Opgeruimd op reis met de Diono auto organiser

Wij gaan regelmatig met de auto op vakantie, en met twee kinderen achterin is de achterbank dan vaak een grote bende. Speelgoed, drinkbekers, vesten, tablets, de MP3 speler… Onze dochter klaagde regelmatig dat ze de autogordel niet goed dicht kon doen omdat er iets voor de gordelsluiting lag. Die rondslingerende rommel is onhandig, en bovendien onveilig omdat het bij een ongeval door de auto kan vliegen. Daarom besloten we deze zomervakantie om een opbergbox voor de achterbank te gebruiken, de Diono Travel Pal. In deze review kun je meer lezen over deze auto organiser.

auto opbergbox

 

De Diono Travel Pal is een waterdichte opvouwbare opbergbox die je op de achterbank tussen de autostoelen plaatst. Hij kan eenvoudig met de middelste autogordel vastgezet worden, waardoor hij veilig op de plek blijft staan bij een ongeval. De opbergbox heeft een groot diep vak voor speelgoed en boeken, diverse kleine vakjes aan de binnenkant en twee geïsoleerde bekerhouders. De Dopper en rietjesbeker passen er prima in.

Groot genoeg voor veel speelgoed

De auto organiser is ongeveer net zo groot als een A4tje. Hij is 32 cm lang (incl bekerhouders 38 cm) en 20 cm breed. Aan de voorkant is hij 13,3 cm hoog en aan de achterkant 18 cm. Bij het uitpakken leek de auto opbergbox eerst best klein, maar in de praktijk is hij echt groot genoeg voor het speelgoed van twee kinderen. Wij vulden de achterbank organiser met o.a.

Onze ervaring met de auto organiser

Onze kinderen hebben de Diono auto organiser veel gebruikt bij de reis naar Zuid-Duitsland. Het was echt een uitkomst om geen rondslingerend speelgoed meer te hebben op de achterbank. Onze dochter vond het ook heel fijn dat ze haar autogordel zelf goed kon sluiten zonder dat er eerst speelgoed opzij moest. Beide kinderen konden gemakkelijk de drinkbekers uit de houders pakken. Halverwege de reis mochten de kinderen een verrassing (Tangle Toys en een snoepzakje) uit de kleine opbergvakjes halen. Het zijvak van de opbergbox is goed gebruikt voor kleurpotloden en autootjes. Wij zijn heel blij met de organiser en hij gaat zeker mee bij de volgende autovakanties.

Diono auto organiser

Waarom geen opbergzak aan de voorstoelen?

Je kent vast de auto organisers met vakken die je achter de voorstoel kunt ophangen. Onze ervaring is echter dat deze niet zo handig zijn onderweg. De inhoud hangt dan bij onze dochter bijna op de knieën, en als ze goed in de autogordel zit kan ze niet bij de onderste opbergvakjes. In de opbergzak kan ook veel minder speelgoed dan in de opbergbox op de achterbank. Onze peuter zit nog in een achterwaartse autostoel en kan zo’n opbergzak aan de voorstoel helemaal niet gebruiken. De Diono auto opbergbox kunnen ze beide goed gebruiken en tegelijkertijd goed in de autogordel blijven zitten.

Diono auto organiser kopen

De handige opbergbox voor de achterbank is verkrijgbaar bij KidsPlaza.nl en via Bol.com. De adviesprijs is €19,95.

Diono auto organiser
De opbergbox is volledig waterdicht en makkelijk schoon te maken

Ook handig

Als je de auto opbergbox koopt, bestel dan ook meteen deze fijne zonneschermen van Diono. De zuignapjes zijn de hele vakantie goed blijven zitten, dat hebben we bij andere schermpjes nooit gehad. En deze Sun Stoppers houden de zonnestralen echt goed tegen, ideaal als je kind onderweg een filmpje wil kijken.

diono

Meer lezen over autorijden met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.