Verhuur Jané reiswieg auto

Autoreiswieg Jané Transporter

Moet je op vakantie een lange autorit maken met je baby? Dan wil je je baby natuurlijk zo comfortabel en veilig mogelijk vervoeren. Het huren van een reiswieg speciaal voor in de auto is dan een uitkomst. Je baby kan in de autoreiswieg lekker liggend slapen en je hoeft je geen zorgen te maken dat hij te lang in een gebogen houding zit.

 

Jané reiswieg auto
De Jané Transporter 2 reiswieg op de achterbank van de auto

Een reiswieg op de achterbank, is dat wel veilig?

Waarschijnlijk is dat de eerste vraag die je jezelf stelde. Ja, het is echt veilig! De reiswiegen van het merk Jané die wij verhuren zijn speciaal ontworpen om je baby veilig liggend op de achterbank te vervoeren. Het zijn dus geen gewone reiswiegen zoals je die kent van je kinderwagen! De autoreiswieg voldoet aan de meest recente Europese veiligheidseisen ECE R44/04. In veel Europese landen is het heel gebruikelijk dat jonge baby’s liggend in een speciale autoreiswieg vervoerd worden. In Nederland is dit door de sterke marktpositie van het merk Maxi-Cosi helaas nog niet zo bekend. In de autoreiswieg zit een 3-puntsgordel zodat je baby niet los in de reiswieg ligt. In de ANWB autostoelen test 2011 en de Duitse ADAC test heeft de Jané Transporter 2 het oordeel ‘goed’ gekregen. Het is de best geteste en meest comfortabele reiswieg in zijn klasse.

Jane reiswieg gordels
veilige 3-puntsgordel in de reiswieg

Hoe bevestig je de reiswieg in de auto?

De reiswieg staat overdwars op de achterbank, en neemt twee zitplaatsen in beslag. Aan beide kanten van de reiswieg zit een klem waar je de autogordel tussen vast maakt. Soms past er nog een autostoeltje of passagier naast de reiswieg, maar niet altijd. Meet het voor de zekerheid even na of het in je auto past: de buitenmaat van de reiswieg is 86 cm breed.

Bekijk ook deze duidelijke instructievideo op YouTube.

Bevestiging autoreiswieg
Veilige bevestiging van de Jané autoreiswieg op de achterbank

Voor welke leeftijd is de reiswieg geschikt?

De Jané Transporter 2 is geschikt voor baby’s van 0 – 10 kg, met een maximale lengte van 70 cm. De afmetingen van de binnenkant van de reiswieg zijn 33 cm breed en 70 cm lang. Gemiddeld passen baby’s er tot ongeveer 7 maanden in. De babypop op onderstaande foto is ca. 60 cm van kruin tot tenen.

Jané reiswieg
Voorbeeld van een babypop (60cm) in de Jané reiswieg

Kan ik de autoreiswieg op vakantie als wieg gebruiken?

Net als in een gewone reiswieg voor de kinderwagen zou je baby ook op je vakantiebestemming in de autoreiswieg kunnen slapen. Wij houden echter het advies van VeiligheidNL aan ter preventie van wiegendood, en adviseren je baby daarom niet zonder toezicht in de autoreiswieg te laten slapen in je hotel of appartement. Een autoreiswieg heeft een kunststof behuizing. Er zitten wel openingen in voor ventilatie, maar een campingbedje of travel cot is meer ademend en veiliger om ‘s nachts in te slapen.

Specificaties

 • Europees Keurmerk ECE R44/04
 • gewicht: 5,6 kg
 • Categorie: Groep 0 reiswieg (0 – 10 kg)
 • Binnenmaat lengte: 70 cm
 • Binnenmaat breedte: 33 cm
 • Buitenmaat lengte: 86 cm
 • Buitenmaat breedte: 44 cm
 • Gordelsysteem voor de baby: 3-puntsgordel
 • Bevestiging in auto: met twee 3-puntsgordels (op twee stoelen)
 • Materiaal bekleding: 100% katoen
 • Zonnekap, afritsbaar dekje, uitwasbare bekleding

Autoreiswieg huren

Vanaf 2018 hebben wij de autosreiswieg niet meer in ons assortiment voor de verhuur, vanwege ruimtegebrek in onze opslag.