Duplo Busy Bag

Een tijd geleden ontdekte ik op Pinterest de ‘busy bags’: kleine zakjes met creatieve of educatieve spelletjes, ideaal voor onderweg. Voor onze reis naar Oostenrijk in februari maakte ik enkele spelletjes voor in de auto. Een paar blokjes Duplo gaan altijd mee op reis, dus mijn eerste busy bag voor mijn peuter was uiteraard met Duplo opdrachten. De bedoeling is dat je kind de Duplo bouwwerken op de foto’s precies namaakt. Hieronder lees je hoe je zelf zo’n Duplo Busy Bag kan maken. En met onze printable DIY is het nog makkelijker!

duplo busy bag

Benodigdheden voor één Duplo Busy Bag

25 kleine blokjes Duplo (verschillende kleuren), kleurenprinter, lamineerapparaat en opbergtasje.

De benodigde basisstenen staan in de printable aangegeven
De benodigde basisstenen staan in de printable aangegeven

Snel en makkelijk

Download en print deze PDF met ons kant-en-klare Duplo spel. Print pagina 2, 3 en 4 in kleur, en knip de pagina’s daarna doormidden. De twee helften leg je op elkaar, en lamineer je vervolgens op A5 formaat. Verzamel de Duplo blokjes die op de eerste pagina van de printable zijn aangegeven, en je spel is klaar!

Samen met je kind

Extra benodigdheden: fototoestel

Je kunt deze Busy Bag ook heel leuk samen met je peuter maken. Laat je kind 25 duplo blokjes verzamelen, en er kleine torens van maken. Bedenk samen makkelijke en moeilijke figuren: alles op elkaar, zig-zaggend, vierkanten of cirkels. Van elk bouwwerk maak je een foto, die je vervolgens uitprint en lamineert.

Een moeilijke opdracht
Een moeilijke opdracht

Spelen onderweg

De Duplo wordt bij ons in de auto heel veel gebruikt op de handige autospeeltafel. Ideaal omdat het door de opstaande rand niet van het tafeltje af kan glijden. De opdrachten van de Busy Bag kaarten hebben we tijdens de vakantie samen gespeeld op de hotelkamer en in het restaurant.

Opbergen

De Duplo blokjes en geprinte voorbeelden kun je in een klein opbergtasje of een Ziplock zakje meenemen. Voor onze peuter nam ik behalve de blokken ook nog een paar poppetjes, een raam en kleine grondplaat mee. Alles paste precies in een klein Ikea Upptäcka opbergtasje.

Alle Duplo in één handig opbergtasje

Meer Busy Bags en achterbankspelletjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.