Naar Landal als de voorzieningen gesloten zijn

Al bijna een jaar worden onze vakanties flink beïnvloed door de coronacrisis. Negatieve reisadviezen, gesloten horeca en zwembaden, thuiswerken en afstand houden: het is helaas noodzakelijk en we zijn er inmiddels aan gewend. Toch kriebelt het bij ons om er even tussen uit te gaan in eigen land. In het najaar boekten we al een huisje bij Landal Coldenhove, toen gingen we er natuurlijk niet van uit dat het zwembad en de indoorspeeltuin eind januari nog steeds gesloten zouden zijn. We besluiten om toch te gaan. Na elf maanden met z’n vieren thuis hebben we namelijk enorm behoefte aan een andere omgeving. Is het wel leuk om naar Landal te gaan als de voorzieningen gesloten zijn? Hoe vermaak je je dan het hele weekend? We vertellen je graag onze ervaring.

Speeltuin Landal Coldenhove
Gelukkig is de grote speeltuin buiten open!

Voorbereiding: Drive through check in en Apps downloaden

In de weken voordat we naar Landal Coldenhove gaan krijgen we diverse e-mails van Landal met informatie over ons verblijf. We melden ons aan voor de Drive through check in en installeren de Landal App op onze telefoons. Bij aankomst op het park kunnen we met de auto langs een houten huisje rijden waar we de sleutel van onze bungalow en het informatiepakket krijgen. Daardoor hoeven we niet naar binnen bij de receptie, handig! Via de Landal App kunnen we de activiteiten van het Fun&Entertainment team bekijken en een ontbijt- en borrelbox bestellen bij de Brasserie. Onze dochter krijgt een oude mobiele telefoon waar we thuis alvast de Landal Adventure Game op installeren.

Landal drive through check in
Veilig inchecken vanuit de auto

Wandelen met de Landal Adventure Game

Onze dochter van acht is meteen enthousiast over de Adventure Game. Het is de bedoeling dat ze op het park zoekt naar virtuele schatkisten, waar bouwmaterialen zoals hout en steen in zitten. Als ze voldoende materialen heeft verzameld kan ze daarmee een digitale boomhut bouwen. De Adventure Game is ontwikkeld voor kinderen van 8-12 jaar en werkt op alle ruim 95 parken van Landal. De App is geïnspireerd op Pokémon Go en Minecraft, en moet kinderen stimuleren om naar buiten te gaan.

Bij onze kinderen werkt dat uitstekend! We lopen tijdens ons verblijf twee keer een wandeling van 1,5 uur op het park, en onze dochter gaat regelmatig zelf naar buiten om schatkisten te zoeken bij de receptie of de speeltuin. Zonder de game zouden we nooit zoveel van Landal Coldenhove gezien hebben.

Landal Adventure Game

wandelen met landal adventure game
Door de Adventure Game gaat onze dochter ineens graag mee wandelen

Activiteiten voor kinderen op het park

In de Landal App zien we dat er veel georganiseerd wordt door het Fun&Entertainment team, dat hadden we niet verwacht. Via WhatsApp melden we ons aan voor diverse activiteiten. Er zijn leuke speurtochten uitgezet op het park, en er zijn dagelijks activiteiten bij de vuurplaats voor de parkshop. We doen via YouTube mee met het voorlezen met Bollo en de KidsBingo.

We kunnen niet knuffelen met Bollo bij de minidisco, maar Bollo komt gewoon op afspraak langs bij ons huisje. Onze kinderen vinden het bezoek geweldig. De grote speeltuin buiten en de midgetgolfbaan zijn geopend. Met een warme jas en snowboots aan spelen de kinderen uren buiten. Wij genieten intussen van een warme chocolademelk bij een vuurtje, want de afhaal van de Brasserie is gelukkig wel geopend.

Bollo bij Landal huisje

landal coldenhove take away

Buiten spelen bij Landal Coldenhove

Voor de Brasserie op Landal Coldenhove ligt een grote speeltuin, met schommels, een houten speelkasteel met glijbanen en mega springkussen. Ondanks de vrieskou wordt hier door de kinderen volop gespeeld. Verspreid over het park liggen ook nog twaalf kleine speeltuintjes, dus je kunt meerdere wandelingen over het park maken en onderweg lekker spelen. De midgetgolf baan en het voetbalveld waren tijdens ons verblijf ook veel in gebruik.

Landal Coldenhove safaritenten

Landal Coldenhove speeltuintje

midgetgolf Landal

Opwarmen bij het kampvuur

Na het buitenspelen warmen we op bij het kampvuur op het pleintje voor de parkshop. Het Fun&Entertainment team organiseert hier verschillende activiteiten. We bakken wafels die we daarna mogen versieren met slagroom en snoepgoed, en we maken zelf popcorn in een pannetje op het vuur. De activiteiten zijn op inschrijving, en we kunnen goed afstand houden van andere gezinnen.

Landal Coldenhove animatie

Landal animatieteam

Er op uit in de omgeving

We wandelen niet alleen op het vakantiepark, maar ook in de omgeving. Op zaterdagmiddag gaan we naar de Loenense watervallen. Hier zijn we afgelopen zomer ook al geweest om te spelen. De omgeving van de waterval is prachtig om te wandelen, en nog geen tien minuten rijden vanaf Landal Coldenhove.

Zondag wandelen vanaf onze bungalow naar de Zilvense heide. We zien eerst het schattige huisje in het bos waar de Bollo film is opgenomen. Het bos vlak achter Landal Coldenhove is schitterend, met kleine heuvels, klimbomen en sprengenbeekjes. Tussen de bevroren heide lunchen we, en we genieten enorm van de rust en natuur hier. We combineren enkele wandelroutes en lopen uiteindelijk zo’n zes kilometer.

Bollo huisje van de film

wandelen met kinderen Landal

Landal Coldenhove heide wandelen

 

De laatste vakantiedag gaan we naar de schaapskooi Loenermark voor een korte wandeling. De schapen van de kudde staan momenteel op stal vanwege de lammertijd, we gluren even naar binnen bij de honderden blatende schapen. Van april t/m december vertrekt de herder iedere morgen met de kudde naar de heide. Vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi starten diverse wandelroutes.

Winkel en brasserie

De parkshop op Landal Coldenhove is geopend voor de dagelijkse boodschappen, en hier gelden uiteraard dezelfde regels als bij alle supermarkten. De parkshop is groot en we zijn verrast over het ruime assortiment verse producten en leuke streekgerechten. We bestellen elke dag verse broodjes die de volgende ochtend in een papieren zak klaar staan in de winkel.

Landal Coldenhove parkshop

Het Italiaanse restaurant Pizza Limone op het park is geopend voor afhaal, maar hier hebben we geen gebruik van gemaakt. We hebben wel gegourmet in ons huisje, friet gehaald bij de snackbar en een Borrelbox opgehaald bij de Brasserie. Het is echt een aanrader om na een lange wandeling in de natuur in je eigen huisje te borrelen met lekkere kaasjes, nootjes en heerlijk vers breekbrood met dips.

Landal borrelbox

Onze ervaring met een Landal park tijdens de lockdown

Voordat we naar Landal Coldenhove vertrokken hadden we wat twijfels of het wel leuk zou zijn, een vakantiepark zonder zwembad en indoorspeeltuin. De kinderen hadden zich hier namelijk enorm op verheugd. Toch is het verblijf ons enorm meegevallen. We hebben nog nooit zoveel gewandeld tijdens een weekendje weg, en we hebben een heel ontspannen weekend gehad. Normaal is een weekendje  naar Landal best intensief, maar nu hadden we geen overprikkelde kids door de herrie in de indoorspeeltuin, en waren ze niet uitgeput van het zwemmen én bowlen én de minidisco. Als je al een vakantie bij Landal geboekt hebt: gewoon gaan, het is écht heel leuk.

Wij hebben prachtige plekjes ontdekt op de Veluwe en genoten van de korte vakantie dichtbij huis. Binnenkort gaan we weer, en stiekem vinden we het helemaal niet erg als het zwembad en de binnenspeeltuin dan nog steeds dicht zouden zijn. Maar voor de Landal medewerkers hopen we natuurlijk dat er snel weer gasten in de sfeervolle Brasserie mogen komen!

Brasserie Landal Coldenhove

Thuiswerken bij Landal

Wij hebben bewust niet gekozen voor een thuiswerkweek (workation) op een Landal park, omdat we in ons eigen huis twee fijne werkkamers en goede bureaus voor de kinderen hebben. Dat werkt voor ons prettiger dan met zijn vieren aan de keukentafel in een Landal huisje. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat een weekje werken bij Landal heel fijn is als je thuis geen goede werkplek hebt. Momenteel is de wifi in je Landal huisje gratis, en deze werkte tijdens ons verblijf uitstekend. Op de website van Landal kun je meer lezen over de mogelijkheden voor een workation.

Welke voorzieningen bij Landal zijn gesloten?

Tijdens ons bezoek in januari waren o.a. de binnenspeeltuin, Brasserie en het zwembad gesloten, maar de midgetgolfbaan en de fietsverhuur waren geopend. Wil je weten welke voorzieningen geopend zijn op het Landal park waar jij naar toe gaat, en wat de maatregelen zijn? Op de website van Landal is alle actuele informatie te vinden.

In het voorjaar naar een Landal park

Heb je ook zin om er binnenkort even tussenuit te gaan? In onze blog lees je wat de leukste vakantieparken voor kinderen zijn.

 

 

Deze blog is niet gesponsord, wij hebben ons verblijf zelf geboekt en Landal is niet bij deze blog betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.