Home » Reisartikelen huren » Autostoel voor in het vliegtuig [verhuur]
Autostoel huren vliegtuig

Autostoel voor in het vliegtuig [verhuur]

Een autostoel is de meest veilige en comfortabele plek voor je kindje om in te zitten in het vliegtuig. Zeker tijdens lange vluchten kan je kindje lekker zitten en slapen in een eigen stoel. Bovendien heb je dan meteen een autostoel bij je om tijdens je vakantie te gebruiken in de huurauto. Bij een autohuurbedrijf in het buitenland betaal je gemiddeld zo’n €7,50 per dag voor een autostoeltje! Helaas zijn de meeste Nederlandse autostoelen niet geschikt om mee te nemen in het vliegtuig: ze zijn te breed, hebben geen vliegtuigkeurmerk of kunnen niet veilig met de heupgordel in het vliegtuig vastgezet worden. Zie ook ons uitgebreide artikel over dit onderwerp. Daarom kun je bij ons een veilige autostoel huren die wél mee mag en kan in het vliegtuig: de Britax Römer Eclipse, met aanvullende vliegtuigset.

Britax Eclipse autostoel
De fijne Britax Eclipse autostoel met ligstand en TÜV keurmerk

Over de Britax Römer Eclipse autostoel

De Eclipse is een voorwaartse autostoel in groep 1, geschikt voor kinderen tussen de 9 en 18 kg. Hij kan zowel met de 2- als 3-puntsgordel bevestigd worden, waardoor hij in de auto én in het vliegtuig veilig vast staat. De Eclipse is door de Duitse TÜV goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig. Dit TÜV keurmerk wordt door bijna alle vliegtuigmaatschappijen wereldwijd erkend. Wij verhuren de Eclipse stoelen inclusief de aanvullende vliegtuigset van Britax, die bestaat uit een speciale gordelverkleiner en een certificaat. Dit certificaat is een sticker met het TÜV goedkeuringsnummer speciaal voor de Eclipse dat op de achterkant van de autostoel zit. De gordelverkleiner heb je vaak nodig om de autostoel goed met de vliegtuiggordel vast te kunnen zetten. Ben je zelf al in het bezit van de Eclipse autostoel, dan kun je de vliegtuigset ook in onze webshop bestellen. Liever kopen dan huren? Dan kun je bijvoorbeeld hier de Eclipse bestellen.

Autostoel huren

Let op, je kindje moet natuurlijk we een eigen zitplaats in het vliegtuig hebben als je de autostoel tijdens de vlucht wil gebruiken. Het gebruik van de autostoel moet je ook altijd melden via de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij. Wij hebben veel Eclipse stoelen beschikbaar voor de verhuur, maar op tijd reserveren is wel noodzakelijk.

Autostoel huren

Ook te huur: handige Travelmate trolley

Bij de Britax autostoel verhuren wij ook de handige Travelmate autostoeltrolley. Hiermee kun je de autostoel gemakkelijk op het vliegveld vervoeren. Als je de Britax autostoel huurt betaal je voor het huren van de Travelmate slechts €20,00.

Specificaties autostoel

 • Europees keurmerk ECE R44/04
 • Door TÜV gecertificeerd voor gebruik in vliegtuigen
 • Gewicht: 7 kg
 • Afmetingen (L x B x H) ca.: 64 x 44 x 58 cm
 • Eenvoudig te installeren met 2- of 3-puntsgordel in auto of vliegtuig
 • Fijn 5-punts-gordelsysteem om je kind vast te zetten
 • Bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen
 • Makkelijk in meerdere standen te verstellen
 • Zachte afneembare bekleding

Prijzen verhuur

 • 1 t/m 7 dagen  €35,00
 • 8 t/m 14 dagen  €47,50
 • 15 t/m 21 dagen  €60,00
 • 22 t/m 28 dagen  €70,00
 • Langer: op aanvraag

Borg: €100,00

Huren Gogo Kidz Travelmate trolley in combinatie met een autostoel: €20,00

Prijzen zijn exclusief verzendkosten van 2x €8,95 (toeslag vanwege het formaat van het pakket). Ophalen van de autostoel in Deventer is ook mogelijk (op afspraak).

Reserveren

Wil je de Eclipse autostoel huren voor je vakantie? Op de pagina ‘Huren, hoe werkt het’? vind je alle informatie hoe de verhuur en het verzenden werkt, en hoe je een reserveringsaanvraag plaatst. In het hoogseizoen (mei-oktober) raden we je aan om minimaal twee maanden van tevoren te reserveren.

Meer lezen over vliegen met kleine kinderen