sneeuwstep

Opklapbare sneeuwstep van Decathlon | REVIEW

Het is winter, tijd voor sneeuwpret! Maar welk product is nou het leukst om mee van de helling af te sleeën? Een houten slee, een kunststof schotel of een sneeuwscooter? Wij testten enkele jaren geleden de opvouwbare sneeuwstep van het merk Stiga (gekocht bij Decathlon) in de Oostenrijkse sneeuw. Lees hier de review met onze ervaringen.

sneeuwstep

Wat is de Snow Kick sneeuwstep?

De Snow Kick van het merk Stiga is een stevige metalen stuntstep met skietjes voor kinderen vanaf vijf jaar, waarmee je kunt glijden, steppen en stunten in de sneeuw. Sneeuwpret gegarandeerd! Het stuur van de step is opvouwbaar waardoor je hem gemakkelijk meeneemt op wintersport.

De opvouwbare Snow Kick sneeuwstep werkt eigenlijk net als een gewone kinderstep, maar dan met korte skietjes onder het plankje in plaats van wielen. Bochten maken doe je door opzij te hangen of te sturen. Om te remmen ga je dwars op de helling staan, net als bij skiën, of je springt van de step af. Onderstaand promotiefilmpje laat heel mooi zien wat je met de sneeuwstep kunt doen.

Voor welke leeftijd is de sneeuwstep geschikt?

Volgens de informatie op de website van Decathlon is de sneeuwstep geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Dat lijkt ons een goede indicatie. Wij hebben de sneeuwstep getest met een 5- en 6-jarige en die konden er prima mee overweg. Door de maximale belastbaarheid van 50 kilo kan de sneeuwstep gebruikt worden tot kinderen ongeveer 14 jaar oud zijn (gebaseerd op een gemiddeld gewicht van een 14-jarige).

Specificaties van de Stiga Snow Kick sneeuwstep

  • gewicht 2,5 kg
  • maximale belastbaarheid: 50 kg
  • afmeting ingeklapt: 93 cm lang / 11,5 cm breed  / 22 cm hoog
  • afmeting in de doos (ongemonteerd): 60 x 16 x 12 cm
  • in hoogte verstelbaar stuur
  • materiaal step: 100% staal
  • materiaal skietjes: kunststof

Als je het stuurtje van de sneeuwstep inklapt kun je hem compacter meenemen. Toch is het dan met 93 cm lengte nog steeds geen mini pakketje. Toen we de skietjes onder de step gemonteerd hadden viel het formaat (93 cm!) ons op het eerste gezicht wat tegen. Zelf met het stuur ingeklapt is de step maar iets kleiner dan een gemiddeld campingbedje.

Monteren van de Stiga Snow Kick

De sneeuwstep wordt als bouwpakketje geleverd in een doos. Er zit een imbussleutel bij om de kunststof skietjes en het stuur op het onderstel te monteren. Ik had de step thuis binnen vijf minuten in elkaar gezet, het ging heel gemakkelijk. De step is in de doos redelijk compact (60 cm), maar wij vonden het prettig om hem thuis alvast te monteren en de kartonnen doos thuis te laten.

sneeuwstep Decathlon

Onze ervaring met de opvouwbare sneeuwstep

Onze dochter heeft de sneeuwstep bijna elke dag gebruikt na haar skilessen. Ze gleed er heel soepel mee van de helling af, en sturen ging ook direct zonder problemen. Bij de eerste afdaling hoorden we haar hard roepen “help hoe moet ik remmen?!” maar dat had ze snel genoeg door. Gewoon eraf springen, heel makkelijk en veilig. Door de warme temperaturen tijdens onze wintersportweek was de oefenpiste erg papperig. Daardoor gingen sleetjes en de sneeuwstep niet erg hard naar beneden, maar hard genoeg om te oefenen. Steppen op het vlakkere deel van de piste lukte de eerste dag prima, met later in de week niet meer door de zachte sneeuw.

Het bergop lopen met de step vond onze 6-jarig nog wel wat lastig. Ze probeerde hem aan het stuurtje omhoog te trekken maar de step viel dan vaak om. Daardoor sleepte hij overdwars door de sneeuw omhoog, dat was best zwaar. We hebben haar daarom af en toe geholpen om de step bovenaan de oefenpiste te zetten, of ze tilde hem samen met een vriendinnetje. We zagen laten later pas in het promotiefilmpje dat je de step beter over je schouder kunt dragen.

Onze dochter heeft heel veel plezier gehad van de sneeuwstep en vond het veel leuker dan een gewone slee. Met de sneeuwstep kun je namelijk bochten maken en over kleine schansen in de sneeuw heen springen. Het is echt een leuke stuntstep waar je veel meer mee kan dan alleen glijden. Volgend jaar gaat hij zeker weer mee op wintersport. En dan maken we ook meer foto’s en filmpjes, nu ging dat wat lastig door een slapende peuter ‘s middags…

Waar moet je aan denken als je de sneeuwstep gebruikt?

De Snow Kick sneeuwstep gebruik je op een besneeuwde helling, zonder ijzel. Zorg voor goede warme skikleding, zoals een skipak. Vergeet ook je skibril en handschoenen niet. Wij raden je aan om een skihelm te dragen als je op een skipiste met de step naar beneden gaat. Niet alleen omdat je kind zelf hard tegen een boom of paal aan kan botsen, maar ook omdat andere wintersporters kunnen vallen en je kind met hun snowboard of ski kunnen raken.

Je kunt niet met skischoenen op de step aan. Door de kunststof onderkant van een skischoen glij je meteen van het ijzeren plankje van de step af. Draag daarom snowboots of winterschoenen met een goed profiel. Gaiters (overschoenen) zijn handig om te voorkomen dat je sneeuw in je schoenen krijgt.

Sneeuwstep maken van een stuntstep

Heeft je kind al een stuntstep? Dan kun je daar eenvoudig een sneeuwstep van maken met een losse set glijders van Decathlon. Je haalt de wielen dan van je step af, en monteert de sneeuwglijders eronder. Dit is veel voordeliger dan een Snow Kick kopen, en het scheelt je opbergruimte.

Sneeuwstep kopen

De Snow Kick sneeuwstep van het merk Stiga is niet meer te koop bij Decathlon, maar nog wel op Bol.com en Amazon.nl

De sneeuwstep is verkrijgbaar in de kleuren blauw en geel/groen.

Meer lezen over wintersport met kinderen

Dit artikel is niet gesponsord, wij kochten de sneeuwstep in 2019 zelf bij Decathlon. Het artikel bevat wel affiliatelinks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.