Kamperen in Letland

Reiskriebels

Het is juni 2014, de zon schijnt en we krijgen kriebels. Reiskriebels. Waar gaan we deze zomer naar toe? Afgelopen zomer waren we van plan om naar Oostenrijk te gaan, maar wijzigden de plannen twee weken voor vertrek spontaan. We zijn toen heel spontaan met onze dreumes-dame en vouwwagen door Litouwen en Letland getrokken. De prachtige zandstranden, oude Hanzesteden, nationale parken en fijne campings zijn ons heel goed bevallen. Vorig jaar wilden we niet teveel kilometers maken en zijn we tot halverwege Letland gereisd. Via Vilnius zijn we daarna weer richting Nederland gereden. De reizigers die we onderweg hebben ontmoet gingen allemaal verder naar het Noorden, naar Estland en soms zelfs via Zweden weer terug.

Estland en Zweden op de bucketlist

Een tikkie jaloers dromen we dit jaar opnieuw van een rondreis door de Baltische Staten, met dit keer wel een bezoek aan Estland. Het eiland Saaremaa en de Hanzestad Tallinn staan namelijk hoog op onze bucketlist. En het liefst maken we dan de overtocht van Tallinn naar Stockholm, om op de terugreis iets van de Zweedse natuur te zien. Helaas zijn de reisfunds voor een startende ondernemer (te) beperkt en de ferryovertochten zijn prijzig in augustus. Een grote ronde via Zweden zit er deze zomer waarschijnlijk nog niet in.

Ontspannen reizen per ferry

Dat we dit jaar weer per ferry reizen is in ieder geval zeker. Het slapen in een binnenhut vonden een heel ontspannen begin van de vakantie, en de voorzieningen aan boord (ballenbak + glijbaan) zijn echt ideaal als je met een peuter reist. We puzzelen voorlopig nog even met vertrekdata, prijzen en vaarschema’s op de websites van de ferrymaatschappijen. Intussen dromen we alvast over hagelwitte stranden, ballenbakken, prachtige natuur, Hanzesteden en gezellige terrasjes…

Heb jij al last van reiskriebels? En wat staat er dit jaar op jouw bucketlist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.