies zo’n product waarbij je je afvraagt waarom je dit niet zelf bedacht hebt voor je eerste wintersport met kinderen.

Hoe trek je de Uppels wanten aan?

De sleeve van de wanten doe je onder de kleding van je kind, tot aan de elleboog. Daarna trek je de mouw van de trui of shirt over de sleeve heen tot aan de handschoen. Het klittenband sluit je over de pols zodat de handschoen mooi aansluit. Dan pas doe je de jas van je kindje aan, en je kindje is klaar voor de kou. De Uppels wanten worden geleverd met een heel duidelijke instructie.

Uppels kinderhandschoen

Uppels wanten peuter

 

En hoe bevallen de Uppels in de praktijk?

Al na een dag nadat Froukje de Uppels van ons kreeg om te testen kregen we al een blij berichtje met een foto. “Een hele fietstocht met wanten aan!”

Iedere ouder die de frustratie kent van kindjes met koude handen weet wat een fijn moment dit is. Onze lezer Froukje is moeder van drie kinderen en HypnoBirthing docent bij Rock Your Birth. Zij heeft de wanten ruim twee weken voor ons getest met haar zoontje C. van 1,5 jaar oud. We ontvingen van haar de volgende review.

“De Uppels bevallen heel erg goed. Aan het begin was mijn zoontje een beetje boos. Maar nu hij geaccepteerd heeft dat hij de wanten niet uit krijgt laat hij het. En we hebben nu juist het tegenovergestelde…

Ik wilde C. tijdens het wandelen een appel geven. Ik mocht alleen de handschoenen écht niet uit doen van hem. Hij wilde niks anders dan de appel knuffelen, mét de handschoenen aan. En zo is hij dus in slaap gevallen.”

We vroegen Froukje of de wanten makkelijk aan en uit te trekken zijn.

“Nou… je moet dus eerst de kleding omhoog schuiven, tot aan de elleboog. Dat is in het begin wel wat gedoe maar uiteindelijk snel gedaan. Bij strakkere kleding is het wel lastiger, maar daar trek ik de sleeve over de kleding heen. Dan blijft het ook wel goed zitten. De jas gaat erover heen, het bandje over de pols dicht en klaar. Het uittrekken gaat heel makkelijk, je trekt gewoon aan de handschoen.”

“Even snel de handschoenen aan en uit doen is wel lastiger, want dan moet de jas weer uit. Maar ja, iets ‘even snel’ doen werkt toch al niet met een dreumes toch?”

De kleine tester draagt de Uppels nu nog met zijn vuistje volledig in de wanten, dus niet met zijn duimpje in de duim. Over een jaar zal dat vast anders zijn, en dan passen de wanten zeker nog.

Zijn de Uppels kinderhandschoenen een aanrader?

Froukje is na twee weken testen enorm tevreden. Na een lange periode waarbij C. zijn wantjes altijd uit trok en huilde door de koude handen, is dat nu anders. “Hij heeft de Uppels helemaal in zijn systeem opgenomen. Naar buiten gaan is de handschoenen pakken. Ik kan me ook voorstellen dat ze op wintersport heel fijn zijn. Met de sleeve zijn de armen lekker warm en bij een valpartij in de sneeuw gaan de handschoenen niet uit.”

De leidsters van het kinderdagverblijf zijn ook heel enthousiast, dat zegt genoeg toch?

Froukje heeft ons in ieder geval overtuigd. En daarbij zijn de Uppels een stuk beter dan oplossingen met Ducttape, én ze zijn betaalbaar.

Praktische informatie

Uppels zijn verkrijgbaar in één maat en alleen in de kleur zwart. Ze passen als de hand van je kindje, gemeten van de pols tot aan het puntje van de middelvinger, maximaal 10 cm is.

De Uppels zijn gemaakt van waterafstotend nylon en zijn waterproof, ademend en winddicht. Ideaal tijdens koude dagen of spelen in de sneeuw.

Waar bestellen?

De Uppels wanten voor kinderen t/m drie jaar zijn met korting te bestellen op de website van Uppels. Je kan ze ook bestellen bij Bol.com of Amazon. De adviesprijs is €28,75.

Uppels kinderhandschoenen

 

Meer lezen over wintersport met kinderen

Voor deze review heeft Uppels ons een set wanten toegestuurd. De dreumes C. was volledig vrij om zijn eigen mening over de wanten te vormen, en hij is dol op zijn nieuwe wanten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.