kinderwagenski

Hoe het begon… over sneeuw en kinderwagenski’s

Regelmatig vragen mensen aan mij hoe ik op het idee ben gekomen om reisartikelen te gaan verhuren. Zeker als ze horen dat ik ook kinderwagenski’s verhuur en verkoop krijg ik vragende blikken. Hoe kóm je erop? Op deze winterse maandagochtend verklap ik mijn inspiratiebron.

Het begon allemaal zo’n twaalf jaar geleden tijdens een wintersportvakantie in Kirchberg. Bij een mooie sneeuwwandeling ontmoette ik een Nederlandse moeder die met haar baby in de kinderwagen aan het wandelen was. De kinderwagen gleed soepel door de diepe sneeuw, vastgebonden op een paar oude ski’s. Dit ga ik onthouden voor als ik ooit kinderen heb, dacht ik.

Kinderwagenskies

In december 2012 ging ik ging boodschappen doen met mijn dochter van zes maanden in de kinderwagen, en het sneeuwde. Het was zwaar om de wagen door de verse sneeuw te duwen. Ik moest denken aan de ski’s die ik in Kirchberg had gezien, en kroop achter de laptop. Na uren Googelen wist ik dat er kinderwagenski’s bestonden van het merk Wheelblades, maar dat ze meer dan 150 euro kostten en alleen in de wintersportlanden verkrijgbaar waren.  Ik reed vervolgens naar de plaatselijke kringloopwinkel en kocht voor €7,50 een paar oude ski’s. Ik vroeg mijn vader of hij hier iets handigs van kon maken. Na een dag knutselen had hij de ski’s ingekort, de binding naar voren geplaatst en er een gootje van een fietsendrager op bevestigd.

Trots op mijn uitvinding liep ik een week later met de kinderwagen door de sneeuw. Het schoot alleen niet zo op…Iedere honderd meter werd ik aangesproken door een jaloerse voorbijganger die vroeg waar ik die handige ski’s gekocht had. Een gat in de markt blijkbaar! Ik heb er even aan gedacht om mijn vader te vragen om er tien te maken, maar dit was echt teveel werk. De ski’s waren zo hard dat het zagen en boren best lastig was. Bovendien bleken de zelfgemaakte ski’s in de praktijk toch niet zo ideaal. Door de zware binding aan de voorkant kiepten de ski’s steeds naar voren als ik de voorste wielen van de kinderwagen optilde om een stoep op te rijden. En de scherpe metalen randen van de ski’s waren niet zo fijn aan mijn handen als ik de ski’s er af moest halen. Bovendien waren alle onderdelen na een week al flink verroest door de pekel.Kinderwagenski's

In het najaar van 2013 ontdekte ik de kinderwagenski’s van het Zweedse merk Axso. Ik bestelde een paar voor mijzelf, en meteen een extra voorraad om te verkopen en verhuren. Afgelopen winter heb ik in Flachau vele kilometers gewandeld door de verse sneeuw, met de kinderwagen op de ski’s. De kinderwagenski’s zijn heerlijk licht en makkelijk te monteren. Als ik een winkel binnen ga haal ik de ski’s er binnen een paar seconden af, en daarna bind ik ze weer onder. Soms vragen mensen waarom ik niet gewoon de slee gebruik. Sleeën is best leuk, maar niet heel fijn voor je armen en schouders als je die een paar kilometer voort moet trekken. Bovendien kan ik dan niet zoveel boodschappen meenemen als met de kinderwagen, en zit mijn dochter veel comfortabeler in de warme voetenzak. De houten slee neem ik gewoon mee op mijn rug in de rugdrager zodat mijn dochter onderweg even van een helling af kan glijden.

De verhuur van de ski’s bleek zo handig en uniek dat ik enkele maanden later bij de Kamer van Koophandel was om Kids Travel Service officieel te maken. Intussen is het assortiment flink uitgebreid en ben ik dagelijks bezig met het versturen van reisartikelen. En dat allemaal door een paar ski’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.