Met de trein naar Oostenrijk, Berlijn of Londen

Het is steeds populairder om met de trein op vakantie te gaan voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Berlijn of Londen. Wij reizen zelf al jarenlang alleen maar met de trein naar deze bestemmingen voor werk. Het is relaxter en veel duurzamer dan met een vliegtuig, en je ontloopt de chaos op de vliegvelden. Wil jij met de trein naar Oostenrijk, Berlijn of Londen? Wij tippen de leukste acties voor een wintersport of stedentrip.

Met de ski nachttrein naar Oostenrijk

Wil je met de nachttrein op wintersport naar Oostenrijk? Heerlijk zonder files, winterbanden én duurzaam reizen, steeds meer Nederlandse gezinnen doen het. Vanaf 2022 kun je met de TUI Ski Express zonder overstappen naar de wintersportgebieden reizen.
Van 23 december 2022 tot eind maart 2023 vertrekt er iedere vrijdag een TUI Ski trein naar Oostenrijk. Je slaapt in een gedeelde of privé slaapcoupé, er zijn verschillende opties.

Je kunt een compleet pakket boeken met accommodatie en skipas, of alleen een treinticket. De TUI Ski Express is te boeken via reisbureau’s of de TUI website.

Met de gewone ICE trein naar Oostenrijk

Vanaf half oktober zijn de treinkaarten van Deutsche Bahn weer te koop om naar Oostenrijk te gaan. Niet met de Nightjet of Ski Express,  maar met de normale dienstregeling overdag en slechts enkele keren overstappen. Je koopt al een enkele reis vanaf €39,90 met vertrek vanaf Utrecht. Ideaal als je niet met de ski nachttrein wil, of voor een leuke stedentrip naar Wenen of Innsbruck.

De reistijd per trein naar Oostenrijk valt ons best mee. Als je bijvoorbeeld om 8.35 uur uit Utrecht vertrekt met de ICE, ben je (met 3x overstappen) om 17.15 uur al in Kirchberg in Tirol. Wist je dat je relatief voordelig kan upgraden naar de 1e klas? Voor zo’n lange treinreis vinden wij het de €15,- extra wel waard.

Trein naar Londen

 

Met de trein naar Londen

Wij zijn al tientallen keren met de trein naar Londen geweest voor werk, zowel met de EuroStar als via de Eurotunnel. Over de reis met de auto via de Eurotunnel naar Londen schreven we al eerder een uitgebreide blog.

Reis je zonder eigen auto? Dan boek je een treinkaartje met de Eurostar direct bij NS International.

Citytrip naar Berlijn met de trein

Ook naar Berlijn reisden we al meerdere keren met de ICE trein, zowel voor werk als een leuke stedentrip. De reis is lang maar heel relaxt, en als je op tijd boekt kun je heel voordelig met de trein door Duitsland.

In 2022 reisden we al drie keer met de ICE trein naar Berlijn. Ideaal om onderweg te kunnen werken en de reisgidsen alvast te lezen.

Stedentrip Berlijn trein