wintersport met peuter Flachau

Mijn wintersport met kind: hotel in Flachau

Op wintersport met kleine kinderen, hoe doen andere ouders dat? Gaan ze om en om skiën of gaan opa en oma mee? Kiezen ze voor een hotel of appartement, en welke skigebieden zijn favoriet bij jonge gezinnen? Deze winter vertelt elke zaterdag een gezin over hun wintersportvakantie. In deze eerste special vertel ik over mijn eigen wintersportvakantie.

Wie zijn jullie en sinds wanneer gaan jullie op wintersport?

Ik ben Jessika (35), partner van Martijn (38) en mama van Jasmijn (2,5). Martijn skiet al sinds zijn 8e, en is een zeer ervaren skiër. Ik ben op mijn 21e begonnen met skiën en ik heb het skiën jaren geleden al opgegeven omdat ik te bang ben op steile stukken. Ik vermaak me gelukkig uitstekend met lange winterse wandelingen, boeken lezen en de après-ski. Jasmijn is nog te jong voor skiles en houdt het voorlopig bij sleeën.

Wanneer ging je kind voor het eerst mee op wintersport en hoe ging dat?

Jasmijn ging voor het eest mee naar Oostenrijk toen ze acht maanden oud was. De reis duurde wat langer dan normaal door alle stops voor hapjes, flessen en luiers onderweg. Omdat ik griep kreeg ben ik het appartement nauwelijks uit geweest, en heeft mijn dochter vooral in het appartement rondgekropen. De eerste wintersport was dus niet zo’n succes.

Naar welke plaats gaan jullie en waarom? Hou je met de keuze voor het skigebied rekening met je kind?

De eerste wintersport met kind gingen we naar het kleine dorp Fiss. Ik heb twee keer door het dorp gewandeld en vond de wegen te steil voor de kinderwagen. Vorig jaar gingen we voor het eerst naar Flachau. Ik vind het belangrijk dat ik mooie wandelingen over redelijk vlakke wegen kan maken, en dat we voor de lunch met het gezin af kunnen spreken in een restaurant op de piste. Voor Martijn moet het skigebied genoeg kilometers piste hebben. Verder kiezen we altijd voor levendige dorpen met gezellige après-ski. Komend seizoen gaan we weer naar Flachau.

Ga je naar een hotel of appartement, en waarom?

We gaan al jaren naar hotels, omdat we na het skiën en après-skiën niet willen koken. Toen onze dochter acht maanden oud was kozen we wel voor een appartement, omdat we dan zelf makkelijk flesjes en eten voor haar konden maken. Ze kon ook rustig slapen in de afgescheiden slaapkamer. Dit jaar gaan we weer naar hetzelfde hotel, Alpenwelt in Flachau. Dit hotel heeft een goed buffetrestaurant, waar we voor Jasmijn zelf eten uit kunnen zoeken en we niet te lang aan tafel hoeven te wachten op de bediening.

Hoe heb je de kinderopvang overdag geregeld?

Omdat ik zelf niet ski hebben we geen opvang nodig tijdens de wintersport. ’s Ochtends ga ik met mijn dochter wandelen of spelen in de grote speelkelder van het hotel. Daarna gaan we met de gondel naar een pisterestaurant voor een gezamenlijke lunch. Na de lunch kan Jasmijn in het hotel even slapen. Aan het eind van de middag spreken we weer af bij de après-ski waar Jasmijn met andere kinderen kan spelen en dansen.

Gaat je kind in een skiklas of leer je haar zelf skiën?

Als Jasmijn vier jaar is gaat ze in een skiklasje met andere kinderen. Dit jaar mag ze alvast oefenen op plastic kinderski’s als ze dat wil, maar voor echt skiën is ze nog te jong.

Heb je nog tips voor ouders die met kleine kinderen op wintersport gaan?

Zorg voor goede gehoorbescherming als je een klein kind meeneemt naar de après-ski. Ook ’s middags kan er op de terrassen en in restaurants al harde muziek gedraaid worden. Met gehoorbeschermers van bijvoorbeeld Em’s 4 Bubs of Peltor Kid heeft je kind daar geen last van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.