testweekend

Proefkamperen

Het kampeerseizoen is begonnen, dus de vouwwagen mag eindelijk weer uit de stalling. In het voorjaar gaan we altijd een weekendje ‘proefkamperen’ op een camping in de buurt om in de stemming te komen en de vouwwagen weer klaar te maken voor de zomervakantie. Dit keer wordt het proefkamperen echter een heus testweekend. Kleine meisjes worden namelijk groot, dus onze peuter ook. Komend weekend nemen we voor het eerst geen campingbedje, luiers en kinderstoel meer mee. Maar wat dan wel?

Van luiers naar Porta Potti

Ik schreef al eerder over mijn zoektocht naar het ideale campingtoilet voor kids. Een Porta Potti lijkt ons met een peuter die nét zindelijk is even de meest praktische oplossing. We kregen van Thetford een Porta Potti Qube 345 om uit te testen. Ik vrees alleen dat ik hem mag gaan legen…

Op een grote-meisjes-stoel

Als vervanger voor de Ikea kinderstoel, die nu echt te klein wordt, kwamen we uit op de Bo-Camp stoel. Die is lekker hoog dus ons meisje kan gezellig bij ons aan tafel zitten. Nu maar hopen dat ze tijdens het eten niet continu zélf van de stoel af wil klimmen.

Een nieuwe koelkast…

Vorige zomer bleek het toch wel lastig om bij een temperatuur van meer dan 35 graden de boodschappen goed koud te houden. We namen daarom helaas afscheid van onze Dometic absorptie koelkast, en kochten een Waeco CF-40 compressor koelkast. Zou hij net zo stil zijn als bij het testen thuis, of word ik ‘s nachts wakker van een brommende koeling?

…én een nieuwe draagzak

De auto wordt weer flink volgepakt, dus de buggy blijft dit keer lekker thuis. Voor een draagzak (of twee) is gelukkig altijd plek. De Tula Toddler gaat mee om ons meisje te kunnen dagen als we op de Holterberg gaan wandelen. Een paar dagen geleden werd ook de nieuwe Connecta Solarweave Toddler thuis bezorgd, een super dunne ergonomsiche draagzak speciaal gemaakt voor hete zomerdagen. Deze past heel makkelijk in mijn handtas, en mag dus ook mee om te testen. Daarna is hij trouwens beschikbaar voor de verhuur, als je hem wil reserveren kun je me mailen.

Van Nomad campingbedje naar Nomad slaapzak

Ons meisje is nu bijna drie jaar en slaapt al een tijdje niet meer in haar ledikant, maar in een peuterbed met een groot dekbed. Het Nomad Kids Travel Bed hoeft voortaan dus niet meer mee op reis, daar wil ze echt niet meer in. Voordat we gaan proefkamperen moesten we dus iets anders gaan bedenken. Vorig jaar tijdens een kampeerweekend in mei was het ’s nachts 4 graden, dus een goede warme slaapzak is echt wel nodig. Zelf heb ik voor een rondreis door Namibië enkele jaren geleden een Nomad Triple-S slaapzak gekocht, een drie seizoenen model met een dunne en een dikke kant. Deze bevalt mij tot nu toe ontzettend goed. En het leuke is dat ons meisje de nieuwe kinderversie mag gaan testen van Nomad. Ik ben heel benieuwd of ze hier lekker in gaat slapen. Op naar Nijverdal dus!

Ergens tussen het kamperen, fietsen, wandelen, zwemmen en testen van de nieuwe producten door moet ik ook nog even tijd vrijmaken om een product te fotograferen. Voor de rubriek ‘Ik ga op vakantie en neem mee…’ van KidsErOpUit mag ik namelijk een bijdrage leveren. campingartikel aanleveren. Nieuwsgierig wat ik meeneem op vakantie? Je leest het binnenkort!

PS: wist je dat veel camping accessoires in Duitsland stukken goedkoper zijn? Bij de aanschaf van onze nieuwe koelkast scheelt dat meer dan €140,00!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.