kartonnen stoomboot

Zie ginds komt de kartonnen stoomboot van Sinterklaas

Sinterklaas is weer aangekomen in Nederland. Niet met de stoomboot, maar met de Goedheiligman 1 vloog hij vanuit Spanje naar ons toe. Raar hoor, voor ons blijft de Pakjesboot toch echt de enige echte vervoermiddel van de Sint. Oh ja en Ozosnel natuurlijk! Onze kleuter wilde zijn kartonnen stoomboot wel uitlenen aan Sinterklaas, hoe lief is dat?

Een kartonnen stoomboot?

Ja wij hebben gewoon een eigen stoomboot in huis staan. De kinderen vinden het geweldig. We hebben de stoomboot nu twee jaar, en deze week hebben we hem weer van zolder gehaald. Onze kleuter speelt de hele dag ‘Piet Piraat’ in zijn Pietenpakje, en wil vooral veel cadeautjes verzamelen in zijn boot. Benieuwd hoe wij deze toffe stoomboot in elkaar gezet hebben? Je leest er alles over in deze blog!

KarTent stoomboot

Van tent naar stoomboot, hoe zit dat?

Bij een stoomboot van karton denk je vast niet meteen aan festivaltenten. Toch is dat precies waar de stoomboot van gemaakt is, een gerecyclede tent. Het bedrijf KarTent bedacht acht jaar geleden kartonnen festivaltenten, om het afvalprobleem op grote festivals op te lossen. Na een festival haalt KarTent de gebruikte slaaptenten weer op, om ze vervolgens te versnijden tot nieuwe producten voor in huis of kantoor. Van laptopstandaards en lampenkappen tot kattenmandjes en kinderspeelgoed. En tot deze stoomboot dus.

KarTent stoomboot
Van festivaltent naar duurzaam speelgoed

Een bouwpakket voor de stoomboot van Sinterklaas

De kartonnen boot wordt als bouwpakket geleverd in een grote doos (bewaar hem vooral voor een eigen knutselproject!). Er zit een duidelijke handleiding bij. Je hebt geen gereedschap of lijm nodig, de kartonnen uitsteeksels schuif je makkelijk in de uitsparingen. Ik had de stoomboot samen met de peuter in ongeveer 20 minuten helemaal in elkaar gezet.

stoomboot maken instructie

stoomboot van karton

stoomboot van Sinterklaas
Nog niet helemaal klaar, maar nu al leuk om mee te spelen!

 

De kartonnen stoomboot is groot genoeg om drie peuters in te laten spelen, of een groter kind en een peuter/kleuter. Wij hebben een krukje onder het bankje geplaatst zodat de kinderen er op kunnen zitten zonder dat het karton doorbuigt.

Handig om te weten over de stoomboot

  • De stoomboot is gemaakt van gebruikt karton, en je kunt hem zelf beschilderen
  • Hij is spatwaterdicht en lekker stevig
  • De KarTent stoomboot is 145 cm lang, 70 cm breed en 105 cm hoog
  • Er zit een extra kartonnen vlaggenlijn in het bouwpakket als reserve
  • Na de Sinterklaasperiode haal je de stoomboot weer uit elkaar en kun je hem opbergen

Versieren van de stoomboot

Je kunt de kartonnen stoomboot van KarTent natuurlijk in de originele kleur laten. Wij vonden het leuk om er een echte ‘Pakjesboot 12’ van de maken. Zwart met rood dus, en vrolijke vlaggetjes. De kinderen hebben alle randjes, vlaggetjes en de schoorsteen geschilderd. Met het grote zwarte vlak heb ik ze wel een handje geholpen.

 

kartonnen stoomboot versieren

kartonnen stoomboot versieren

 

Tips voor extra speelplezier met de stoomboot

Ik heb stapel lege kartonnen dozen (van tissues, schoenendozen etc) ingepakt in Sinterklaaspapier. Deze pakjes gebruiken de kinderen volop in hun rollenspel. Kleine pakjes kunnen ook door de schoorsteen van de stoomboot.

Voorin de stoomboot zit een grote kartonnen driehoek. Hier zetten de kinderen hun poppen en knuffels op, en dan varen ze met de boot tussen de haaien in de diepe zee. Door het ronde kajuitraam zoeken ze naar piraten Ze bedenken allerlei avonturen met de grote boot, heerlijk om te zien!

kartonnen stoomboot

 

KarTent stoomboot kopen

De stoomboot van KarTent is echt een aanrader als je kinderen nog in Sinterklaas geloven en je genoeg ruimte hebt in huis voor de grote stoomboot. Je kunt de stoomboot (en al die andere leuke kartonnen speeltenten) bestellen in de webshop van KarTent.nl.

Er is nu ook een heel grote versie van de kartonnen stoomboot verkrijgbaar voor o.a. basisscholen. Hier passen zeker tien kinderen in.

Show je eigen kartonnen stoomboot

Heb jij ook zo’n toffe stoomboot van KarTent gekocht? We vinden het leuk om jouw versie te zien! Tag ons en KarTent op social media via @Kidstravelservice en @Kartent_webshop.

 

Meer speelgoed van duurzaam karton

Het KarTent speelgoed van gerecycled karton is ideaal voor kinderen om zich creatief uit te leven. Versier bijvoorbeeld zelf je raket, poppenhuis en tipi met (duurzame) verf of krijt. Je kind leert intussen ook nog hoe leuk en belangrijk het is om afval te hergebruiken.

Meer inspiratie voor decembercadeau’s

 

Voor dit artikel ontvingen wij een stoomboot van KarTent (in 2020). Zoals je van ons gewend bent bevat deze blog 100% onze eerlijke mening, en wij zijn volledig vrij om onze eigen ervaring met dit product te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.