Disney On Ice

Voor het eerst naar Disney On Ice: een onvergetelijke show!

Vorige maand deelden we hier al de vooraankondiging van Disney On Ice. Gisteren was het eindelijk zo ver en mochten we met twee stuiterende zesjarigen de nieuwste show in Ahoy bezoeken: Onvergetelijke Avonturen. We vertellen je in deze blog hoe het ons allereerste Disney On Ice bezoek was, met veel foto’s én praktische tips.

Disney On Ice
Genieten van de Lion King

De voorstelling Disney On Ice

Direct uit school rijden we naar de andere kant van het land, met de meiden luidkeels zingend in de auto. Wat hebben ze er zin in! De prinsessenjurken zijn natuurlijk mee. Na ruim drie uur in de auto, en een snelle frietmaaltijd in Ahoy, zoeken we ons plekje op de tribune. We zitten op tribune D aan de lange kant van de rechthoekige ijsvloer.

De show begint precies om 19.00 uur en we zijn ondanks de vele files gelukkig mooi op tijd. Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy komen de ijsvloer op. Als opwarmertje beginnen we met de Mickey Mouse dans, die ter ere van de 90e verjaardag bedacht is. De Disney On Ice show bestaat uit vier klassiekers van Disney, die gepresenteerd worden door Mickey en Minnie. Zij praten de verhalen tussendoor aan elkaar. Tijdens deze voorstelling gaan Mickey en Minnie op schattenjacht naar de grootste schat van de wereld.

Disney On Ice

Na de openingsdans wordt een grote rots met daarop de aap Rafiki naar binnen gereden. De Lion King begint! Een half uur lang zien we in een stuk of zeven liedjes het hele verhaal voorbij komen, het is echt een minimusical. De stemmen en liedjes zijn allemaal in het Nederlands.

Disney On Ice 2018

We zien de kleine welp Simba met zijn vriendinnetje Nala, de wrede oom Scar, kuddes bizon, zebra’s, de vriendschap met de schattige Timor en Pumbaa en uiteindelijk natuurlijk de opbloeiende liefde tussen de volwassen Simba en Nala.

Disney On Ice 2018

Disney On Ice 2018

De klassiekers Can You Feel the Love Tonight, Hakuna Matata en Circle of Life zingen we luidkeels mee. De kudde bizons die over het ijs dendert en het spannende gevecht met de hyena’s zijn indrukwekkend.

De openingsshow duurt bijna een half uur en we zijn onder de indruk van de schaatsers, de kostuums en het decor. We kunnen niet wachten om volgend jaar zomer de nieuwe Lion King film te gaan bekijken in de bioscoop!

Disney On Ice
De bizons stormen over het ijs

Na dit prachtige begin komt Sneeuwwitje met haar grappige zeven dwergen. Sneeuwwitje en haar prins geven een gave ijsdansshow, de meiden zijn erg onder de indruk. Na vier liedjes is het alweer voorbij.

Disney On Ice

Disney On Ice

Daarna komt het verhaal van Aladdin met de geest uit de wonderlamp. Dit Disneyverhaal kennen we nog niet zo goed, maar dat maakt helemaal niks uit. De voorstelling is werkelijk prachtig, met een gouden paleis, de mooie prinses Jasmine, een echte koets, veel danseressen met Oosterse kostuums en een grote grappige olifant. Misschien vinden we dit zelfs wel het mooiste onderdeel van de avond. Na Aladdin zien we de kleine zeemeermin Ariël met haar oranje krab nog dansen en zingen we het bekende liedje ‘Diep in de zee’ mee.

Disney On Ice 2018

Disney On Ice 2018
Aladdin en de geest uit de wonderlamp
Disney On Ice 2018
Aladdin en de mooie prinses Jasmine

Disney On Ice

Mickey, Minnie, Donald en Goofy komen de ijsvloer weer op. “Diep in de zee is een toffe plek om een schat te zoeken!”roept Goofy uit. De zoektocht gaat blijkbaar weer verder. Prinses Rapunzel en haar geliefde Flynn dansen een prachtig nummer onder een plafond van zwevende lichtjes. Ook dit verhaal kennen we niet goed, maar de dans op het ijs is erg mooi.

Disney On Ice 2018
Rapunzel danst met haar prins Flynn

De vier presentatoren komen weer op het ijs en concluderen dat ze de ‘schatten’ vriendschap, dapperheid en vriendelijkheid inmiddels gevonden hebben. Wat heerlijk moralistisch, maar dat past natuurlijk bij Disney. Dan komen alle bekende Disney prinsessen nog even op het ijs: we zien Assepoester, Belle en Sneeuwwitje, de meiden vinden het geweldig! Dit is een mooie afsluiter van het eerste deel van de avond, het is pauze.

Disney On Ice 2018

We hebben een kwartiertje de tijd om te plassen en vooral te shoppen in de vele merchandise kraampjes naast de tribunes. Ik ben blij dat we zelf een zak popcorn meegenomen hebben, want €6,-  voor een bakje popcorn en €9,- voor een suikerspin hakken er wel in natuurlijk.

Disney On Ice

Finding Dory

Na de korte pauze gaat de show verder met een energieke Mexicaanse dans vol cowboys en groene mannetjes. Dit is blijkbaar Toy Story, maar die film kennen onze prinsessen niet. Na één liedje gaan we al verder met Finding Dory. Haar ‘kortemijngeheugenlies’ is schattig en de kostuums met de grote vissenogen zijn prachtig, maar verder is dit onderdeel een beetje saai. Behalve Nemo en Dory en hun ouders, en drie groene schildpadden, is de ijsvloer vrij leeg en we missen een mooi onderwaterdecor.

Disney On Ice 2018

Disney On Ice 2018

Disney On Ice_Finding_Nemo

Eindelijk: Frozen!

Na tien minuutjes is Finding Dory al weer voorbij en begint eindelijk de prachtige show van Frozen. Hier hebben de meiden naar uit gekeken! De aankleding op het podium is mooi gedaan met kostuums, fruitkarren en fonteinen. Het paleis Arendelle is afgebeeld op een groot doek aan de zijkant van het podium. Halverwege het Frozen verhaal begint het zelfs te sneeuwen op het ijs. Bij het nummer ‘Laat het los, laat het gaan’ is iedereen onder de indruk en niemand op onze tribune zingt mee.

Disney On Ice 2018
Anna in de tuin van paleis Arendelle

Disney On Ice Frozen

Disney On Ice 2018


Maar dan komt Olaf eraan en is de spanning weg. Er wordt gegrinnikt en een paar kindjes op de tribunes beginnen te dansen. In een half uur tijd komt het volledige verhaal van Frozen voorbij. Tot opluchting van mijn dochter blijft het enge ijsmonster wel achterwege.

Disney On Ice Frozen

Disney On Ice 2018


Het ijspaleis van Elsa is wat eenvoudig uitgevoerd, met een verrijdbare trap en een groot gordijn, dat het zicht op de trap helaas deels wegneemt voor ons. Het gouden paleis van Aladdin eerder op de avond was veel mooier. Voor de meiden maakt het niks uit, zij genieten van hun favoriete prinsessen.

Disney On Ice 2018
Elsa in haar ijspaleis

Disney On Ice

Het is inmiddels bijna 21.00 uur en mijn dochter hangt moe op mijn schoot. Hoe gaaf de voorstelling ook is, een show op vrijdagavond na een drukke schoolweek is toch best pittig. De laatste tien minuten hou ik haar met moeite wakker. Gelukkig is het programma na Frozen als hoogtepunt afgelopen. Alle karakters uit de show komen nog kort de ijsvloer op om afscheid te nemen. Met vrolijke muziek erbij zwaaien en applaudisseren we allemaal volop. En de grootste schat van de wereld? Dat is de liefde natuurlijk!

Disney On Ice

Wat hebben wij een heerlijke avond gehad in Rotterdam. Het was een lange zit maar ontzettend de moeite waard. We zijn na deze geweldige show helemaal in de kerststemming, en hebben zin om de hele kerstvakantie Disneyfilms te gaan kijken. En als het aan onze dochter ligt gaan we volgend jaar naar Disneyland in Parijs, dat kunnen we ons helemaal voorstellen!

Praktische tips voor je bezoek aan Disney On Ice

Ga jij binnenkort nog naar Disney On Ice? Wij geven je enkele praktische tips.

De hal gaat een uur voor het begin van de show open. De show duurt twee uur en er is een pauze van 15 minuten. De avondshow is pas om 21.00 uur afgelopen, en dat in de toch al intensieve periode tussen Sinterklaas en Kerstmis. Er zijn dan ook heel veel vermoeide peuters en kleuters in de zaal. Tip voor ouders: pick your battles, opvoeden doen we morgen wel weer.

Er is een tassencontrole bij de ingang. Officieel mag je je eigen eten en drinken niet mee naar binnen nemen, maar bij ons en de andere bezoekers die we zien wordt er niks van gezegd. In Ahoy hebben wij vlak voor de show begon gegeten bij het buffetrestaurant Rivers. Dit zit pal naast de kaartcontrole voor de show, dus je kunt na het eten direct door naar de tribunes. Bij Rivers hoef je niet lang te wachten op je eten en er is ruim voldoende zitplaats. De prijs is uiteraard wel fors. Voor drie bordjes friet, een saté en vier drankjes betaalden we €33,-

In de hal bij Ahoy zijn toiletten, en direct naast de tribunes staan nog twee toiletunits voor hoge nood tijdens de voorstelling. Zorg dat je uiterlijk een half uur voor de show naar het toilet gaat, dan sta je in een iets minder lange rij. Tijdens de pauze en direct na afloop staan er enorme rijen bij de toiletten. Naast de tribunes bij de toiletten staan ook opstelplaatsen waar je je kinderwagen kunt stallen.

Shoppen maar!

Bij een Disney show hoort uiteraard een enorme merchandise. Zowel in de hal als naast de tribunes staan een tiental kraampjes met Disneygadgets. Je kunt natuurlijk flink je portemonnee trekken voor de Minnie Mouse oren, Frozen knufffels en lichtgevende zwaarden,  of vooraf goede afspraken met je kind maken over een shopbudget. Wij kochten van tevoren Glow in the Dark staafjes bij Action (€0,69), die bij de K3 show onlangs ook al een succes waren bij de meiden. We namen ook zelf pakjes drinken en een zak popcorn mee.

Disney On Ice 2018

Disney On Ice 2018

Disney On Ice 2018

 

Is het koud bij zo’n ijsshow?

Op de website van Ahoy staat dat het in de hal ongeveer 10 graden warmer is dan buiten, dus we hadden een vrij koude hal verwacht en fleecevesten meegenomen. Met de kou viel het reuze mee, het was zelfs warm binnen. Een prinsessenjurk met maillot of een broek met trui is echt warm genoeg. Je houdt je jas bij je onder je stoel, dus als je het toch koud hebt trek je deze gewoon aan. Er is overigens wel een garderobe, maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.

Er zijn geen zitverhogers aanwezig in de zaal. Wij hadden opblaasbare kussentjes meegenomen, waardoor de kinderen wat hoger en zachter zaten op de klapstoeltjes.

Wil jij ook naar Disney On Ice?

Er zijn nog kaarten! De show in Rotterdam te zien van 12 tot en met 16 december 2019. Van 22 tot en met 30 december schaatsen de Disneyfiguren in de Jaarbeurs Utrecht. Ook daarvoor zijn nog kaartjes te krijgen.

Heb jij na je bezoek aan de show net als wij zin gekregen om naar Disneyland Parijs te gaan? Maak dan gebruik van de acties, zoals de vroegboekkorting, of deze aanbieding die ook in de herfstvakantie geldig is.

 

Wij bezochten Disney On Ice op uitnodiging van Feld Entertainment. Zoals altijd geven wij onze eerlijke mening in onze blog. Alle foto’s zijn door ons zelf gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.