Draagzak vliegtuig baby

Jaaroverzicht 2017

Jaaroverzichten, eigenlijk vind ik er niks aan. Om te schrijven dan hè? Ik lees de hele maand al met veel plezier de jaaroverzichten van andere reisbloggers. Daarom besluit ik op de valreep van het jaar, tussen het inpakken van de logeertassen en slaapjes van de baby in, nog even terug te blikken op 2017. Het was immers een heel mooi jaar, zowel privé, zakelijk als qua reizen, waar ik met plezier op terugkijk. Lees je mee in mijn jaar wat weer véél te snel voorbij vloog?

Januari: sneeuw!

We beginnen het reisjaar al vroeg met een heerlijke week in de Oostenrijkse sneeuw. Met een 30 weken zwangere buik lukt het nog net om zo’n eind in de auto te zitten, dus we gaan wat eerder op wintersport dan normaal. De oudste is nog niet leerplichtig en deze kans om nog relatief voordelig te gaan skiën laten we niet lopen. Mijn man en kind skiën de hele week in perfect skiweer, terwijl ik geniet van de zon, cappuccino op het terras, het zwembad en de frisse buitenlucht in Fieberbrunn.

wintersport Oostenrijk

 

wintersport zwanger
Heel vervelend zo’n weekje niks doen…

Ons hotel ligt perfect aan de oefenweide en naast de apresski, verder is het vooral een groot verouderd hotel waar ze op het gebied van service nog wel wat bij kunnen leren. Jammer…

wintersport Oostenrijk

Februari

Na de wintersport is het hoog tijd om thuis de babykamer af te maken. Ik reis voorlopig even niet meer, mijn man gaat nog wel voor zijn werk naar Singapore en Londen, voordat hij tijdelijk ‘huisarrest’ krijgt.

Maart: een nieuwe reiziger erbij!

Eind maart wordt ons gezin uitgebreid met een kleine reiziger, Olivier. Wat een groots geluk toch weer… Alles gaat goed met mama en baby, en we fantaseren al snel over de eerste vakantie met z’n vieren.

kleine reiziger

Mei: Riga

Die eerste reis met Olivier erbij duurt niet lang. Mijn man moet voor zijn werk naar Riga en Kuldiga in Letland, en we besluiten gezellig met z’n allen te gaan. Een baby van vijf weken oud op de foto zetten voor een paspoort is best een uitdaging trouwens.

Pasfoto baby

 

Olivier is bijna zeven weken oud als hij voor het eerst gaat vliegen. Het kraambezoek met de collega’s doen we op kantoor in Riga, we eten gezellig een taartje en kletsen bij met onze vrienden. Extra bijzonder is dat we deze week in de residentie van de Nederlandse ambassadeur mogen verblijven, en we bij de ambassadeur en zijn vrouw thuis eten. De reis is best intensief, omdat we eerst enkele dagen in Riga slapen, daarna twee dagen in Kuldiga en weer afsluiten in Riga. Met een baby sjouw je best veel bagage mee, voor mijn gevoel blijf ik aan het inpakken deze week. We zijn daarom heel blij met de huurauto, dat geeft veel minder stress dan reizen met het openbaar vervoer.

Kuldiga waterval
Met de kids naar de breedste waterval van Europa in Kuldiga

 

Juni: kamperen en naar Frankrijk

Begin juni is mijn man weer naar Singapore, en ga ik met de kids kamperen tijdens een familieweekend. De oudste wil bij opa en oma in de caravan logeren, dus ik installeer met met de baby in een piepklein festivaltentje. De buitenlucht doet wonderen, want Olivier besluit de hele nacht door te slapen en we moeten zelfs gewekt worden om 09.00 uur…

kamperen baby
lekker knus samen in het festivaltentje

 

Half juni benutten we de mogelijkheid om nog één keer buiten de schoolvakantie weg te gaan, een week voor de oudste vijf jaar wordt. We gaan naar het vakantiehuis in de Vendée waar we al jaren komen. We hebben prachtig weer en genieten dagelijks van het zwembad in de tuin. Verder gaan we wandelen met een ezeltje en tussen de zoutpannen, naar een klimbos, het strand en een kasteel.

campingbox baby

 

Zomervakantie in Duitsland en Denemarken

In augustus gaan we drie weken kamperen met onze vouwwagen. We beginnen op een kleine camping in Noord-Oost Duitsland met een speeltuintje en een zwemmeer. We doen weinig deze week, eerst maar eens kijken hoe het kamperen met de kleine man bevalt. We bezoeken een berenpark, gaan rodelen en natuurlijk kijken we op de camping naar het WK Voetbal voor dames, onder het genot van een goede Duitse braadworst.

kamperen baby
Olivier vindt het kamperen leuk!

Na tien dagen reizen we verder naar Denemarken. Op het eiland Fünen vinden we een heerlijke camping met zwembad. Denemarken is echt top met kleine kinderen. We gaan naar het prachtige kasteel Egeskov, krabbetjes vangen in zee, ijsjes eten, bezoeken speeltuinen en natuurlijk slaan we Legoland niet over. We gaan vast vaker terugkomen in dit deel van Denemarken! Binnenkort volgen meer blogs over de campings die we bezocht hebben.

rodelen Duitsland
Samen rodelen, dit gaan we vaker doen!

 

vouwwagen Denemarken
Ook op vakantie moet er af en toe gewerkt worden…

September: Kind+Jugend

In september ga ik voor het eerst in lange tijd alleen op reis. Ik bezoek de vakbeurs Kind+Jugend in Keulen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Twee super intensieve maar gezellige dagen waar ik veel nieuwe draagzakken en buggy’s getest heb.

Oktober: spontaan naar Singapore

Eigenlijk zijn we niet van plan om dit najaar nog op reis te gaan, tot we voordelige tickets naar Singapore zien. En laat mijn man daar nou net rondom de herfstvakantie naar toe moeten voor zijn werk… We denken er een paar dagen over na en boeken dan de vliegtickets en een perfect appartement voor het hele gezin. Terwijl man hard aan het werk is ga ik met de kinderen naar de botanische tuinen, veel waterspeeltuinen, het Jurong Bird Park, Chinatown, het Science Center, het ArtScience Museum, Samen bezoeken we in het weekend ook nog de dierentuin, Sentosa Island, Little India en Gardens by the Bay. De twaalf dagen vliegen voorbij, wat een heerlijke stad is dit!

Chinatown Singapore
Mijn kids samen op pad in Chinatown
Treetops appartment zwembad
Elke dag zwemmen in ons fantastische appartement

November: Landal

Eind november gaan we met het gezin, opa, oma, tante en kids naar Landal Coldenhove, voordelig via de Hema vouchers. Een heerlijk park met een heel gezellige braserie. Behalve bowlen, zwemmen en relaxen doen we niet zoveel, maar dat is precies de bedoeling van zo’n lang weekend. Een fijne afsluiter van een tof reisjaar!

Nachtjes weg

In 2017 sliep ik 59 nachten niet thuis. Hier sliep ik wel:

  • 8 nachten wintersport in Fieberbrunn in januari
  • 1 nacht ziekenhuis voor de bevalling in maart
  • 6 nachten Letland in mei
  • 1 nachtje kamperen in Otterlo in juni
  • 8 nachten Frankrijk in juni
  • 20 nachten Duitsland en Denemarken in juli en augustus
  • 1 nachtje Keulen in september
  • 11 nachten Singapore in oktober
  • 3 nachten Landal in november

2017 als blogjaar

Met zoveel reizen en een baby thuis is de tijd om te bloggen helaas minimaal. Sorry lieve volgers, ik heb jullie zwaar verwaarloosd dit jaar. Ik hoop in 2018 wat meer ritme te vinden in werken en bloggen, en dan eindelijk de reisverhalen uit 2017 met jullie te kunnen delen. Ondanks de blogdip  en mijn zwangerschapsverlof hebben in 2017 toch nog 235.500 mensen KidsTravelService.nl bezocht. Thanks allemaal!

Zakelijk

Met vier maanden ‘verlof’ rondom de bevalling heb ik zakelijk gezien wat minder met de website gedaan als normaal. Toch wat het qua verhuur en verkopen in de webshop wederom een topjaar. Mijn bankrekening was blij aan het eind van 2017, dus ik ook. In 2018 hoop ik de draad qua werk nog wat meer op te kunnen pakken, en de website te optimaliseren en nog een andere website te bouwen. Maar eerst ga ik genieten van de jaarwisseling en het tweede deel van de kerstvakantie met de kinderen.

De champagne en oliebollen wachten, tijd om 2017 af te sluiten. Fijne jaarwisseling allemaal en een reislustig 2018 gewenst!

Liefs, Jessika

Jessika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.